el-cy
Friday, May 10, 2024

Ρεάλ Μπέτις – Άρης Λεμεσού: Προγνωστικά, Ανάλυση 09/11/2023

Μια δεύτερη ευκαιρία θα έχει απέναντι στην Ρεάλ Μπέτις (Πέμπτη, 22:00) ο Άρης Λεμεσού, ωστόσο το έργο του στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» θα είναι δυσκολότερο, αυτή τη φορά.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του τρίτου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ και ο Άρης (3 βαθμοί) είχε τις ευκαιρίες για να αποσπάσει βαθμούς από τους Ισπανούς (6 βαθμοί) και να βάλει φωτιά στον όμιλο.

Πλέον, θα κάνει ακόμα μία προσπάθεια για βαθμολογικό όφελος ώστε μετά το πέρας της 4ης αγωνιστικής να βρίσκεται όσο πιο κοντά στις άλλες ομάδες του ομίλου, Ρέιντζερς και Σπάρτα Πράγας (4 βαθμοί) και να παίξει τα ρέστα του, για να συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία, στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Γράφει ο Πάμπος Χαραλάμπους


Ρεάλ Μπέτις – Άρης Λεμεσού: Ανάλυση, Παρουσίαση 09/11/2023

Δύσκολα κερδίζει κάποιος την ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι, η οποία τρέχει αήττητο σερί  10 αγωνιστικών σε όλες τις διοργανώσεις (6-4-0). Το Σάββατο κέρδισε, ως φαβορί, την Μαγιόρκα (2-0) και βρίσκεται στην 6η θέση του ισπανικού πρωταθλήματος, δηλαδή εντός ευρωπαϊκών εισιτηρίων – στα οποία στοχεύει.

Οι Βερδιμπλάνκος πήραν προβάδισμα νωρίς, όταν στο 8′ ο Γουίλιαν Ζοζέ (Ε, 5 τέρματα) σκόραρε με προβολή, μετά από σέντρα του Μιράντα.

Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο στο 45′, λόγω αποβολής – σε μια φάση που φαίνεται ότι ο Ρόκα είναι αυτός που πατάει τον αντίπαλό του. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε με πλασέ μέσα από την περιοχή ο Πέρεθ στο 65′ (ο σκόρερ στο 0-1 στη Λεμεσό).

Όσον αφορά το ματς με τον Άρη, η νίκη δεν ήρθε εύκολα. Ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε τα ηνία της αναμέτρησης, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες και τελικά  σκόραρε σε μια φάση διαρκείας. Ο Εζαλζουλί έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Μουσούντα και στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Ντιαό από κοντά βρήκε ξανά το δοκάρι και στην επαναφορά ο Πέρεθ τελείωσε τη φάση. Ωστόσο θα μπορούσε να βρεθεί πίσω στο σκορ, αφού ο Άρης είχε δοκάρι στην προηγούμενη φάση του 0-1.

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι όπως το περίμενα. Κάναμε μια καλή εμφάνιση το πρώτο εικοσάλεπτο, πάρα τα προβλήματα στην άμυνα κάναμε καλό παιχνίδι ως ομάδα… Μου άρεσε η λειτουργία της ομάδας μας, τα πήγαμε αρκετά καλά», σχολίασε ο Μανουέλ Πελεγκρίνι, προσθέτοντας ότι η ομάδα του πρέπει να τελειώνει τα παιχνίδια νωρίτερα, αφού στον όμιλο συμμετέχουν δύσκολες και καλές ομάδες.

Ο Άρης είχε ιστορική ευκαιρία, όπως αποδείχθηκε, για να πάρει θετικό αποτέλεσμα με μία ισπανική ομάδα, ωστόσο τα δοκάρια του στέρησαν την ευκαιρία να προηγηθεί ή να ισοφαρίσει στο ματς (Μαγιαμπέλα 74΄, Σπόλιαριτς 88΄).

Η ομάδα της Λεμεσού πρέσαρε όσο μπορούσε τους Ισπανούς, ώστε να μην τους αφήσει να κάνουν το παιχνίδι τους, ωστόσο δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις φάσεις που δημιούργησε – κάτι που κόντρα σε ισχυρούς αντιπάλους στοιχίζει στο τέλος.

«Δεν ήταν η καλύτερή μας εμφάνιση, αλλά είχαμε ευκαιρίες. Μπορούσαμε να σκοράρουμε. Δείξαμε κάποιες αδυναμίες, υπήρξαν στιγμές που δεν πατούσαμε καλά στο γήπεδο. Μας άφησαν να τρέξουμε πάρα πολύ, δεν είχαμε ισορροπία στο παιχνίδι μας και αυτό κόστισε. Χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας», είπε ο Σπιλέφσκι. «Πρέπει να διδαχθούμε από αυτό το ματς και να συνεχίσουμε», πρόσθεσε.

Πάντως, μετά τον αγώνα με τους Ισπανούς, στο πρωτάθλημα συνέχισε με ακόμα δύο νίκες.

Η τελευταία, κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα, ήταν δύσκολη και ήρθε με ανατροπή στο τέλος, επιτρέποντας στην ομάδα της Λεμεσού να παραμείνει πρώτη στη βαθμολογία. Στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης δεν ήταν καλός ενώ στο 54’ έμεινε και πίσω στο σκορ με τέρμα του Ντορεγκαράι – σε μια από τις ελάχιστες φάσεις των φιλοξενούμενων.

Ωστόσο, από εκεί και πέρα, ακολούθησε ένας επιθετικός μονόλογος (23 προσπάθειες για τέρμα στο δεύτερο ημίχρονο – οι 8 εντός εστίας). Ο Γκομίς (Ε, 4 τέρματα) ισοφάρισε στο 67’, με προβολή μετά από σέντρα στην περιοχή, στη συνέχεια ήταν ένας εξ αυτών που έχασαν κραυγαλέες ευκαιρίες – ακόμα και προ κενής εστίας – και στο τέλος λύτρωσε την ομάδα του, στο 90’, με κεφαλιά, μετά από μπαλιά στην περιοχή.

«Είμαστε απογοητευμένοι από το πρώτο μέρος. Κάναμε το χειρότερό μας πρώτο μέρος. Δεν είχαμε την κινητικότητα και την ταχύτητα που θέλαμε. Έβαλα τις φωνές στα αποδυτήρια. Δεχθήκαμε το γκολ στο δεύτερο μέρος, όμως από εκείνη τη στιγμή η ομάδα έβγαλε φανταστική αντίδραση.

Έβλεπα τον Άρη που θέλω να βλέπω. Οι αλλαγές επηρέασαν θετικά τον αγώνα. Χρειάστηκε να βρεθούμε πίσω στο σκορ για να κάνουμε αυτά που πρέπει. Είναι νεαροί οι παίκτες μας», είπε ο Λευκορώσος προπονητής.


Ρεάλ Μπέτις – Άρης Λεμεσού: Στατιστικά & Προϊστορία 09/11/2023

  • Τα 7/9 ευρωπαϊκά παιχνίδια του Άρη ήταν G/G και Over 2.5 goals (4/4 εκτός έδρας)
  • 1-0-3 τα ευρωπαϊκά του Άρη εκτός έδρας, με τέρματα 10-9
  • Ο Άρης Λεμεσού σκόραρε στα 17 από τα 20 φετινά του παιχνίδια
  • Τα τελευταία 8/9 ματς της Μπέτις ήταν 2-3 Goals – δεν υπολογίζεται ο αγώνας κυπέλλου
  • 5-2-0 εντός έδρας σε όλες τις διοργανώσεις (11-3 τα τέρματα)
  • Tρέχει αήττητο σερί 10 αγωνιστικών σε όλες τις διοργανώσεις (6-4-0)

Ρεάλ Μπέτις – Άρης Λεμεσού: Προγνωστικά 09/11/2023

O Άρης μπορούσε να σκοράρει στο πρώτο ματς στη Λεμεσό, το οποίο ήταν ένα από τα μόλις τρία φετινά που έμεινε άσφαιρος. Ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα, οι δύο ομάδες μπορούν να σκοράρουν από, τουλάχιστον, ένα τέρμα.

GOAL/GOAL 

 Η Ρεάλ Μπέτις έχει να σκεφτεί και το μεγάλο ματς με την Σεβίλλη, οπότε θα προσπαθήσει να κλειδώσει τη νίκη και να διαφυλάξει δυνάμεις.

1 & UNDER 4.5 GOALS


Ρεάλ Μπέτις: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 09/11/2023

Εκτός για ακόμα ένα ματς ο στόπερ Μπάρτρα και ο ανέτοιμος Παπασταθόπουλος (Α). Κόντρα στην Μαγιόρκα έπαιξε για κάποια λεπτά και ο μεσοεπιθετικός Ναμπίλ Φεκίρ (μετά τη ρήξη χιαστού). Λόγω του επερχόμενου ντέρμπι με την Σεβίλλη, ίσως να δούμε αλλαγές στην ενδεκάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Σίλβα – Ρουιμπάλ, Πετσέλα, Ρόκα, Άμπνερ – Ροντρίγκες, Καρβάλιο – Πέρεθ, Εζαλζουλί, Ενρίκε, Γουίλιαν Ζοζέ

Άρης Λεμεσού: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 09/11/2023

Εκτός αποστολής ο Μποακί (Α), ο οποίος θα υποβληθεί σε εγχείρηση στους προσαγωγούς και θα απουσιάσει για περίπου 3-4 μήνες.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Βανά Άλβες – Μουσούντα, Μπρόρσον, Ουρόσεβιτς, Καζού  – Στρούτσκι, Ζόκε, Μαγιαμπέλα, Μπένγκτσον – Γκομίς, Μπαμπίκα

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ