Πώς παίζεται το στοίχημα; Μάθε τα πάντα και γίνε guru στο stoixima

Αν θες να μάθεις πως παίζεται το στοίχημα και να γίνεις guru του στοιχηματισμού τότε αυτό το άρθρο έχει γραφτεί για σένα. Έχουν περάσει περίπου 30 χρόνια από τότε που έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτες online σελίδες στοιχήματος. Στο διάστημα αυτό, οι φίλοι των σπορ και των τυχερών παιχνιδιών έχουν δει το παιχνίδι να αλλάζει δραματικά. Από τις πρώτες, υποτυπώδεις πλατφόρμες των 90ς μέχρι τους πολυεθνικούς κολοσσούς της δεκαετίας του 2020, οι στοιχηματικές εταιρείες, με τη Novibet “μπροστάρη” σε αυτόν τον άτυπο αγώνα δρόμου, έχουν επενδύσει σημαντικά χρηματικά ποσά για να προσφέρουν στους φίλους των τυχερών παιχνιδιών την καλύτερη εμπειρία στοιχηματισμού.

pos paizetai to stoixima gine guru

Πώς παίζεται το στοίχημα; Κατανόηση της στοιχηματικής πλατφόρμας

Η νομιμοποίηση του ιντερνετικού τζόγου βελτίωσε αισθητά τους όρους για τους παίκτες που παίζουν στοίχημα. Πλέον, έχει γίνει ευκολότερο να γνωρίζουν πως σε εταιρείες όπως η Novibet μπορούν να παίξουν άφοβα, χωρίς να ρισκάρουν τα χρήματα και τα προσωπικά τους δεδομένα. Καθώς οι αδειοδοτημένες ιστοσελίδες είναι προσβάσιμες για τους Κύπριους φίλους του στοιχήματος, ενώ οι παράνομοι πάροχοι μπλοκάρονται από την Κυπριακή κυβέρνηση μέσω της Μαύρης Λίστας που έχει συντάξει η ΕΑΣ (Εθνική Αρχή Στοιχημάτων).

Κάθε μία από τις νόμιμες στοιχηματικές στη χώρα μας έχει διαφορετική σελίδα και λογισμικό. Τι σημαίνει όμως αυτό για τους παίκτες; Σημαίνει κάθε μία διαφέρει στον τρόπο που παρουσιάζει τα διαφορετικά σπορ και αγορές, στον τρόπο που επικοινωνεί μαζί τους, στις διαδικασίες ταυτοποίησης, στην ταχύτητα των χρηματικών συναλλαγών και σε πολλούς ακόμα τομείς.

Κάθε σελίδα έχει επίσης και διαφορετικό τρόπο που προσεγγίζει τη στρατηγική των αποδόσεων. Η ομάδα των μπουκ (traders) που διαθέτει κάθε εταιρεία, σε συνεννόηση με το management του ομίλου, θα αποφασίσουν αν η εταιρεία θα προσφέρει ανταγωνιστικές αποδόσεις στα φαβορί ή στα αουτσάιντερ, σε όλα τα σπορ ή σε κάποια, αν θα έχει ματς με μηδενική γκανιότα κ.ο.κ. Γιατί κάθε σελίδα εστιάζει σε κάτι διαφορετικό, κάθε εταιρεία έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Σίγουρα όμως κάποιες από αυτές ξεχωρίζουν, με πρωτοπόρα τη Novibet, και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στις προτιμήσεις των παικτών. Για περισσότερες πληροφορίες για το στοίχημα στη Novibet δες εδώ.

Όσο περνάει ο καιρός και ο ανταγωνισμός των παρόχων γίνεται εντονότερος, τόσο περισσότερο ανεβαίνει το επίπεδο των υπηρεσιών που απολαμβάνουν οι παίκτες. Στη Novibet καινούργια εργαλεία εμφανίζονται συνέχεια, οι υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών εκτός από 24/7 γίνονται πιο ανταγωνιστικές, ενώ νέα σπορ και αγορές μπαίνουν στο παιχνίδι κάθε εβδομάδα. Στα παραπάνω πρέπει να προσθέσουμε πως αρκετοί πάροχοι διαθέτουν πλέον και ειδικά τμήματα R&D και Customer Management, τα οποία έχουν σκοπό να δημιουργήσουν από το μηδέν καινοτόμες τεχνολογίες, προσφορές και υπηρεσίες, που θα τους κάνουν να ξεχωρίσουν από το πλήθος. Ή αντίστοιχα να ψάξουν στην αγορά για τα trends του χώρου και να τα προσαρμόσουν στο πελατολόγιό τους.

Πώς να ανοίξω λογαριασμό;

Την πρώτη φορά που επισκέπτεσαι μια ιστοσελίδα στοιχήματος, αυτή θα σε κατευθύνει με τον πιο σύντομο τρόπο στη διαδικασία ανοίγματος λογαριασμού. Η Novibet δεν αποτελεί εξαίρεση. Πάντα όμως θα βρεις και ένα πλήκτρο που γράφει «Εγγραφή» και βρίσκεται στο πάνω – δεξιά μέρος της οθόνης σου. Ανεξαρτήτως αν χρησιμοποιείς κινητό, τάμπλετ ή υπολογιστή. Σε αυτόν τον τομέα οι πάροχοι δεν παρουσιάζουν σημαντικές διαφοροποιήσεις μεταξύ τους.

Με την έναρξη της διαδικασίας εγγραφής, θα ανοίξει στην οθόνη σου μια φόρμα. Η οποία μπορεί να χωρίζεται σε ένα, δύο ή και τρία βήματα, ανάλογα με τον πάροχο που έχεις επιλέξει. Ανεξαρτήτως βημάτων όμως, τα στοιχεία που θα σου ζητηθούν είναι πολύ συγκεκριμένα: Όνομα, επώνυμο, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση κατοικίας (με ΤΚ και πόλη), όνομα λογαριασμού (username) και συνθηματικό (password). Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πιθανό να σου ζητηθεί και ένας κωδικός παραπομπής (Referral Code ή Bonus Code), αν η εταιρία θέλει να συνδέσει το λογαριασμό σου με μια συγκεκριμένη καμπάνια μάρκετινγκ ή με κάποια προσφορά γνωριμίας.

Όμως, αυτό που ακολουθεί είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας. Και δεν είναι άλλο από την ταυτοποίηση του λογαριασμού σου. Οι  νόμιμοι πάροχοι, όπως η Novibet, είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να συλλέξουν εντός 30 ημερών από τη δημιουργία του λογαριασμού, μια σειρά από έγγραφα ταυτοποίησης του προσώπου που άνοιξε το λογαριασμό. Οι παίκτες θα πρέπει να αποστείλουν μέσω της ειδικής διεύθυνσης email (ή μέσω της ειδικής ενότητας της ιστοσελίδας) μια φωτοτυπία της ταυτότητάς τους ή του διαβατηρίου τους. Και κατόπιν ένα αποδεικτικό της διεύθυνσης κατοικίας τους, συνήθως με τη μορφή λογαριασμού κοινής ωφελείας.

Ο παίκτης έχει αυστηρά 30 ημέρες για να ολοκληρώσει τη διαδικασία ταυτοποίησης. Συνήθως, εντός του διαστήματος αυτού, και για όσο δεν ολοκληρώνεται η ταυτοποίηση, οι παίκτες δεν μπορούν να απολαύσουν υψηλά όρια κατάθεσης και πονταρίσματος. Πάντως, αν το χρονικό όριο αυτό παρέλθει και η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί, η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να κλειδώσει το λογαριασμό του. Μάλιστα, η κυπριακή νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή σε αυτό το θέμα και οποιαδήποτε εξαίρεση μπορεί να επισύρει σοβαρές επιπτώσεις για την εταιρία. Δεν είναι σπάνιο επίσης για έναν πάροχο να αρνηθεί το άνοιγμα του λογαριασμού εκ νέου, ακόμα και αν ο παίκτης αποφασίσει να στείλει τα σωστά έγγραφα εκπρόθεσμα.

Πώς να τοποθετήσω το στοίχημά μου;

Αν είναι κάτι για το οποίο μπορούμε να υπερηφανευόμαστε στη Novibet, αυτό είναι η βελτίωση στην εμπειρία των χρηστών αναφορικά με την τοποθέτηση ενός στοιχήματος. Άλλωστε, οι περισσότερες εταιρείες πλέον χρησιμοποιούν ειδικούς του χώρου για να κάνουν τη διαδικασία όσο πιο απλή γίνεται. Ακόμα και αν πρόκειται για πολύπλοκα συστήματα ή στοιχήματα που συνδυάζονται με προσφορές.

Μόλις ο παίκτης ολοκληρώσει την εγγραφή του και έχει προσθέσει χρήματα στο λογαριασμό του, μπορεί να κάνει μια βόλτα στις αγορές και στα στοιχήματα που προσφέρονται. Το πεδίο δράσης στα περισσότερα σπορ είναι απεριόριστο. Ιστοσελίδες σαν τη Novibet προσφέρουν αυτή τη στιγμή περί τις 500 διαφορετικές αγορές στα μεγάλα γεγονότα.

Καθώς οι παίκτες έχουν διαφορετικά και ετερόκλιτα γούστα, ο μηχανισμός του κουπονιού των εταιρειών έχει φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να σχηματιστεί εύκολα, ακόμα κι αν περιλαμβάνει πολλές επιλογές από διαφορετικά σπορ και διοργανώσεις. Πατώντας πάνω στην απόδοση μιας αγοράς που σε ενδιαφέρει, την προσθέτεις στο κουπόνι σου, το οποίο εμφανίζεται στο δεξί μέρος της οθόνης.

Μόλις τελειώσεις με το σχηματισμό του κουπονιού, είναι ώρα να αποφασίσεις το ποσό που θα παίξεις. Το πλήκτρο max που υπάρχει σε αυτό σου επιτρέπει να δεις ποιο είναι το μέγιστο ποσό που μπορείς να τοποθετήσεις σε ένα συγκεκριμένο κουπόνι. Στη Novibet, στα περισσότερα γεγονότα το ποσό αυτό θα είναι αρκετές χιλιάδες ευρώ. Ενώ μόλις εισάγεις το επιθυμητό νούμερο θα δεις από κάτω και το ποσό του πιθανού κέρδους.

Καθώς οι εταιρείες είναι υποχρεωμένες να αποδίδουν στο κράτος και το φόρο του παίκτη (βάσει της κλίμακας υπολογισμού φόρου στην οποία εμπίπτει κάθε κουπόνι αν κερδίσει), το κουπόνι στις μέρες μας αναφέρει και το ποσό που αφαιρείται ως φόρος. Μόνο σε περίπτωση νίκης όμως.

Πώς κάνω κατάθεση και ανάληψη στο λογαριασμό μου;

Η διαδικασία κατάθεσης ξεκινά αμέσως μετά την εγγραφή σου. Στις περισσότερες ιστοσελίδες στοιχήματος, μετά την ολοκλήρωση της δημιουργίας λογαριασμού, το σύστημα θα σε κατευθύνει αυτόματα στη σελίδα της κατάθεσης χρημάτων. Αυτή τη στιγμή στη Novibet οι επιλογές σε αυτόν τον τομέα είναι πραγματικά αμέτρητες. Χρεωστικές και Πιστωτικές κάρτες, ηλεκτρονικά πορτοφόλια (Skrill, Neteller, Paysafecard, SEPA), προπληρωμένες κάρτες, τραπεζικά εμβάσματα, ακόμα και το Google Pay, είναι διαθέσιμα για να προσθέσεις χρήματα στο υπόλοιπό σου. Επίσης, καλό θα ήταν να δεις αν η κατάθεση συνοδεύεται από κάποια προσφορά, καθώς δεν είναι σπάνιες οι προωθητικές ενέργειες αυτού του είδους στις στοιχηματικές σελίδες. Αν αυτό συμβαίνει, τότε θα χρειαστεί πιθανώς να εισάγεις κάποιο συγκεκριμένο κωδικό προσφοράς ή να προσαρμόσεις το ποσό σου (αφού μερικές προσφορές έχουν ελάχιστο και μέγιστο ποσό κατάθεσης).

Πάντως, όταν έρθει η ώρα να κάνεις ανάληψη, η διαδικασία είναι σχετικά πιο απλή. Οι επιλογές είναι λιγότερες και συνήθως περιορίζονται σε τραπεζικά εμβάσματα, συγκεκριμένες κάρτες και μπορεί σε κάποια e-wallets. Σε αυτό το στάδιο, πολλές εταιρίες ενδεχομένως να προχωρήσουν σε μία επιπρόσθετη διαδικασία KYC, διασταυρώνοντας τα στοιχεία του λογαριασμού στον οποίο θα κάνεις ανάληψη. Στη Novibet πάντως έχουν βελτιώσει σημαντικά τους χρόνους ολοκλήρωσης αυτών των ελέγχων και συνήθως οι εντολές ανάληψης χρημάτων από μεριάς τους δίνονται πολύ γρήγορα.

Κλείνοντας, οφείλουμε να αναφέρουμε πως εξαιτίας της αυστηρής νομοθεσίας στη χώρα μας, εγγραφή και χρηματικές συναλλαγές μπορεί να καθυστερήσουν όσο οι στοιχηματικές εταιρείες συλλέγουν και επεξεργάζονται τα απαραίτητα έγγραφα. Όλα αυτά όμως γίνονται για να προστατευτούν και οι ίδιοι οι παίκτες. Οι ενέργειες αυτές είναι δυστυχώς απαραίτητες, γι’ αυτό δείξτε την απαιτούμενη κατανόηση αν σας ζητηθεί να αποστείλετε επιπλέον πληροφορίες ή έγγραφα.