el-cy
Sunday, May 12, 2024

ΠΑΦΟΣ FC – ΑΠΟΕΛ: Προγνωστικά, Ανάλυση 14/04/2024

Την ομάδα που έσωσε τον Σα Πίντο στον αγώνα τους στον πρώτο γύρο – όταν ο Πορτογάλος ήταν κοντά στην έξοδο του από τον Αρχάγγελο – αντιμετωπίζει ο ΑΠΟΕΛ για την 7η αγωνιστική των playoffs («Στέλιος Κυριακίδης», Κυριακή, 17:00) και θέλει την νίκη για να παραμείνει στην κορυφή.

Το σπουδαίο παιχνίδι παίζει εδώ με ενισχυμένες αποδόσεις και Live στοίχημα.  


ΠΑΦΟΣ FC – ΑΠΟΕΛ: Ανάλυση, Παρουσίαση 14/04/2024

Όλο και απομακρύνεται ο στόχος της εξόδου στην Ευρώπη μέσω του πρωταθλήματος για την Πάφος FC, η οποία βρίσκεται στην 5η θέση (57 β.), στο -4 από τον Άρη και στο -5 από την Ομόνοια. Δεν θα παραιτηθεί από την μάχη αφού ευρωπαϊκό εισιτήριο μπορεί να χαρίσει υπό προϋποθέσεις και η τέταρτη θέση, αλλά την ίδια ώρα επενδύει πολλά και στο κύπελλο – βρίσκεται στα ημιτελικά, απέναντι στον Απόλλωνα.

Στο τελευταίο της ματς κόντρα στην ΑΕΚ (3-0) δέχθηκε την πιο εύκολη ήττα της στο πρωτάθλημα, αφού σε διάστημα 17 λεπτών δέχθηκε τρία γκολ και στη συνέχεια δεν κατάφερε να μπει ξανά στο παιχνίδι.

Μόλις στο 7’η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ, όταν ο Λέδες εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Κβίντα – με εκτέλεση επιθετικού – με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο 18′ η ΑΕΚ έκανε το 2-0 με τον Φραν Σολ να κερδίζει την άμυνα της Πάφου και να σκοράρει με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι ενώ το ματς τελείωσε στο 24΄με πανέμορφο τέρμα του Πονς, με σουτ εντός περιοχής.

Από εκεί και πέρα το πρώτο μέρος τελείωσε χωρίς άλλες φάσεις, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να μειώσουν στο δεύτερο ημίχρονο – αφού η ΑΕΚ έδωσε προσοχή στο αμυντικό της κομμάτι – αλλά στις όσες φάσεις δημιούργησαν δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο τέρμα.

Κατέγραψε αρκετές τελικές αλλά, όπως και σε άλλα ματς, δεν μπόρεσε να σκοράρει όταν βρέθηκε μπροστά από την αντίπαλη εστία.

«Να απολογηθούμε στους οπαδούς, δεν είχαμε την απόδοση που έπρεπε. Μετά τα γκολ που δεχθήκαμε ήταν δύσκολο. Είπαμε πρέπει να αντιδράσουμε στην επανάληψη, χάσαμε φάσεις όμως δεν πετύχαμε γκολ», δήλωσε ο προπονητής της Πάφος FC, Χουάν Κάρλος Καρσέδο.

Κρίση στο εσωτερικό του ΑΠΟΕΛ έφερε η εμφάνιση και η ήττα της ομάδας στο ματς με την Ανόρθωση (0-2). Σε ένα ματς, το οποίο στα χαρτιά ήταν το πιο εύκολο που έχουν να δώσουν οι πρωτοπόροι μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, ο ΑΠΟΕΛ παρουσιάστηκε άνευρος, νωχελικός και ασύνδετος και μοιραία ηττήθηκε μπροστά στους χιλιάδες οπαδούς του, οι οποίοι κατέκλυσαν το ΓΣΠ, περιμένοντας να δουν την ομάδα τους να παίζει σαν πρωταθλήτρια.

Γενικότερα, η παρουσία του στα playoffs δεν είναι καλή και αυτό φαίνεται και από τη βαθμολογική συγκομιδή του (2-1-3), ωστόσο η εικόνα της ομάδας στο τελευταίο ματς ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Το πιο πάνω, σε συνδυασμό με ένα λεκτικό επεισόδιο του Σα Πίντο με την κερκίδα, έφεραν τον Πορτογάλο κοντά στην έξοδο, ωστόσο η διοίκηση, μετά που μίλησε με τον ίδιο, αποφάσισε να πορευτεί με τον Σα Πίντο μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, αφού έλαβε υποσχέσεις ότι θα γίνουν όσα χρειάζονται για να αλλάξει το κακό αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας.

Όσον αφορά το ματς με την Ανόρθωση, στο 8’ ο Φερέιρα – με σουτ εντός περιοχής – πάγωσε το ΓΣΠ, βάζοντας την Ανόρθωση μπροστά στο σκορ και δείχνοντας ότι σε άλλο ένα ματς δεν κατέβηκε για να χαριστεί. Ο ΑΠΟΕΛ κλήθηκε να γυρίσει ακόμα ένα ματς – το ματς με την ΑΕΚ ήταν το πρώτο που η ομάδα της Λευκωσίας έκανε ανατροπή – αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο ΑΠΟΕΛ είχε μεγάλη ευκαιρία στο 18’, όταν ο Βιτάλ βγήκε μόνος απέναντι από τον Αρμπολέδα, αλλά το πλασέ του δεν ήταν ικανό να νικήσει τον Κολομβιανό τερματοφύλακα. Ο ΑΠΟΕΛ είχε την κατοχή αλλά η Ανόρθωση έψαχνε να βρει τις συνθήκες να βγει στην αντεπίθεση και όταν τα κατάφερε (40’) βρέθηκε κοντά στο 0-2 αλλά την σταμάτησε το δοκάρι, σε μια προσπάθεια του Φερέιρα, ο οποίος βγήκε μόνος απέναντι από τον Μπέλετς.

Στην επόμενη φάση ο Τομανέ έφτασε κοντά στην ισοφάριση αλλά το σουτ του, εντός περιοχής, δεν ήταν τόσο δυνατό για να κερδίσει τον Αρμολέδα.

Στο δεύτερο μέρος ο Σα Πίντο προσπάθησε να διορθώσει για άλλη μια φορά τα πράγματα από τον πάγκο και στο 54’ προχώρησε σε διπλή αλλαγή, επιλέγοντας τη λύση των δύο επιθετικών (4-4-2) που τον δικαίωσε στο ματς με την ΑΕΚ.

Ωστόσο, ο ΑΠΟΕΛ έμπαζε από παντού και η Ανόρθωση έβγαινε σε επικίνδυνες αντιθέσεις. Αφού προειδοποίησε πολλές φορές, τελικά έκανε το 0-2 σε μια φάση που ο ΑΠΟΕΛ δέχτηκε ένα πάρα πολύ εύκολο τέρμα. Συγκεκριμένα, στο 59΄ο Κορέια σέντραρε στην περιοχή και ο Παρούτης από κοντά, ανάμεσα σε πολλούς αμυντικούς του ΑΠΟΕΛ, πλάσαρε ανενόχλητος για το 0-2.

Οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ έδειχναν να μην πιστεύουν στην ανατροπή και μάλιστα η Ανόρθωση θα μπορούσε και για τρίτο τέρμα σε μια από τις αντεπιθέσεις της.

«Τι μπορώ να πω; Νομίζω είναι το χειρότερο μας παιχνίδι στη σεζόν. Δεν καταλαβαίνω γιατί. Πρέπει να το αναλύσουμε, όλα τα πράγματα. Μετά από μια μεγάλη νίκη στην ΑΕΚ και μετά από ό,τι περάσαμε, είμαστε απογοητευμένοι. Δεν περίμενα αυτό το παιχνίδι, είναι ευθύνη μου. Δική μου στρατηγική κι επιλογές. Πρέπει να βοηθήσω περισσότερο την ομάδα μου, σήμερα δεν τη βοήθησα. Συγχαρητήρια στην Ανόρθωση, ήταν καλύτερη», δήλωσε ο Σα Πίντο.


ΠΑΦΟΣ FC – ΑΠΟΕΛ: Στατιστικά & Προϊστορία 14/04/2024

  • 3-2-0 ο ΑΠΟΕΛ στα πέντε τελευταία τους για το πρωτάθλημα (τέρματα 4-1)
  • 2-1-2 στα πέντε πιο πρόσφατα τους στο Στέλιος Κυριακίδης (τέρματα 9-5)
  • Νίκες με 1-0 πέτυχε ο ΑΠΟΕΛ και στα τρία φετινά τους ματς
  • 9-3-3 η Πάφος FC εντός, με τέρματα 25-9
  • 8-4-4 ο ΑΠΟΕΛ εκτός (τέρματα 25-13)
  • Η Πάφος FC εντός έδρας προέρχεται από τρία συνεχόμενα Under5 Goals
  • Τα πέντε από τα οκτώ τελευταία ματς του ΑΠΟΕΛ ήταν Under 1.5 Goals
  • Βαθμολογία 1η Κατηγορία Κύπρος

ΠΑΦΟΣ FC – ΑΠΟΕΛ: Προγνωστικά 14/04/2024

 Νίκες με 1-0 πέτυχε ο ΑΠΟΕΛ και στα τρία φετινά τους ματς ενώ η Πάφος FC εντός έδρας προέρχεται από τρία συνεχόμενα Under 1.5 Goals.

Μετά την κρίση αναμένουμε να δούμε αντίδραση από τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος στα καλά του δύσκολα δέχεται τέρματα.

UNDER 2.5 GOALS ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.03 ΣΤΗ NOVIBET

Η ήττα από την Ανόρθωση ταρακούνησε τον ΑΠΟΕΛ και τώρα αναμένεται αντίδραση ώστε να παραμείνει στην κορυφή. Απέναντι στην Πάφο μετρά 3/3 νίκες φέτος ενώ οι γηπεδούχοι έδωσαν και αγώνα κυπέλλου μεσοβδόμαδα.

2 DRAW NO BET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.81 ΣΤΗ NOVIBET


ΠΑΦΟΣ FC: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 14/04/2024

Τραυματίας ο Ικόκο και αμφίβολος ο Τβουμάσι. Μεσοβδόμαδα έδωσε αγώνα κυπέλλου απέναντι στον Απόλλωνα.

 Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Ίβουσιτς – Ρους, Γκολντάρ, Κβίντα, Μπότσκαι – Ναμ, Πέπε – Βαλακάρι, Ντράγκομιρ, Τάνκοβιτς – Ζάιρο.

ΑΠΟΕΛ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 14/04/2024

Θα απουσιάσουν οι Κρέσπο, Πολυκάρπου και Γουίλερ.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Μπέλετς – Τσεμπάκ, Ντβάλι, Πέτροβιτς, Σούσιτς – Κοσταντίνοφ, Ντάλσιο, Βιγιαφάνιες – Μαρκίνιος, Εντογκαλά, Κβιλιτάια


 Η Novibet κατέχει άδεια κλάσης Β από την ΕΑΣ με αριθμό Β022. Η συμμετοχή ανηλίκων κάτω των 18 ετών σε στοίχημα απαγορεύεται ρητώς.

Παίξε υπεύθυνα. www.safergambling.gov.cy

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ