el-cy
Friday, May 10, 2024

Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ: Προγνωστικά, Ανάλυση 28/04/2024

Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται 180 λεπτά – και κάτι περισσότερο – μακριά από την κατάκτηση του πολυπόθητου πρωταθλήματος, ωστόσο στα δύο τελευταία ματς του έχει να αντιμετωπίσει τα δύο υψηλότερα εμπόδια που θα μπορούσε να βρει στον δρόμο του. Πρώτα την αιώνια αντίπαλο του, Ομόνοια και στην τελευταία αγωνιστική θα δώσει – στο πιθανότερο σενάριο – ντέρμπι τίτλου με την άλλη διεκδικήτρια του πρωταθλήματος, την ΑΕΚ.

Από την άλλη, η Ομόνοια θα παίξει με στόχο να διασφαλίσει την τρίτη και προνομιούχο θέση, αλλά και για να κόψει το πρωτάθλημα από τον μεγάλο της αντίπαλό (ΓΣΠ, Κυριακή, 19:00).

Το σπουδαίο παιχνίδι παίζει εδώ με ενισχυμένες αποδόσεις και Live στοίχημα


Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ: Ανάλυση, Παρουσίαση 28/04/2024

Μια τελευταία ευκαιρία για να κάνει άνω κάτω το πρωτάθλημα είχε την περασμένη αγωνιστική η Ομόνοια, στο εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ (2-0), στο οποίο ήθελε το τρίποντο για να μπει με αξιώσεις στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Ωστόσο, το βεβαρυμμένο της πρόγραμμα – είχε δώσει δύο ματς για τα ημιτελικά του κυπέλλου το τελευταίο διάστημα – και κάποιες σημαντικές απουσίες – Κουλιμπαλί και Μπεζούς- της στέρησαν από τη δυναμική της, απέναντι σε ένα αντίπαλο ο οποίος, σε κάθε περίπτωση, τη δυσκολεύει πολύ.

Ενδεικτικά, σημειώνουμε ότι κόντρα στην ΑΕΚ οι πράσινοι κατέγραψαν μόλις ένα σουτ – και αυτό εκτός στόχου – ενώ και στον αγώνα του ΓΣΠ, όταν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για πρώτη φορά στα playoffs, η Ομόνοια ήταν ακίνδυνη κόντρα στην ομάδα της Λάρνακας.

Πλέον, έχει να δώσει άλλα τρία ματς φέτος: δύο για το πρωτάθλημα και τον τελικό κυπέλλου κόντρα στην Πάφος FC (18 Μαΐου). Έχει μαξιλαράκι τεσσάρων και πέντε πόντων από τον Άρη (4ος) και την Πάφο (5η) αντίστοιχα, στη μάχη για την τρίτη θέση που εξασφαλίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο, ωστόσο δεν μπορεί να επαναπαυτεί, αφού όλα θα παιχτούν στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Επιπρόσθετα, δεν θέλει να δει τον αιώνιο της αντίπαλο να πανηγυρίζει το πρωτάθλημα, σε – άλλη – μια χρονιά που ταλανίζεται από οικονομικά προβλήματα ενώ η ίδια εκπέμπει υγεία σε αυτό το κομμάτι.

Στο αγωνιστικό μέρος, κόντρα στην ΑΕΚ έκανε το χειρότερο της ματς από τις 9 Μαρτίου. Τότε είχε βρει ξανά στο δρόμο της την ομάδα της Λάρνακας, η οποία, όπως και στο πρόσφατο ματς, δεν την άφησε να γίνει απειλητική.

Το πρώτο ημίχρονο δεν πρόσφερε φάσεις – εκτός από μια κεφαλιά του Σολ η οποία δεν βρήκε στόχο. Η ΑΕΚ είχε την κατοχή και η Ομόνοια προσπαθούσε να βγει σε αντεπιθέσεις – σε κάποιες περιπτώσεις υπήρχαν οι προϋποθέσεις αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε.

Για άλλη μια φορά όμως, η ΑΕΚ ανέβασε ξαφνικά απόδοση και σκόραρε στο 49′, μετά από σέντρα του Ντιουνκού και δύσκολο τελείωμα του Λόπες, ο οποίος νίκησε τον προσωπικό του αντίπαλο και τον Ουζόχο.

Η ΑΕΚ, η οποία στο δεύτερο μέρος πήρε ψυχολογία, έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και κυριάρχησε στο γήπεδο, έκανε το 2-0 στο 65′, όταν ο Λόπες έκανε ένα σουτ, η μπάλα κόντραρε και ο Τόνγκια ήρθε πίσω από την άμυνα για να τελειώσει τη φάση.

Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε καθόλου ενώ θα μπορούσε να διευρύνει και περισσότερο το σκορ.

«Στο πρώτο ημίχρονο ελέγχαμε το παιχνίδι και αν ήμασταν πιο σίγουροι σε μια τελική πάσα θα βγάζαμε τον παίκτη σε τετ α τετ με τον αντίπαλο. Δεν το κάναμε, τελείωσε το ημίχρονο. Στο δεύτερο 45λεπτο δεν αντιδράσαμε σωστά σε μια φάση και δεχθήκαμε το γκολ. Κάπου εκεί χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, και αυτό είναι ένα θέμα που είπα στα παιδιά και η ΑΕΚ σημείωσε και το δεύτερο γκολ.

Εμείς δεν πιέσαμε τους εαυτούς μας για το κάτι παραπάνω. Κάποια πράγματα αμυντικά και επιθετικά δεν βγήκαν, αλλά δεν μπορώ να αναιρέσω την προσπάθεια που έκαναν σε 9 βδομάδες. Πρέπει να συνεχίσουμε στο ίδιο πνεύμα. Είναι σημαντικό το παιχνίδι της Κυριακής», δήλωσε ο Γιάννης Αναστασίου.

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη πέτυχε ο ΑΠΟΕΛ κόντρα στον Άρη (2-0), παίζοντας καλό ποδόσφαιρο – σε σχέση με τα όσα είχε παρουσιάσει τις τελευταίες εβδομάδες και στα πλείστα ματς των playoffs.

Βρίσκεται πολύ κοντά, αλλά την ίδια στιγμή και ανάλογα μακριά, από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, το οποίο θέλει να κατακτήσει πάση θυσία, ώστε να επωφεληθεί και στο οικονομικό κομμάτι, που αποτελεί την μεγάλη του πληγή.

Πρώτο εμπόδιο η αιώνια αντίπαλος Ομόνοια και εάν δεν καταφέρει να πάρει το τρίποντο είναι ορατό το ενδεχόμενο να παίξει το τελευταίο του ματς, με την ΑΕΚ, θέλοντας μόνο νίκη. Και αυτό αφού η ΑΕΚ (-1) αγωνίζεται με την αδιάφορα και γεμάτη προβλήματα Ανόρθωση αυτή την αγωνιστική.

Κόντρα στον απογοητευμένο – και απογοητευτικό –  Άρη, ο οποίος δεν έχει κερδίσει σε κανένα από τα εφτά τελευταία ματς του, ο ΑΠΟΕΛ είχε την ευκαιρία να πάρει το τρίποντο συνοδεία καλής εμφάνισης και αυτό έκανε. Με παίκτες όπως οι Τσεπάκ, Σαρφό και Κβιλιτάια να κάνουν μεγάλο ματς.

Μόλις στο 8’ πήρε κεφάλι στο σκορ μετά από εκτέλεση κόρνερ, όταν ο Κβιλιτάια έπιασε την κεφαλιά, ο Βανά απέκρουσε και ο Τσεπάκ σκόραρε από κοντά.

Το τέρμα έλυσε τα πόδια των παικτών του ΑΠΟΕΛ και η φάση του ματς ήρθε στο 31’, όταν ο Κβιλιτάια πέρασε και… ξαναπέρασε τους Μπρόρσον και Μουσούντα και σκόραρε με όμορφο πλασέ.

Ο ΑΠΟΕΛ βρήκε χώρους για αντεπιθέσεις και σε μια από αυτές (45’) έφτασε κοντά στο 3-0, αλλά ο Σανέ έδιωξε την μπάλα προ της γραμμής, μετά από ένα σουτ του Μαρκίνιος. Το 3-0 δεν ήρθε ούτε στο 56′, όταν ο Κβιλιτάια εκτέλεσε πέναλτι και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι ενώ στην επαναφορά ο Τσεπάκ βρήκε ξανά το δοκάρι και έτσι το 2-0 ήταν το τελικό σκορ, σε ένα ματς που κατά διαστήματα ο ΑΠΟΕΛ έκανε ότι ήθελε.

«Κάναμε μία μεγάλη νίκη. Είμαι περήφανος, ήμασταν καλύτεροι κόντρα στην ομάδα που πήρε πέρσι τον τίτλο. Ξέραμε ότι δεν έπρεπε να χάναμε βαθμό σήμερα. Συγχαρητήρια στους παίκτες μας, όμως δεν κάναμε απολύτως τίποτα σήμερα. Πρέπει να συνεχίσουμε», δήλωσε ο Σα Πίντο.


Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ: Στατιστικά & Προϊστορία 28/04/2024

  • 2-1-2 με γηπεδούχο την Ομόνοια στα 5 τελευταία τους (6-8)
  • 2-2-1 η Ομόνοια στα 5 τελευταία τους (τέρματα 4-5)
  • Νίκες 2-1 και 0-1 η Ομόνοια και νίκη 3-0 ο ΑΠΟΕΛ φέτος
  • Η Ομόνοια έχει απολογισμό 11-4-2 εντός (37-16)
  • 9-4-4 ο ΑΠΟΕΛ εκτός (τέρματα 27-13)
  • 1-1-2 (νίκη 0-1, 1-1 και ήττες με 1-2) μετρά ο Αναστασίου κόντρα στον ΑΠΟΕΛ
  • 1-0-2 ο Σα Πίντο κόντρα στην Ομόνοια
  • 5/6 τελευταία ματς της Ομόνοιας ήταν N-G
  • 8/10 τελευταία ματς του ΑΠΟΕΛ ήταν N-G
  • Από τις 31/1 η Ομόνοια έχει δεχθεί 3 ήττες σε 16 ματς – όλες από την ΑΕΚ
  • Ο ΑΠΟΕΛ έχει δεχτεί 3 ήττες στα τελευταία 6 ματς
  • Βαθμολογία 1η Κατηγορία Κύπρος


Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ: Προγνωστικά 28/04/2024

Το N-G εμφανίζεται στα πλείστα ματς των δύο ομάδων το τελευταίο διάστημα και επιβεβαιώθηκε και στα δύο τελευταία μεταξύ τους (0-1 και 3-0).

N-G ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.85 ΣΤΗ NOVIBET

Oι δύο ομάδες αναμένεται να δώσουν βαρύτητα στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο. Ο ΑΠΟΕΛ αναμένεται να ρισκάρει περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο – ιδιαίτερα εάν την ίδια ώρα η ΑΕΚ προηγείται της Ανόρθωσης.

ΑΣΙΑΤΙΚΟ UNDER 1.00 GOAL ΣΤΟ 1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.73 ΣΤΗ NOVIBET


Ομόνοια: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 28/04/2024

Δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Φαμπιάνο, Λανγκ και Μπεζούς.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Ουζόχο – Μάθιους, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Χαμάς – Κούσουλος, Χαραλάμπους – Αλιούμ, Σίμιτς, Σεμέδο – Στεπίνσκι   

ΑΠΟΕΛ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 28/04/2024

Εκτός ο πρώτος σκόρερ της ομάδας (9 τέρματα), ο Μαρκίνιος, λόγω καρτών.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Μπέλετς – Τσεμπάκ, Ντβάλι, Πέτροβιτς, Σούσιτς – Κοσταντίνοφ, Ντάλσιο, Σαρφό – Δώνης, Εντογκαλά, Κβιλιτάια


Η Novibet κατέχει άδεια κλάσης Β από την ΕΑΣ με αριθμό Β022. Η συμμετοχή ανηλίκων κάτω των 18 ετών σε στοίχημα απαγορεύεται ρητώς. 

Παίξε υπεύθυνα. www.safergambling.gov.cy

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ