el-cy
Sunday, May 12, 2024

Πάφος FC – ΑΕΚ Λάρνακας: Προγνωστικά, Ανάλυση 25/02/2023

Τα πρώτα αποτελέσματα στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος θα καθορίσουν και τους στόχους των ομάδων και με αυτό το δεδομένο η τέταρτη Πάφος FC και η τρίτη ΑΕΚ (Κυριακή, 19:00, «Στέλιος Κυριακίδης») θέλουν να μπουν με το δεξί στη νέα φάση.

Το σπουδαίο παιχνίδι παίζει εδώ με ενισχυμένες αποδόσεις και Live στοίχημα.  


Πάφος FC – ΑΕΚ Λάρνακας: Ανάλυση, Παρουσίαση 25/02/2023

Για άλλη μια χρονιά η Πάφος FC άρχισε το πρωτάθλημα με βλέψεις για τον τίτλο, πολλοί την χαρακτήριζαν ως φαβορί, μαζί με τον Άρη, για να τον κατακτήσει, ωστόσο η εικόνα που έβγαλε στο γήπεδο κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος απογοήτευσε. Εισέρχεται στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος από την 4η θέση (50 βαθμοί) και στο -9 από την κορυφή. Βασικός στόχος της πρέπει να είναι η έξοδος στην Ευρώπη.

Και στην περσινή περίοδο τελείωσε την πρώτη φάση στο -9 και από την 4η θέση – εκεί που τερμάτισε τελικά (απολογισμός 3-4-3), μένοντας εκτός των ευρωπαϊκών εισιτηρίων.

Στο τελευταίο της ματς απογοήτευσε και πάλι, μένοντας στο 0-0 με τη βαθμολογικά αδιάφορη Νέα Σαλαμίνα (0-0), αποτέλεσμα που έφερε τις αποδοκιμασίες των οπαδών – για ακόμα μια φορά φέτος.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερη από την αντίπαλο της, αλλά καθόλου μεθοδική και ουσιαστική. Οι επιθετικοί της δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την πολύ καλά οργανωμένη αμυντικά Νέα Σαλαμίνα. Απέναντι σε ένα αντίπαλο που είχε ως μοναδικό στόχο το μηδέν στην άμυνα, έπρεπε να φτάσει στις καθυστερήσεις για να χάσει μια μεγάλη φάση. Συγκεκριμένα στο 95’ οι αμυντικοί της Νέας Σαλαμίνας σταμάτησαν τρείς συνεχόμενες προσπάθειες παικτών της Πάφος FC.

«Δεν παίξαμε καλά, ειδικά στο Α’ ημίχρονο. Δεν δημιουργήσαμε ευκαιρίες, δεν βρήκαμε τους χώρους για να παίξουμε αυτό που μπορούμε. Ξέρουμε να ζούμε κάτω υπό πίεση, ότι πρέπει να είμαστε πολύ βελτιωμένοι σε σχέση με σήμερα για να κερδίσουμε την ΑΕΚ», παραδέχθηκε ο Καρσέδο.

Σε περίπτωση νίκης επί της ΑΕΚ, που είναι στην 3η θέση, στο +2, η Πάφος FC θα υποσκελίσει την αντίπαλο της.

Αντίθετα με την αντίπαλό της, η ΑΕΚ συνέχισε με άλλη μία νίκη στο ντέρμπι με την Ανόρθωση (1-0), στέλνοντας το μήνυμα ότι η ήττα από τον Απόλλωνα ξεπεράστηκε και η ομάδα θα συνεχίζει με στόχο τον τίτλο – όπως επαναλαμβάνει συνεχώς και η διοίκηση της ομάδας.

Στο πρώτο μέρος αν και δεν υπήρχαν πολλές φάσεις, οι δύο ομάδες είχαν από μία μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν. Πρώτα η Ανόρθωση, στο 13’, όταν ο Τσίκο έκλεψε από τον Σάντσες, μπήκε στην περιοχή και το σουτ του κόντραρε στον Ρομπέρζ και στη συνέχεια η ΑΕΚ στο 26’, όταν μετά από σέντρα του Γκιούρτσο, ο Σολ έπιασε την κεφαλιά στην περιοχή με εξουδετερωμένο τον Αρμπολέδα, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Έχοντας την ουσία, η ΑΕΚ πήρε κεφάλι στο σκορ στο 48’, με πλασέ του Πονς, από το ύψος της περιοχής. Μάλιστα, στο 59’ υποχρέωσε τον Αρμπολέδα σε δύο εξαιρετικές αποκρούσεις, πρώτα μετά από σουτ του Γκιούρτσο και στη συνέχεια σε σουτ του Τόνγκια.

Η Ανόρθωση είχε την ευκαιρία της για να ισοφαρίσει στο 77’, όταν σε σέντρα του Κίκο, ο Χρυσοστόμου έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά δεν ήταν εύστοχος. Η ΑΕΚ κατέγραψε άλλο ένα πολύ καλό σουτ στο 81’, με τον Τόνγκια, αλλά ο Αρμπολέδα έκανε νέα απόκρουση. Συμπερασματικά, η ΑΕΚ είχε περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες από την Ανόρθωση και δίκαια πήρε το τρίποντο.

«Είναι υπέροχο συναίσθημα να ερχόμαστε τρεις μέρες μετά από τη νίκη επί της ΑΕΛ και να έχουμε αυτή την ενέργεια. Δεν μπήκαμε καλά, όμως καταφέραμε να κερδίσουμε. Είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου. Έχω μεγάλο σεβασμό. Ήταν εμφανές ότι ήταν ένα παιχνίδι του ενός γκολ… Γενικότερα δεν απειληθήκαμε πολύ, αν θυμάμαι καλά με μία κεφαλιά. Είχαμε περισσότερες φάσεις», είπε ο Ραν Μπεν Σιμόν.

«Περιμένω πολύ κλειστά παιχνίδια στα πλέι οφ που θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Δεν θυμάμαι ποτέ να υπήρχαν έξι ομάδες που να είναι τόσο κοντά μεταξύ τους. Θα κριθούν πολλά από το πνευματικό κομμάτι», σχολίασε για τη συνέχεια.

Σημειώνεται ότι, πέρσι στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος η ΑΕΚ δεν τα πήγε καλά (απολογισμός 2-3-5). Άρχισε τη προσπάθεια της από τη 2η θέση και στο -2 από την κορυφή και τερμάτισε στη 3η θέση (στο -5 και το -8).

Online stoixima στη Novibet με αμέτρητες επιλογές για όλα τα κορυφαία παιχνίδια.

Στο στοίχημα ποδόσφαιρο οι αναμετρήσεις για το Πρωτάθλημα της Κύπρου συνδυάζονται και με Ενισχυμένες αποδόσεις.


Πάφος FC – ΑΕΚ Λάρνακας: Στατιστικά & Προϊστορία 25/02/2023

  • 2-2-1 η ΑΕΚ στα πέντε τελευταία τους για το πρωτάθλημα (τέρματα 3-5 η Πάφος FC)
  • 3-2-0 τα πέντε τελευταία στην Πάφο για το πρωτάθλημα (τέρματα 8-1)
  • 0-0 στην Πάφο και 1-0 στη Λάρνακα στα φετινά τους
  • 8-3-2 η Πάφος FC εντός, με τέρματα 24-8
  • 6-5-2 η ΑΕΚ εκτός, με τέρματα 16-10 (τρέχει σερί 5-5-0)
  • 10/13 εντός έδρας ματς της Πάφος FC ήταν N/G
  • Η ΑΕΚ δεν έχει σκοράρει στα 4 τελευταία που έγιναν στην Πάφο
  • Στα 7/10 τελευταία της εκτός έδρας η ΑΕΚ κράτησε απαραβίαστη την εστία της

Πάφος FC – ΑΕΚ Λάρνακας: Προγνωστικά 25/02/2023

H προϊστορία μεταξύ των δύο ομάδων δείχνει λίγα τέρματα. Λίγα τέρματα σημειώθηκαν και στα προηγούμενα ματς που έδωσαν για το φετινό πρωτάθλημα.

UNDER 2.5 GOALS ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.90 ΣΤΗ NOVIBET

Σε αντίθεση με την Πάφος FC, η ΑΕΚ βρίσκεται σε καλή κατάσταση, υπάρχει πίστη στην ομάδα και δηλώνει ότι πάει για το πρωτάθλημα.

Χ2 ΔΕ & UNDER 3.5 GOALS ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.10 ΣΤΗ NOVIBET


Πάφος FC: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 25/02/2023

Ο Ζάιρο συμπλήρωσε έξι κίτρινες κάρτες, αλλά θα είναι διαθέσιμος και θα απουσιάσει στο ματς με τον ΑΠΟΕΛ.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Ίβουσιτς – Ικόκο, Ρους, Κβίντα, Μποτσκάι – Ναμ, Πέπε – Βαλακάρι, Ντράγκομιρ, Τάνκοβιτς – Ζάιρο

ΑΕΚ Λάρνακας: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 25/02/2023

Εκτός, λόγω καρτών, ο βασικός μεσοεπιθετικός Τόνγκια. Επιστρέφει ο Άνχελ Γκαρσία, ο οποίος ήταν τιμωρημένος.

 Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Πίριτς – Γκαρσία, Μιλίτσεβιτς, Ρομπέρζ, Ντιουνκού,       – Λέδες, Πονς – Γκιούρτσο, Ντίμερς, Φαράζ – Σολ


Η Novibet κατέχει άδεια κλάσης Β από την ΕΑΣ με αριθμό Β022. Η συμμετοχή ανηλίκων κάτω των 18 ετών σε στοίχημα απαγορεύεται ρητώς.
Παίξε υπεύθυνα. www.safergambling.gov.cy

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ