el-cy
Saturday, May 11, 2024

Oμόνοια – Άρης Λεμεσού: Προγνωστικά, Ανάλυση 06/04/2024

Το πρώτο από τα τρία μεταξύ τους ματς που έχουν μέσα στον Απρίλιο (τα δύο για τα ημιτελικά του κυπέλλου) δίνουν Ομόνοια και Άρης (Σάββατο, 17:00, ΓΣΠ), με τις δύο ομάδες να κυνηγούν την έξοδο στην Ευρώπη.

Το σπουδαίο παιχνίδι παίζει εδώ με ενισχυμένες αποδόσεις και Live στοίχημα.  


Ομόνοια – Άρης Λεμεσού: Ανάλυση, Παρουσίαση 06/04/2024

Μία ακόμα ευκαιρία – που κατά πάσα πιθανότητα ήταν και η τελευταία – για να μπει στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος έχασε η Ομόνοια (4η), στο τελευταίο της ματς με την Πάφος FC (1-1).

Μετά το 0-1 με την ΑΕΚ στην τρίτη αγωνιστική των playoffs, οι πράσινοι έχασαν ακόμα μια ευκαιρία για να εκμεταλλευτούν την καλή ψυχολογία και τις προσδοκίες που δημιούργησε η νίκη επί του ΑΠΟΕΛ και πλέον, θα αρκεστούν στο κυνήγι του ευρωπαϊκού εισιτηρίου, όπως άλλωστε ήταν και ο αρχικός στόχος, όταν άρχισε η δεύτερη φάση του πρωταθλήματος.

Βρίσκεται στο -2 από τον Άρη και στο -3 από την ΑΕΚ και σε περίπτωση νίκης θα ξεπεράσει την ομάδα της Λεμεσού και θα βρεθεί εντός στόχων.

Το ματς με την Πάφος FC ήταν δύσκολο, όπως αναμενόταν, αλλά σχετικά μοιρασμένο για τις δύο ομάδες, ωστόσο η Ομόνοια είχε την τύχη να κερδίσει ένα πέναλτι με το σκορ στο 1-0 για να «σκοτώσει» το ματς, το οποίο δεν εκμεταλλεύτηκε.

Η πρώτη καλή φάση του ματς καταγράφηκε στο 30’, όταν ο Φαμπιάνο έκανε ωραία απόκρουση σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τάνκοβιτς. Γενικότερα, η Πάφος κρατούσε την μπάλα και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς ωστόσο να φτιάχνει φάσεις, μέχρι και το 41’ όταν ο Ναμ έκανε μακρινή σέντρα στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο Ντράγκομιρ, που πήρε την κεφαλιά, είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι του εξουδετερωμένου Φαμπιάνο.

Αφού τη γλύτωσε στο 41’, η εύστοχη Ομόνοια πήρε κεφάλι στο σκορ στο 46’. Μετά από γύρισμα του Χαμάς στο ύψος του πέναλτι, ο αμαρκάριστος Σίμιτς, χωρίς να σταματήσει την μπάλα, με άψογο πλασέ έκανε το 1-0.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (48’) η Ομόνοια είχε μεγάλη ευκαιρία για να φτάσει πιο κοντά στη νίκη και να «σκοτώσει» ψυχολογικά την ομάδα της Πάφου, αλλά ο Ίβουσιτς απέκρουσε την κακή εκτέλεση πέναλτι του Μπεζούς. Το είχε κερδίσει ο Αλιούμ, μετά από χέρι του Μπότσκαϊ.

Τελικά, ισοφαρίστηκε στο 66′ με ένα παλικαρίσιο τέρμα του Ντράγκομιρ, ο οποίος μετά από κεφαλιά του Μπότσκαϊ κατάφερε να νικήσει τον Φαμπιάνο, παρά το ότι βρισκόταν υπό την πίεση του Παναγιώτου.

Όσο πλησίαζε η λήξη του ματς η Ομόνοια προσπάθησε να πιέσει για ένα ακόμα τέρμα ωστόσο δεν βρήκε πολλές ευκαιρίες ενώ δεν είχε ούτε το καθαρό μυαλό για να επιτεθεί οργανωμένο. Η μεγάλη της φάση ήρθε στο 92’, όταν Σίμιτς υποδέχθηκε όμορφα την μπάλα, εντός περιοχής, έκανε ωραία προσποίηση αλλά ήταν άστοχος.

«Νομίζω ότι ήταν δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία ποιοτική ομάδα… Αν εξαιρέσω το δοκάρι της Πάφου, δείξαμε από το πρώτο λεπτό ότι θέλουμε να τους βάλουμε δύσκολα. Δημιουργήσαμε προϋποθέσεις, βάλαμε γκολ και αν γινόταν το 2-0 θα ήταν διαφορετική η εικόνα. Το χάσαμε, συμβαίνει. Δεν είχαμε καλή αμυντική λειτουργία στο γκολ που δεχτήκαμε. Δεν επιτρέπεται να δεχόμαστε τέτοια γκολ. Δεν τα παρατήσαμε, πιστέψαμε, στο τέλος κυριαρχήσαμε, χάσαμε ευκαιρίες όμως δεν ήταν καλή η τελική πάσα ή το τελικό σουτ», δήλωσε ο Γιάννης Αναστασίου.

 Μεγάλη γκέλα με την βαθμολογικά αδιάφορη Ανόρθωση έκανε ο Άρης (1-1) στο τελευταίο του ματς και βλέπει τον στόχο του πρωταθλήματος να απομακρύνεται (-5 από τον ΑΠΟΕΛ).

Σε αργό ρυθμό άρχισε το ματς κόντρα στην Ανόρθωση, με τον Άρη να έχει την κατοχή και σταδιακά να πιέζει και να κάνει κάποιες φάσεις αλλά την ουσία την είχαν οι φιλοξενούμενοι.

Στο 18′ ο Σάβο είχε την πρώτη ευκαιρία, όταν από καλή θέση έκανε ένα κακό σουτ και η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Στο 22′ ο Αρτυματάς ήταν ο πρωταγωνιστής της πρώτης φάσης της Ανόρθωσης, όταν έκανε ένα πλασέ μέσα από την περιοχή, το οποίο απέκρουσε δύσκολα ο Βανά. Οι φιλοξενούμενοι υποστήριξαν ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή αλλά το VAR αποφάσισε το αντίθετο.

Ο Άρης απάντησε στο 30′, με μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Γκομίς από ευνοϊκή θέση εντός περιοχής έστειλε  την μπάλα έξω, ωστόσο στο 35′ η Ανόρθωση κέρδισε πέναλτι, μετά από απρόσεκτο παίξιμο του Νίκολιτς πάνω στον Παρούτη, το οποίο αξιοποίησε ο Γκερέρο.

Η μόνη φάση που κατάφερε να φτιάξει ο Άρης μέχρι το τέλους του ημιχρόνου ήταν ένα σουτ του Σάβο από πλάγια θέση στις καθυστερήσεις το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ ο Αρμπολέδα.

Η απόδοση του Άρη δεν ήταν ικανοποιητική στο πρώτο μέρος και έτσι με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου πραγματοποιήθηκε τριπλή αλλαγή, με τους Κοκόριν, Ζόκε και Μοντνόρ να αντικαθιστούν τους Μπράουν, Νίκολιτς και Μπένγκτσον, σε ένα πιο επιθετικό σχήμα για την ομάδα της Λεμεσού.

Πάντως, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Ανόρθωση έχασε πολύ καλή ευκαιρία με τον Κορέιρα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή του Άρη, έκανε το διαγώνιο σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω.

Ακόμα πιο μεγάλη ήταν η φάση του Άρη στο 49′, όταν ο Μαγιαμπέλα έκανε σουτ εντός περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε έξω ενώ στο 54′ ο Κοκόριν έπιασε μια κεφαλιά από πολύ κοντά, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να βρει την εστία της Ανόρθωσης.

Μεγάλη ευκαιρία έχασε και η Ανόρθωση στο 57΄με τον Καστέλ να μην μπορεί να βρει στόχο ενώ ήταν ανενόχλητος μπροστά από την εστία του Άλβες.

Οι μεγάλες φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη και τελικά το τέρμα ήρθε στο 68′, με τον Καζού να κάνει σέντρα και τον Μοντνόρ να σκοράρει με κεφαλιά.

Στο 75′ ο Σπόλιαριτς πήγε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά ο Αρμπολέδα απέκρουσε και από εκεί και πέρα το ματς πήρε άλλη τροπή, με τον Αρτυματά να αποβάλλεται για δυνατό φάουλ, στο 80΄ και τον Γιαγκό να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα 87΄για χτύπημα στον Περέα.

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Θέλουμε να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια, ειδικά στην έδρα μας. Στο τέλος της ημέρας, το ποδόσφαιρο είναι να σκοράρεις. Κάναμε φάσεις, όμως δεν τα καταφέραμε, ενώ σε μία φάση που δεχτήκαμε μας έβαλαν γκολ», δήλωσε ο βοηθός προπονητής του Άρη, Τόμι Γίνιγκεν.

«Η πίεση έρχεται περισσότερο από έξω. Σίγουρα θέλουμε να κερδίζουμε. Τα ΜΜΕ μας βάζουν περισσότερη πίεση γιατί είμαστε οι πρωταθλητές και πρέπει να κερδίσουμε ξανά τον τίτλο. Αλλά δεν μας πειράζει», πρόσθεσε.


Ομόνοια – Άρης Λεμεσού: Στατιστικά & Προϊστορία 06/04/2024

  • 3-1-1 μετρά ο Άρης κόντρα στην Ομόνοια στα τελευταία πέντε (τέρματα 9-4)
  • 2-1-2 στα πέντε τελευταία τους στο ΓΣΠ (τέρματα 9-7)
  • 1-2 η Ομόνοια στο ματς των playoffs (2-0 ο Άρης στη Λεμεσό και 2-2 στο ΓΣΠ τα άλλα φετινά τους)
  • Η Ομόνοια έχει απολογισμό 10-4-2 εντός (34-16)
  • 7-2-6 ο Άρης εκτός (τέρματα 28-18)
  • Under5 Goals στα τρία τελευταία της Ομόνοιας
  • 2-3 Goals τα 4/5 ματς του Άρη στα playoffs
  • Βαθμολογία 1η Κατηγορία Κύπρος

Ομόνοια – Άρης Λενεσού: Προγνωστικά 06/04/2024

Δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση ο Άρης και η γκέλα με την Ανόρθωση το απέδειξε ξανά. Η Ομόνοια έχει ένα μικρό προβάδισμα, ωστόσο το ματς θα είναι αμφίρροπο.

1 DRAW NO BET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.04 ΣΤΗ NOVIBET

 2-3 Goals στα 4/5 ματς του Άρη στα playoffs και 3/5 για την Ομόνοια.

2-3 GOALS ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.91 ΣΤΗ NOVIBET


Ομόνοια: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 06/04/2024

Σιπριάνο και Μάθιους αποκόμισαν προβλήματα τραυματισμού και μάλλον δεν θα αγωνιστούν. Εκτός είναι και ο τραυματίας Λανγκ.

Ο Κούσουλος θα απουσιάσει σε ένα από τα επόμενα ματς του πρωταθλήματος (Άρη ή Ανόρθωση), λόγω καρτών.

Ο Στεπίνσκι δεν αγωνίστηκε στο προηγούμενο ματς με την πρώην ομάδα του (Άρης) και είναι αδιευκρίνιστο εάν θα βρίσκεται στην αποστολή του ματς.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Φαμπιάνο – Ψάλτης, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Χαμάς – Κούσουλος, Χαραλάμπους – Αλιούμ, Μπεζούς, Σεμέδο – Στεπίνσκι   

Άρης Λεμεσού: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 06/04/2024

Εκτός ο τιμωρημένος Γιαγκό ενώ δύσκολα θα προλάβουν οι τραυματίες Μάτισικ και Μουσούντα. Σταθερά εκτός ο τραυματίας Στρούτσκι.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Βανά Άλβες – Σανέ, Μπρόρσον, Ουρόσεβιτς, Καζού  – Μαγιαμπέλα, Νίκολιτς, Σζόκε, Μπένγκτσον – Κοκόριν, Γκομίς.


Η Novibet κατέχει άδεια κλάσης Β από την ΕΑΣ με αριθμό Β022. Η συμμετοχή ανηλίκων κάτω των 18 ετών σε στοίχημα απαγορεύεται ρητώς. 

Παίξε υπεύθυνα. www.safergambling.gov.cy

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ