el-cy
Monday, May 20, 2024

Πάφος FC – Ομόνοια: Προγνωστικά, Ανάλυση 11/05/2024

Ματς με μονόπλευρο ενδιαφέρον είναι αυτό ανάμεσα σε Πάφο FC και Ομόνοια (Σάββατο, 19:00), στο «Στέλιος Κυριακίδης», αφού οι φιλοξενούμενοι έχουν εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, μέσω της τρίτης θέσης, ενώ οι γηπεδούχοι (5η θέση) θα κυνηγήσουν όσες ελπίδες έχουν για να πάρουν την τέταρτη θέση, η οποία θα τους εξασφαλίσει και ευρωπαϊκό εισιτήριο ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του τελικού κυπέλλου, στον οποίο οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στις 18 Μαΐου.


Πάφος FC – Ομόνοια: Παρουσίαση 11/05/2024

Ισόπαλη αναδείχθηκε με τον Άρη (1-1) η Πάφος FC στην τελευταία αγωνιστική και δεν κατάφερε να υποσκελίσει τον άμεσο ανταγωνιστή της, o οποίος διεκδίκησε εντονότερα την νίκη.

Ο Άρης προηγήθηκε στο 25′, με τον Μοντνόρ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα του σε μια αντεπίθεση και νίκησε τον Ίβουσιτς, με πλασέ.

Ωστόσο, η Πάφος ισοφάρισε ένα λεπτό αργότερα με τον Τζάτζα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε μια μακρινή μπαλιά και με ωραία ενέργεια ελευθερώθηκε και πλάσαρε για το 1-1.

Στο 32′ ο Άρης μπορούσε να προηγηθεί ξανά, ωστόσο ο Ίβουσιτς έκανε σπουδαία απόκρουση, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ουρόσεβιτς και κεφαλιά του Μοντνόρ.

Γενικότερα, το ματς ήταν ισοδύναμο, αλλά ο Άρης θα μπορούσε να πάρει την νίκη, εάν ο Σεμέδο ήταν πιο εύστοχος στις καθυστερήσεις, όταν βρέθηκε απέναντι από τον Ίβουσιτς, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει.

«Δεχτήκαμε το τέρμα στην καλύτερη μας στιγμή όμως ισοφαρίσαμε γρήγορα. Στο δεύτερο μέρος προσπαθήσαμε να επιτεθούμε. Κάναμε αλλαγές για να πετύχουμε τη νίκη αλλά δεν τα καταφέραμε, απομένει ένα παιχνίδι και ελπίζουμε», είπε ο Καρσέδο.

«Δοκιμάσαμε μέχρι το τέλος, και οι δύο ομάδες ήταν κουρασμένες. Είχαμε ευκαιρίες, το ίδιο και ο Άρης, το αποτέλεσμα μπορεί να θεωρηθεί δίκαιο», πρόσθεσε.

Μία ακόμα νίκη επί του πρωτοπόρου ΑΠΟΕΛ – την τρίτη για φέτος – πέτυχε η Ομόνοια (1-0) στο τελευταίο της ματς και κλείδωσε το ευρωπαϊκό εισιτήριο, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της στον τελικό του κυπέλλου.

Το φετινό ρεκόρ της κόντρα στον ΑΠΟΕΛ μιλά από μόνο του για τις δυνατότητες που υπήρχαν στη φετινή ομάδα για να διεκδικήσει τον τίτλο, ωστόσο οι «εύκολες» βαθμολογικές απώλειες κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος δεν ήταν εύκολο να καλυφθούν στα playoffs, ακόμα και με την πορεία που έκαναν οι πράσινοι.

Πάει στο τελευταίο ματς – κόντρα στην ομάδα που θα αντιμετωπίσει στον τελικό του κυπέλλου – χωρίς να έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, γεγονός που ενδεχομένως να φέρει και κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα της.

Κόντρα στον ΑΠΟΕΛ επέλεξε να παίξει παιχνίδι αντεπιθέσεων, επιλέγοντας μια γρήγορή μεσοεπιθετική τετράδα (Σεμέδο, Σίμιτς, Αλιούμ και Κακουλλής). Στο πρώτο μέρος ήταν ο ΑΠΟΕΛ που έφτασε κοντά στο τέρμα, ωστόσο το δεύτερο ημίχρονο άνηκε στους πράσινους.

Η πρώτη φάση του αγώνα ήταν για τον ΑΠΟΕΛ στο 7’, όταν ο Εφραίμ έπιασε ένα ωραίο σουτ εντός περιοχής, αλλά η μπάλα βρήκε σε συμπαίκτη του (Σαρφό).

Για περίπου 20’ ο ΑΠΟΕΛ έδωσε την μπάλα στην Ομόνοια και έκανε παιχνίδι υπομονής, αλλά όταν επέστρεψε στις οργανωμένες επιθέσεις βρέθηκε πολύ κοντά στο 0-1.

Συγκεκριμένα, στο 29’ ο ΑΠΟΕΛ έχασε την ευκαιρία του αγώνα, όταν ο Ντογκαλά – ο οποίος πήγε στα αριστερά για να δημιουργηθεί αριθμητικό πλεονέκτημα- πήρε την μπάλα από το κέντρο, έκανε μια κούρσα από τα αριστερά και ακολούθως παράλληλη σέντρα στην περιοχή, αλλά ο αμαρκάριστος Κβιλιτάια βρήκε το δοκάρι και στην επαναφορά – σε εξίσου μεγάλη ευκαιρία – σούταρε έξω.

Ήταν η πιο καθοριστική φάση του ματς, αφού εάν έπαιρνε προβάδισμα ο ΑΠΟΕΛ ενδεχομένως να βλέπαμε διαφορετικό ματς στην συνέχεια.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ομόνοια μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο και ήταν καλύτερη από τον ΑΠΟΕΛ. Στο 51’ ο Σεμέδο κινήθηκε από αριστερά και έκανε ένα δυνατό σουτ αλλά ο Μπέλετς έκανε πολύ καλή απόκρουση.

Το 1-0 έγινε στο 70′, όταν μετά από λάθος του Κοσταντίνοφ, ο Σεμέδο έπιασε ένα σουτ, το οποίο απέκρουσε ο Μπέλετς, αλλά ο Σίμιτς που ακολούθησε την φάση σκόραρε από κοντά.

Στο 85′ η Ομόνοια θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματα της, αλλά ο Αλιούμ, ο οποίος βρέθηκε σε καλή θέση εντός περιοχής, δεν ήταν εύστοχος.

«Είχαμε άγχος και το σημαντικό ήταν να ηρεμήσουμε. Κάποιοι παίκτες δεν είχαν την ηρεμία που έπρεπε. Παίζαμε άμυνα και δεν μπορούσαμε να κάνουμε επίθεση. Στη φάση με τον Ντογκαλά έπρεπε να αντιδράσουμε καλύτερα. Θέλαμε συνοχή και υπομονή για να μην δώσουμε χώρο στον αντίπαλο γιατί ήθελε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Κβιλιτάια. Ήταν παιχνίδι υπομονής και συνέπειας, η ομάδα που το έκανε καλύτερα νίκησε. Στο β’ μέρος ήμασταν καλύτεροι…», δήλωσε ο Αναστασίου.


Πάφος FC – Ομόνοια: Στατιστικά & Προϊστορία 11/05/2024

  • 3-1-1 μετρά η Ομόνοια κόντρα στην Πάφος FC στα τελευταία πέντε τους (τέρματα 7-3)
  • 2-2-1 για την Ομόνοια στα πέντε τελευταία τους στην Πάφο (τέρματα 6-6)
  • 0-2 η Ομόνοια στο ματς του πρώτου γύρου, 1-2 η Πάφος σε αυτό του δεύτερου και 1-1 στα playoffs, στα φετινά τους
  • 10-3-4 η Πάφος εντός, με τέρματα 30-12
  • Η Ομόνοια έχει απολογισμό 8-4-5 εκτός (22-20)
  • Η Πάφος εντός έδρας προέρχεται από 3/5 Under 1.5 Goals
  • 11/14 τελευταία εκτός έδρας της Ομόνοιας ήταν 2-3 goals


Πάφος FC – Ομόνοια: Προγνωστικά 11/05/2024

Η Πάφος FC έχει το κίνητρο κόντρα στην Ομόνοια, η οποία θα προφυλάξει και ποδοσφαιριστές ενόψει του τελικού κυπέλλου.

1 ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.85 ΣΤΗ NOVIBET

11/14 τελευταία εκτός έδρας της Ομόνοιας ήταν 2-3 goals, όπως και τα τρία φετινά ματς των δύο ομάδων

2-3 GOALS ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.91 ΣΤΗ NOVIBET


Πάφος FC: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 11/05/2024

Τραυματίες οι Ικόκο και Μελούσο.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Ίβουσιτς – Δημητρίου, Γκολντάρ, Κβίντα, Μποτσκάι – Ναμ, Πέπε – Τζάτζα, Ντράγκομιρ, Τάνκοβιτς – Ζάιρο

Ομόνοια: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 11/05/2024

O Στεπίνσκι θα προφυλαχθεί για να είναι έτοιμος στον τελικό κυπέλλου. Μόνιμα εκτός ο Μπεζούς.

Ο Φαμπιάνο δεν αποκλείεται να είναι έτοιμος ενώ ο Λανγκ, συνεχίζει να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και θα είναι εκτός.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Ουζόχο – Μάθιους, Μίλετιτς, Παναγιώτου, Χαμάς – Μπασιρού, Χαραλάμπους – Αλιούμ, Σίμιτς, Σεμέδο – Κακουλλής


Η Novibet κατέχει άδεια κλάσης Β από την ΕΑΣ με αριθμό Β022. Η συμμετοχή ανηλίκων κάτω των 18 ετών σε στοίχημα απαγορεύεται ρητώς.

Παίξε υπεύθυνα. www.safergambling.gov.cy

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ