el-cy
Sunday, May 19, 2024

ΠΑΟΚ – Αμπερντίν: Προγνωστικά, Ανάλυση 09/11/2023

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Αμπερντίν στην Τούμπα (19:45) για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Conference League. Για το μεγάλο παιχνίδι ξεχωρίσαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα σε δελεαστικές αποδόσεις.

Ο αψεγάδιαστος ΠΑΟΚ στον όμιλο του Conference League με 3/3 κυνηγά ακόμα μία απέναντι στην Αμπερντίν, στη… ρεβάνς της επικής ανατροπής και νίκης στη Σκωτία, αλλά και μετά τον θρίαμβο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που έχει ανεβάσει στα ύψη την ψυχολογία όλων στον «δικέφαλο» του Βορρά.


ΠΑΟΚ – Αμπερντίν: Ανάλυση, Παρουσίαση 09/11/2023

Ο ΠΑΟΚ της Ευρώπης ψάχνει άλλον έναν θρίαμβο για να συνεχίσει απτόητος την πορεία του για την πρωτιά του ομίλου που θα τον οδηγήσει απευθείας στους «16» του Conference League.

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου μετά τον εμφατικό θρίαμβο στο «Γ. Καραϊσκάκης» (2-4) που εκτόξευσε τον ενθουσιασμό σε ομάδα και κόσμο στα ύψη, επιστρέφει σε ευρωπαϊκό ρυθμό όπου θέλει να συνδυάσει την εορταστική ατμόσφαιρα στην Τούμπα με άλλο ένα «τρίποντο»!

Η εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο Φάληρο ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή, όπως φυσικά και το αποτέλεσμα που «έσβησε» τις κακές εντυπώσεις από την ήττα στο ντέρμπι που είχε προηγηθεί από την ΑΕΚ (2-0) και τώρα ακολουθεί μια νέα ευρωπαϊκή αποστολή στην κατάμεστη και άκρως ενθουσιασμένη Τούμπα.

Οι 3/3 νίκες ως τώρα έχουν καταστήσει τον «δικέφαλο» ως το απόλυτο «αφεντικό» του ομίλου του Conference League και ως μία εκ των μόλις τριών ομάδων σε όλη τη διοργάνωση που συνεχίζουν με το απόλυτο των νικών, μαζί με Φενέρμπαχτσε και Βικτόρια Πλζεν.

Φυσικά μοναδικός στόχος απέναντι στην Αμπερντίν είναι μια νέα νίκη για το 4/4, για να γίνει άλλο ένα βήμα πρωτιάς, στην κούρσα με την Άιντραχτ που ακολουθεί με 6 βαθμούς, ώστε ο ΠΑΟΚ να πάρει το πολυπόθητο απευθείας εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης.

Η ομάδα της Σκωτίας θέλησε να κάνει τη ζημιά στον αγώνα του Pittodrie Stadium καθώς προηγήθηκε 2-0, αλλά οι «ασπρόμαυροι» έκαναν τρομερή ανατροπή με γκολ στο 73’ (Ντεσπόντοφ), το 84’ (Βιεϊρίνια) και το κερασάκι στην τούρτα στο 96’ με το πέναλτι του Σβαμπ για να πάρει μια μεγαλειώδη νίκη.

Αυτή τη φορά στην Τούμπα καλείται να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη, δεδομένης της διαφοράς δυναμικότητας, καθώς η Αμπερντίν έχει καταφέρει να μαζέψει έναν μόλις βαθμό σε τρεις αγώνες, δίχως άγχος για να κάνει το 4/4 και να συνεχίσει ως το απόλυτο φαβορί για την πρωτιά.

O Λουτσέσκου πάντως δεν… ησυχάζει και κρατά τα πόδια όλων των στο έδαφος: «Η νίκη στο Καραϊσκάκη πέρασε, είναι ήδη παρελθόν. Το σήμερα ειναι… σήμερα και ειναι εντελώς διαφορετικό. Θα πρέπει να κρατήσουμε τα καλά από την νίκη. Επίσης τους είπα ότι στην ζωή και στο ποδόσφαιρο όταν γίνεσαι αλαζονικός, το πληρώνεις. Αυτό έγινε και στην Σκωτία. Ήρθε ο Ντέβλιν όταν έγινε το 2-0 και προς το μέρος μου… μοίραζε φιλιά. Ειναι κάτι το οποίο δεν είναι δυνατόν.. και στο τέλος του ματς κερδίσαμε με 3-2. Μπορεί να το έκανε τώρα ο Κουλιεράκης το συγκεκριμενο στο 4-0, αλλά μπορεί να το ξανακάνει στο 1-0 ή στο 2-0 σε κάποιο άλλο ματς. Δεν πρέπει δίνουμε την παραμικρή ευκαιρία στον αντίπαλο μας να επιστρέφει στο παιχνίδι.

Την επόμενη μέρα με τον Ολυμπιακό στην προπόνηση είπα στους παίκτες μου ότι πρέπει να προσαρμοστούμε πολύ καλά για ένα ματς που μπορεί να μας δώσει και την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Δεν μας ενδιαφέρει τι έγινε στο χθες, είτε την Κυριακή είτε στα άλλα ματς του ομίλου. Ο αντίπαλος μας ειναι καλά οργανωμένη ομάδα, όχι τόσο επιθετική αλλά με έντονο πρέσινγκ μπροστά. Η Αμπερντίν είναι μια συμπαγής ομάδα που προσπαθεί να παίξει στο τρανζίσιον, έχω δει αρκετά παιχνίδια τους τελευταία και είδα οτι είναι μια ομάδα που επιβάλλεται της δείξουμε το απόλυτο σεβασμό.

Για εμάς είναι κομβικό ματς για την πρόκριση στην επόμενη φάση, δεν ξέρω πως το διαχειρίζεται η Αμπερντίν αλλά είναι μια ομάδα που αμύνεται καλά με δυο γραμμές, μια με τέσσερις παίκτες και μια με πέντε στην άμυνα. Η παράδοση των βρετανικών και των σκωτσέζικων ομάδων είναι γνωστή και γνωρίζουμε ότι είναι ομάδες που παίζουν με ένταση και παλεύουν για το αποτέλεσμα για όλα».


ΠΑΟΚ – Αμπερντίν: Στατιστικά & Προϊστορία 09/11/2023

  • Ο ΠΑΟΚ έχει το απόλυτο με 3/3 νίκες στον όμιλο (9 βαθμοί), ενώ η Αμπερντίν έχει έναν βαθμό.
  • Στον αγώνα της Σκωτίας παρότι η Αμπερντίν προηγήθηκε 2-0, ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με ανατροπή στο τέλος (2-3).
  • Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από νίκη στο Φάληρο επί του Ολυμπιακού (2-4), ενώ η Αμπερντίν νίκησε τη Χιμπέρνιαν (0-1) και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Λιγκ Καπ Σκωτίας, όπου θα αντιμετωπίσει την Ρέιντζερς.
  • Ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος με 7-2-0 στα ευρωπαϊκά παιχνίδια που έχει δώσει, έχοντας σκοράρει σε 7/9 αγώνες του.
  • Το πανόραμα των ομίλων του Conference League

 


ΠΑΟΚ – Αμπερντίν: Προγνωστικά 09/11/2023

Ο ΠΑΟΚ περιμένει την Αμπερντίν με στόχο άλλη μια νίκη για να συνεχίσει στο μονοπάτι της πρωτιάς και της απευθείας πρόκρισης στους «16» του Conference League. Η ομάδα του Λουτσέσκου έχει δείξει τη δυναμική της στον όμιλο και είναι απόλυτο φαβορί να επικρατήσει και μάλιστα άνετα.

ΣΚΟΡ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ 1-0, 2-0, 3-0

Τόσο στη Σκωτία, όσο και στο Φάληρο ξεχώρισε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας με τις καταπληκτικές του εμπνεύσεις, χωρίς όμως να χριστεί ο ίδιος σκόρερ. Τώρα ήρθε η ώρα να γίνει ο νεαρός εκτελεστής και να αποθεωθεί από την Τούμπα.

ΣΚΟΡΕΡ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΙΑΣ


ΠΑΟΚ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 09/11/2023

Ο Λουτσέσκου δικαιώθηκε για όλες τις αλλαγές που έκανε στην 11άδα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ειδικά στην άμυνα και αναμένεται να διατηρήσει το ίδιο σχήμα και στον αγώνα με τους Σκωτσέζους.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Κοτάρσκι – Μπάμπα, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Σάστρε – Τσιγγάρας, Σβαμπ – Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον – Μπράντον.

Αμπερντίν: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 09/11/2023

Η ομάδα του Μπάρι Ρόμπσον θα κοιτάξει να αμυνθεί καλά στην Τούμπα ώστε να μην βρεθεί εκτεθειμένη στα μετόπισθεν, με τους ΜακΓκάρι και Μόρις να είναι εκτός αποστολής.

Πιθανή ενδεκάδα (5-4-1): Ρος – Ντέβλιν, Γκάρτενμαν, Ρούμπεζιτς, Γένσεν, ΜακΚένζι -Πολβάρα, Σάινι, Μπάρον, ΜακΓκραθ – Μιόφσκι.

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ