el-cy
Sunday, May 12, 2024

Πάφος FC – Άρης Λεμεσού: Προγνωστικά, Ανάλυση 16/03/2024

Άλλο ένα ντέρμπι – που συνήθως είναι συναρπαστικά – μεταξύ των «νέων» δυνάμεων του κυπριακού πρωταθλήματος θα δούμε το Σάββατο (19:00) στο «Στέλιος Κυριακίδης».

Το σπουδαίο παιχνίδι παίζει εδώ με ενισχυμένες αποδόσεις και Live στοίχημα.  


ΠΑΦΟΣ FC – Άρης Λεμεσού: Ανάλυση, Παρουσίαση 16/03/2024

Εκμεταλλευόμενη τα ατομικά λάθη των παικτών της Ανόρθωσης και την απερισκεψία του Τσίκο, ο οποίος άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες, η Πάφος FC βρήκε την ευκαιρία και πήρε ένα σημαντικό τρίποντο στο Αντώνης Παπαδόπουλος (2-3), στις καθυστερήσεις του αγώνα. Πλέον, βρίσκεται στην 5η θέση, με 53 βαθμούς, στο -2 από την Ομόνοια και στο -6 από την ΑΕΚ και στόχος της είναι να πάρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η Πάφος FC προηγήθηκε με πέναλτι – μετά από σέντρα του Ικόκο, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κορέια – του Τάνκοβιτς στο 34’, σε ένα ματς στο οποίο δεν υπήρχαν μεγάλες φάσεις μέχρι το σημείο αυτό.

Στο 53’ μετά από μπαλιά του Κορέια ο Καστέλ τελείωσε τη φάση και η Ανόρθωση ισοφάρισε και στο 64’ γύρισε το ματς, όταν ο Τσίκο έκανε ένα σουτ, η μπάλα κόντραρε και ο Γκασάμα υποδέχθηκε τη μπάλα, γύρισε και σούταρε για το 2-1.

Η Πάφος μη έχοντας να χάσει κάτι ανέβασε πολλούς παίκτες στην περιοχή της Ανόρθωσης και άρχισε να πιέζει. Στο 87΄η Ανόρθωση έμεινε με 10 παίκτες λόγω κόκκινης κάρτας στον Τσίκο ο οποίος γρονθοκόπησε αντίπαλο, μετά από διεκδίκηση και οι φιλοξενούμενοι αύξησαν ακόμα περισσότερο την πίεση τους.

Στο 90+3′ ο Αρμπολέδα έκανε μεγάλη επέμβαση σε κεφαλιά του Γκολντάρ, αλλά λίγο αργότερα ο Μηνάς Αντωνίου έκανε ένα εντελώς αχρείαστο πέναλτι πάνω στον Τζάτζα, το οποίο μετέτρεψε, ξανά, σε τέρμα ο Τάνκοβιτς.

Μετά από νέα διακοπή, το ματς συνεχίστηκε και η Πάφος έκανε την ανατροπή με τέρμα στο 90+14′.

Μετά από σέντρα του Μπότσκαι ο Γκολντάρ, με ένα τελείωμα που θα ζήλευαν και επιθετικοί, τιμώρησε την Ανόρθωση, για τα πολλά λάθη που έκανε στο ματς.

«Ελέγξαμε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, πήραμε το προβάδισμα. Ξέραμε ότι έπρεπε να σκοράρουμε δεύτερο γκολ, αλλά τους δώσαμε τις ευκαιρίες και πέτυχαν γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Τουλάχιστον δείξαμε χαρακτήρα, παλέψαμε μέχρι το τέλος. Σε άλλα παιχνίδια ήμασταν άτυχοι, όμως σήμερα ήμασταν τυχεροί», παραδέχθηκε ο Καρσέδο.

Ένας Άρης από τα… παλιά προκάλεσε πανικό στον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ (2-1) και μείωσε στο -3 την απόσταση που τον χωρίζει από την κορυφή.

Παίζοντας με ταχύτητα και κάθετες πάσες, ανάγκασε την ομάδα της Λευκωσίας σε μία από τις χειρότερες φετινές εμφανίσεις της – στο πρώτο ημίχρονο – ωστόσο στο δεύτερο μέρος έδειξε να μην μπορεί να διαχειριστεί το ματς, παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε.

Χωρίς να προηγηθεί κάποια μεγάλη φάση, ο Άρης πήρε το προβάδισμα στο 23’, όταν μετά από μπαλιά του Νίκολιτς στην περιοχή ο Γκομίς, ο οποίος βρήκε κενό χώρο, γύρισε με σχετική ευκολία και με δυνατό σουτ έκανε το 1-0.

Το τέρμα έδωσε άλλη ψυχολογία στον Άρη ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το ότι ο ΑΠΟΕΛ – ενάντια στις ιδιότητες του – διατηρούσε ψηλά τις γραμμές του στο γήπεδο και από εκείνο το σημείο και μετά δημιούργησε πολλά προβλήματα στην ομάδα της Λευκωσίας.

Στο 25’ ο Μαγιαμπέλα δέχθηκε κάθετη πάσα στο χώρο, βγήκε απέναντι από τον Μπέλετς, αλλά το πλάσε του αποκρούστηκε από τον Σλοβένο τερματοφύλακα, ο οποίος τρία λεπτά αργότερα έκανε ακόμα μια εντυπωσιακή απόκρουση, σε πλασέ του Καζού από το ύψος της περιοχής.

Το δεύτερο τέρμα φαινόταν να έρχεται για τον Άρη και τελικά ήρθε στο 32’ από τον Μαγιαμπέλα, με κοντινό πλασέ, μετά από πλαγιοκόπηση του Σάβο, σε μια φάση στην οποία η άμυνα του ΑΠΟΕΛ ήταν ένα κλικ πίσω από τους επιτιθέμενους.

Ο Άρης εκμεταλλεύτηκε ξανά την κακή παράταξη του ΑΠΟΕΛ στον αγωνιστικό χώρο στο 42’, όταν ο Πέτροβιτς αναγκάστηκε να ανατρέψει τον Σάβο ο οποίος έφευγε μόνος και ο Σέρβος, ως τελευταίος παίκτης που ήταν, αποβλήθηκε.

Ο ΑΠΟΕΛ άλλαξε εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο, έδειξε χαρακτήρα – παρά το αριθμητικό μειονέκτημα – και πάλεψε για την ισοφάριση ενώ ο Άρης δεν έδειξε να έχει την ωριμότητα και τη ψυχολογία για να διαχειριστεί τέτοια ματς, δίνοντας δικαιώματα στην ομάδα της Λευκωσίας.

Στο 63’ ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να μειώσει, όταν ο Νίκολιτς έκανε λανθασμένο γύρισμα προς την άμυνα, βγάζοντας στην ουσία τον Κβιλιτάια προ κενής εστίας και ο Γεωργιανός δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-1 και να βάλει πίεση στον Άρη ο οποίος ήταν εμφανώς αγχωμένος και δεν μπορούσε να κάνει τις σωστές επιλογές στην επίθεση για να σκοτώσει το ματς.

Από εκεί και πέρα, η σημαντικότερη φάση του ματς καταγράφηκε στις καθυστερήσεις όταν ο Τομανέ έπιασε την κεφαλιά εντός περιοχής αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και έτσι ο Άρης γλίτωσε την ισοφάριση, σε ένα ματς στο οποίο ο ίδιος έβαλε δύσκολα στον εαυτό του.

«Δεν θέλω να πω πολλά, θέλω να μείνω ταπεινός. Όλοι είδαν ότι σήμερα ο Άρης έδωσε απαντήσεις. Δεν θέλω να πω πολλά. Το κίνητρο να δείξουμε σήμερα το πραγματικό μας πρόσωπο ήταν τόσο ψηλά μετά από όσα έγιναν. Είμαι απλώς θυμωμένος που δεν σκοράραμε πάρα πολλά γκολ, κερδίσαμε μόνο 2-1 κι είμαι πραγματικά απογοητευμένος. Κάναμε λάθη, ήμασταν νευρικοί, κρίσιμα λάθη, τους δώσαμε τη δυνατότητα. Το πρώτο ημίχρονο, συγνώμη αλλά… αυτό ήταν μοντέρνο ποδόσφαιρο. Παίζαμε με μια μεγάλη ομάδα, τον πρωτοπόρο και με το να κάνουμε τέτοια εμφάνιση, είμαι πολύ περήφανος. Δεν υπάρχουν δύο απόψεις για σήμερα, ήταν ξεκάθαρο το τι έγινε», δήλωσε ο Αλεξέι Σπιλέφσκι.


ΠΑΦΟΣ FC – Άρης Λεμεσού: Στατιστικά & Προϊστορία 16/03/2024

  • 1-4-0 στα 5 τελευταία τους στην Πάφο (6-5 τέρματα)
  • 1-3-1 στα πέντε τελευταία τους (6-6)
  • 1-1 και 1-0 η Πάφος στα φετινά τους
  • 8-3-3 η Πάφος FC εντός, με τέρματα 24-9
  • 7-2-5 ο Άρης εκτός (τέρματα 28-17)
  • 11/14 εντός έδρας ματς της Πάφος FC ήταν N/G
  • Ο Άρης Λεμεσού έχει σκοράρει σε 25/29 ματς πρωταθλήματος
  • 2-3 Goals και τα τρία ματς του Άρη στα playoffs

ΠΑΦΟΣ FC – Άρης Λεμεσού: Προγνωστικά 16/03/2024

Στο τελευταίο τους ματς στο Στέλιος Κυριακίδης ο Άρης είχε τις ευκαιρίες για να νικήσει, αλλά τελικά ηττήθηκε. Η ομάδα της Λεμεσού βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τους γηπεδούχους και έχει ένα μικρό προβάδισμα σε αυτό το, πάντα, αμφίρροπο ζευγάρι.

Χ2 ΔΙΠΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ & UNDER 3.5 GOALS ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.00 ΣΤΗ NOVIBET

 2-3 Goals και τα τρία ματς του Άρη στα playoffs. Οριακά αναμένεται να κριθεί και αυτό το ματς.

2-3 GOALS ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.91 ΣΤΗ NOVIBET


ΠΑΦΟΣ FC: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 16/03/2024

Δεν υπάρχουν απουσίες για τους γηπεδούχους.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Ίβουσιτς – Ικόκο, Γκολντάρ, Κβίντα, Μελούσο – Ναμ, Ντράγκομιρ – Βαλακάρι, Τάνκοβιτς, Μπρούνο – Ζάιρο

Άρης Λεμεσού: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 16/03/2024

Αμφίβολοι οι σημαντικοί Σαβό (Ε), Γκομίς (Ε) και Καζού (Α) ενώ φαίνεται να προλαβαίνουν οι επίσης βασικοί Κοκόριν (Ε) και Στρούτσκι (Μ).

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Βανά Άλβες – Γιαγκό, Μουσούντα, Ουρόσεβιτς, Καζού  – Μαγιαμπέλα, Νίκολιτς, Σζόκε, Μπένγκτσον – Σάβο, Γκομίς


Η Novibet κατέχει άδεια κλάσης Β από την ΕΑΣ με αριθμό Β022. Η συμμετοχή ανηλίκων κάτω των 18 ετών σε στοίχημα απαγορεύεται ρητώς. 

Παίξε υπεύθυνα. www.safergambling.gov.cy

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ