el-cy
Sunday, May 12, 2024

Ομόνοια – Ανόρθωση: Προγνωστικά, Ανάλυση 04/03/2024

Με στόχο την έξοδο στην Ευρώπη, Ομόνοια (4η, 52 β.) και Ανόρθωση (6η, 48 β.) έχουν νέο ραντεβού στο ΓΣΠ (Δευτέρα, 20:30), μετά τη νίκη των γηπεδούχων με 3-1 στον αγώνα που έδωσαν πριν από σχεδόν ένα μήνα για την πρώτη φάση του πρωταθλήματος.

Το σπουδαίο παιχνίδι παίζει εδώ με ενισχυμένες αποδόσεις και Live στοίχημα.  


Ομόνοια – Ανόρθωση: Ανάλυση, Παρουσίαση 04/03/2024

Με πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, αυτό του ποιοτικού φορ Στεπίνσκι – έμεινε εκτός αποστολής – παρατάχθηκε η Ομόνοια κόντρα στον Άρη, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε από το να πάρει μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη (1-2) επί του περσινού πρωταθλητή, στο πρώτο ματς του Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο.

Το ματς άρχισε με τον Άρη να είναι καλύτερος και να βρίσκει φάσεις, ωστόσο δεν μπόρεσε να κυριαρχήσει και η Ομόνοια προσπαθούσε να βρει πατήματα στο γήπεδο για να οργανώσει το δικό της παιχνίδι.

Ο Άρης έβαζε πίεση στην Ομόνοια, κυρίως με στημένες φάσεις, αλλά ο Φαμπιάνο είχε τις απαντήσεις. Και ενώ η Ομόνοια δεν είχε καταφέρει να γίνει απειλητική, σε λίγα λεπτά βρέθηκε μπροστά στο σκορ, με δύο τέρματα διαφορά.

Στο 30’ προηγήθηκε με πέναλτι (χέρι του Γιαγκό μετά από κεφαλιά του Κακουλλή) του Μπεζούς και αφού μεσολάβησε εντυπωσιακή απόκρουση του Φαμπιάνο σε σουτ του Σεμέδο (33’), σκόραρε ξανά στο 35’. Ο Χαραλάμπους βρήκε τον Σεμέδο, το πλασέ του οποίου αποκρούστηκε από τον Άλβες, αλλά στην επαναφορά ο πλάγιος επιθετικός της Ομόνοιας έκανε το 0-2.

Ο Άρης μείωσε σε κομβικό σημείο (45+5’) με τον Γκομίς – με κεφαλιά μετά από κόρνερ – και οι ελπίδες των γηπεδούχων για ανατροπή αναπτερώθηκαν.

Ο Σπιλέφκσι, θέλοντας να αντιδράσει, άλλαξε τα φτερά του στο ημίχρονο, βάζοντας στο γήπεδο τους ποιοτικούς Μπένγκτσον και Μαγιαμπέλα αντί των Σεμέδο και Μοντνόρ και στο 60′ έβαλε και τον Σάβο στο ματς – ακόμα έναν επιθετικό – αντί του μέσου Νίκολιτς.

Παρά το ότι ο Άρης έβαλε παίκτες με επιθετικές αρετές στο ματς μέχρι το 70’ κατέγραψε μόνο μια σημαντική ευκαιρία. Συγκεκριμένα, στο 62′ ο Κοκόριν έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε έξω.

Στο 72’ ο Άρης κατέγραψε κλασσική ευκαιρία με τον Σάβο, ο οποίος βρέθηκε σε πολύ καλή θέση εντός περιοχής αλλά το σουτ του δεν ήταν καλό και πέρασε ψηλά έξω.

Από την άλλη η Ομόνοια δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και πόσο μάλλον να βγάλει κάποιες αντεπιθέσεις – τα κατάφερε για πρώτη φορά στο 76’, αλλά χωρίς να σημειώσει τελική προσπάθεια.

Στο 80′ ο Αναστασίου πέρασε στο ματς τους Χαμάς και Λανγκ αντί των Σιπριάνο και Σεμέδο, μετατρέποντας το σύστημα της ομάδας σε 5-4-1 και ο Άρης άρχισε να πολιορκεί την άμυνα της Ομόνοιας. Οι γηπεδούχοι βρήκαν διπλή μεγάλη ευκαιρία στο 82’, όταν σουτ του Γκομίς αποκρούστηκε από τον Φαμπιάνο και στη συνέχεια δεύτερο σουτ του Μπαμπίκα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Ο Άρης δεν είχε καθαρό μυαλό για να καταφέρει να ισοφαρίσει, η Ομόνοια που είχε κάποιες ευκαιρίες για πολύ καλές αντεπιθέσεις δεν μπορούσε να της εκμεταλλευτεί και έτσι το σκορ ημιχρόνου παρέμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα.

«Ήταν μια δύσκολη νίκη απέναντι σε μια ομάδα που παίζει με τρομερή ένταση. Ήταν σημαντικό ότι τα παιδιά το πιστέψανε, το πιο σημαντικό είναι ότι πιστέψανε ότι μπορούμε, δουλέψαμε όλοι μαζί σκληρά. Πάντα όταν δουλεύουμε ως ομάδα και κάνουμε κατάθεση ψυχής θα είμαστε μια ομάδα που δύσκολα θα την αντιμετωπίσει ο οποιοσδήποτε. Δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή να πετάμε στα σύννεφα.

Ως ομάδα έχουμε πολύ δρόμο ακόμη, πρέπει ν’ αποκτήσουμε σταθερότητα στο παιχνίδι μας. Ήταν σημαντικό για την ψυχολογία μας που νικήσαμε τον Άρη μετά από επτά παιχνίδια, αλλά έχουμε δρόμο για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε», δήλωσε ο Γιάννης Αναστασίου.

Δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα της η Ανόρθωση στο πρώτο ματς των playoffs, κόντρα στον ΑΠΟΕΛ (0-0). Έπαιξε με μεγάλη ένταση για ένα ημίχρονο και δυσκόλεψε πολύ τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας αλλά δεν κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή της και σε κάποιο τέρμα. Στο δεύτερο μέρος σταδιακά έχασε τον έλεγχο του αγώνα και στο τέλος θα μπορούσε να ηττηθεί, εάν ο ΑΠΟΕΛ ήταν λίγο πιο προσεκτικός στις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Ειδικότερα, η Ανόρθωση πήρε την κατοχή στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο μέχρι να φτάσουμε στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους δεν ήταν απειλητική, πέραν μιας μεγάλης ευκαιρίας του Ουαγκέ στο 33’. Υποδέχθηκε την μπάλα εντός περιοχής μετά από κακή απομάκρυνση, αλλά με τη σειρά του έκανε κακό τελείωμα.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους η Ανόρθωση κατάφερε να αυξήσει την πίεση προς τους φιλοξενούμενους και στο 45′ έχασε διπλή ευκαιρία. Αρχικά ο Μπέλετς απέκρουσε κεφαλιά του Μακούν και στη συνέχεια έδιωξε με τα πόδια σουτ του Τσίκο, με την μπάλα να βρίσκει και στο δοκάρι.

Στα αρχικά στάδια του δευτέρου μέρους ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να πάρει την κατοχή ενώ η ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών ανέβηκε – ιδιαίτερα στα πρώτα 10 λεπτά – και οι διακοπές διαδέχονταν η μία την άλλη. Απείλησε πρώτος με τον Δώνη, ο οποίος πέρασε έναν αντίπαλο μπήκε στην περιοχή και έπιασε ένα δυνατό σουτ με το αριστερό, αλλά η μπάλα έφυγε έξω ενώ και η Ανόρθωση απείλησε με κεφαλιά του Μακούν. Στη συνέχεια η Ανόρθωση αντέδρασε, ανέβηκε ψηλά και πίεσε, μη θέλοντας να δώσει την πρωτοβουλία στον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος, σε μια αντεπίθεση, κατέγραψε νέο καλό σουτ του Δώνη.

Στο 72’ ο Καστέλ πλάσαρε εντός περιοχής, μετά από συρτή σέντρα του Φερέιρα, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω, με την Ανόρθωση να μην μπορεί να βρει ξεκάθαρες ευκαιρίες από το σημείο αυτό και μετά.

Αντίθετα, στο 79’ ο ΑΠΟΕΛ είχε την κορυφαία ευκαιρία του στο ματς. Μετά από ωραία μπαλιά του Ντογκαλά, ο Δώνης ξέφυγε της αμυντικής επιτήρησης, έκανε το τρίτο του σουτ στο δεύτερο ημίχρονο και υποχρέωσε τον Αρμπολέδα σε δύσκολη απόκρουση.

Στο 90’, μετά από γύρισμα του Ντογκαλά, ο Εφραίμ έπιασε την κεφαλιά από την μικρή περιοχή αλλά δεν βρήκε καλά τη μπάλα και έχασε μεγάλη ευκαιρία για να δώσει τη νίκη στους φιλοξενούμενους. Ο ΑΠΟΕΛ πίεσε στα τελευταία λεπτά του ματς αλλά δεν κατάφερε να πάρει το ζητούμενο.

«Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα ήξερε πώς να παίξει και ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο, κάναμε πολύ καλή άμυνα. Στο ποδόσφαιρο αυτός που κερδίζει είναι αυτός που βάζει το γκολ, όμως δεν ήρθε αυτό. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε κάποιες καλές στιγμές, όμως δεν παίξαμε τόσο καλά, υπήρχαν και πολλές καθυστερήσεις στο δεύτερο μέρος είναι και αυτό μέρος του παιχνιδιού», δήλωσε ο προπονητής της Ανόρθωσης, Νταβίντ Γκαγιέγο.

Online stoixima στη Novibet με αμέτρητες επιλογές για όλα τα κορυφαία παιχνίδια.

Στο στοίχημα ποδόσφαιρο οι αναμετρήσεις για το Πρωτάθλημα της Κύπρου συνδυάζονται και με Ενισχυμένες αποδόσεις.


Ομόνοια – Ανόρθωση: Στατιστικά & Προϊστορία 04/03/2024

  • 2-1-2 μετρούν στα πέντε πιο πρόσφατα μεταξύ τους ματς (τέρματα 7-8)
  • 3-1-1 η Ομόνοια στα τελευταία πέντε τους στο ΓΣΠ (τέρματα 8-2)
  • Νίκες των γηπεδούχων στα μεταξύ τους ματς για τον πρώτο γύρο (3-1 η Ομόνοια και 2-0 η Ανόρθωση)
  • Η Ομόνοια έχει απολογισμό 9-3-1 εντός (31-13)
  • 8-0-5 η Ανόρθωση εκτός (19-10)
  • 6/7 πιο πρόσφατα της Ομόνοιας στο ΓΣΠ ήταν Over 2.5 goals
  • 6/7 πιο πρόσφατα της Ομόνοιας ήταν G-G & Over 2.5 goals
  • 8/10 τελευταία της Ανόρθωσης εκτός έδρας ήταν N/G
  • Τα τέσσερα τελευταία της Ανόρθωσης ήταν Under5 goals & N-G

Ομόνοια – Ανόρθωση: Προγνωστικά 04/03/2024

Η Ανόρθωση, η οποία μετρά μόνο νίκες και ισοπαλίες εκτός έδρας, πάει ξανά στο ΓΣΠ, στο οποίο έχασε πριν από ένα μήνα, μετά το δύσκολο και κοπιαστικό ματς που έδωσε μεσοβδόμαδα με τον Άρη για το κύπελλο. Θα βρει απέναντι της την Ομόνοια του Γιάννη Αναστασίου, η οποία αντιμετώπισε ένα σαφώς πιο υποδεέστερο αντίπαλο για το κύπελλο (ΑΕΖ), μετά το μεγάλο θρίαμβο επί του Άρη – ο οποίος αύξησε την αυτοπεποίθηση της ομάδας.

1  ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.20 ΣΤΗ NOVIBET

Στο πρόσφατο 3-1 στο ΓΣΠ η Ομόνοια σκόραρε 3 τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο ενώ και στο ματς με τον ΑΠΟΕΛ όσο περνούσε ο χρόνος η Ανόρθωση ξέμενε από δυνάμεις και φρεσκάδα.

ΟΜΟΝΟΙΑ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΣΤΟ 2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.71 ΣΤΗ NOVIBET


Ομόνοια: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 04/03/2024

 Αμφίβολοι – οι μη βασικοί – Μπασιρού, Ψαλτης, Σίμιτς και Αμού. Εκτός ο Λανγκ, λόγω καρτών ενώ δεν υπάρχει πρόβλημα με τον Στεπίνσκι.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Φαμπιάνο – Μάθιους, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Σιπριάνο – Κούσουλος, Χαραλάμπους – Αλιούμ, Μπεζούς, Σεμέδο – Στεπίνσκι. 

Ανόρθωση: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 04/03/2024

Εκτός οι τραυματίες Κίκο και Αρτυματάς ενώ δύσκολα θα προλάβουν οι Μουσοντά, Γκερέρο και Ουαρίς.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Αρμπολέδα – Ουαγκέ, Μαρμούκ, Μακούν, Κορέια  –  Τεχέρα, Τιουνέ – Τσίκο, Περέα, Φερέιρα – Καστέλ.

Η Novibet κατέχει άδεια κλάσης Β από την ΕΑΣ με αριθμό Β022. Η συμμετοχή ανηλίκων κάτω των 18 ετών σε στοίχημα απαγορεύεται ρητώς. 

Παίξε υπεύθυνα. www.safergambling.gov.cy

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ