el-cy
Sunday, May 12, 2024

Ομόνοια – Ανόρθωση: Προγνωστικά, Ανάλυση 09/02/2024

Στις νίκες μετά από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα –πρώτη φορά στο πρωτάθλημα- επέστρεψε η Ομόνοια (5η, 42 β.) και τώρα υποδέχεται την Ανόρθωση (6η, 41 β. με αγώνα λιγότερο), η οποία τρέχει με τη σειρά της σερί τριών αγώνων χωρίς νίκη, για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα.

Το ματς που θα γίνει στο ΓΣΠ (Παρασκευή, 19:00), όπως και τα υπόλοιπα του πρωταθλήματος, θα γίνει στη παρουσία φιλάθλων της Ομόνοιας, γεγονός που μπορεί να παίξει το δικό του ρόλο, σε ένα από τα πιο ιστορικά ντέρμπι του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Ομόνοια – Ανόρθωση: Ανάλυση, Παρουσίαση 09/02/2024

Άλλαξε ξανά το σύστημα της Ομόνοιας ο Ρέιχνταλ κόντρα στον Απόλλωνα και επανάφερε την ομάδα στις νίκες (2-1), διασφαλίζοντας και την παρουσία της στο πρώτο γκρουπ – εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου.

Συγκεκριμένα, άφησε την τριάδα στην άμυνα και επέλεξε να παίξει με 4-5-1, με τους Φράνσον και Λέτσιακς δεξιά και αριστερά, πλάγια, στο κέντρο αντίστοιχα – λόγω των πολλών απουσιών.

Η Ομόνοια μπήκε φουριόζα σε δεύτερο συνεχόμενο ματς και αφού προειδοποίησε με σουτ του Μπεζούς στο 4’ και διπλή μεγάλη ευκαιρία στο 5’, με χαμένο τετ-α-τετ του Στεπίνσκι (που ολιγώρησε) και κοντινή προβολή του Λέτσιακς που έβγαλε δύσκολα ο Δημητρίου, άνοιξε το σκορ μετά από απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Μπεζούς, στην οποία ο Λέζιακς σκόραρε από πολύ κοντά.

Χωρίς να κάνει κάποια μεγάλη φάση, ο Απόλλωνας θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 28’ με πέναλτι που εκτέλεσε ο Βαλμπουενά, το οποίο ωστόσο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Φαμπιάνο.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν και στο 36’ με τον Μαλεκκίδη, αλλά γενικότερα δεν κατάφεραν να φτιάξουν μεγάλες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο παρά το ότι είχαν την μπάλα στην κατοχή τους και γυρόφερναν την περιοχή της Ομόνοιας.

Με τον ίδιο τρόπο συνεχίστηκε και το δεύτερο ημίχρονο, αφού ο Απόλλωνας έφτανε στην περιοχή της Ομόνοιας αλλά δεν μπορούσε να γίνει ουσιαστικός. Από την άλλη, η Ομόνοια δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί τις πολύ καλές προϋποθέσεις που έβρισκε για αντεπιθέσεις. Στο 58′ ο Απόλλωνας είχε καλή ευκαιρία με σουτ του Μάρκες που έφυγε λίγο έξω.

Η κατοχή που είχαν οι γηπεδούχοι στο δεύτερο ημίχρονο καρποφόρησε στο 87’, με την συμμετοχή των δύο ποδοσφαιριστών οι οποίοι πέρασαν στο γήπεδο στο 71’. Ο Σάντος έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Σαγκάλ σκόραρε με κεφαλιά.

Από εκεί και πέρα ο Απόλλωνας πολιόρκησε την άμυνα της Ομόνοιας και έκανε πολλές τελικές, με σημαντικότερες τη μεγάλη επέμβαση του Φαμπιάνο σε κεφαλιά του Μάρκες στο 90’ και ευκαιρία του Μαλεκκίδη ένα λεπτό αργότερα.

Τελικά, κόντρα στη ροή του αγώνα, η Ομόνοια πήρε τη νίκη στη τελευταία φάση του αγώνα. Μετά από κλέψιμο του πεισματάρη Κούσουλου, η μπάλα έφτασε στον Στεπίνσκι και αυτός την έδωσε στον Σιπριάνο ο οποίος σκόραρε με διαγώνιο σουτ.

«Μια πολύ σημαντική νίκη. Πριν δυο βδομάδες σταθήκαμε άτυχοι με την Πάφο και χάσαμε, σήμερα ήμασταν εμείς οι τυχεροί. Αρχίσαμε πολύ καλά το παιχνίδι, καταφέραμε να σκοράρουμε, αλλά δεν ακολουθήσαμε στον ίδιο ρυθμό. Πρέπει να δουλέψουμε. Έχουμε λίγες επιλογές σε κάποιες θέσεις όπως ο Λέτσιακς που έπαιξε ως αριστερό εξτρέμ, ο Φράνσον που είναι μέσος και έπαιξε ως δεξί χαφ… Έχουμε πολλά να βελτιώσουμε, γιατί χάσαμε εύκολες μπαλιές και στο κτίσιμο του παιχνιδιού από την άμυνα», δήλωσε ο Τσέτιλ Ρέιχνταλ.

Στο τελευταίο της ματς η Ανόρθωση πήρε ισοπαλία (2-2) εντός έδρας από την Πάφος FC, στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων και έμεινε για τρίτο σερί ματς χωρίς νίκη, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στην 6η θέση.

O Γκαγιέγo έδωσε φανέλα βασικού στον Μακούν (κεντρικός αμυντικός) για πρώτη φορά ενώ επανάφερε στην ενδεκάδα τον Τσίκο (μετά το πειθαρχικό του παράπτωμα), στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Η Ανόρθωση, εκμεταλλευόμενη την πανηγυρική ατμόσφαιρα που υπήρχε στο γήπεδο, για τα 113 χρόνια ζωής του συλλόγου, προηγήθηκε στο 2’, όταν ο Γουαρίς έβγαλε δυνατή, συρτή, σέντρα και ο  Γκασάμα με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το γρήγορο τέρμα έδωσε ένταση στο ματς και ακολούθησαν κάποιες καλές φάσεις. Στο 9’ η Πάφος FC έκανε το πρώτο της σουτ με τον Τάνκοβιτς, το οποίο δυσκόλεψε κάπως τον Αρμπολέδα ενώ στο 12′ βρήκε καλύτερη ευκαιρία, όταν ο Μπρούνο έκανε σέντρα στην περιοχή και ο Τουμάσι, από πολύ καλή θέση, έπιασε τη κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω. Από τη πλευρά της και η Ανόρθωση ήταν επιθετική και είχε ένα καλό σουτ του Τσίκο στο 18’.

Στο 35’ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Ζάιρο, ο οποίος σκόραρε μπροστά σε κενό τέρμα, σε μια πολύ γρήγορη αντεπίθεση, η οποία άρχισε από την άμυνα της Πάφος FC. Ο Μπρούνο έβγαλε μπαλιά στη περιοχή και ο Ζάιρο ξεγέλασε τους αμυντικούς της Ανόρθωσης – δεν έγινε καλή άμυνα – παίρνοντας καλύτερη θέση στη περιοχή και σκόραρε.

Στο δεύτερο μέρος η Πάφος FC έβγαλε περισσότερη ενέργεια στο γήπεδο και βρήκε δοκάρι από τα πρώτα δευτερόλεπτα, όταν ο Μποτσκάι – στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα – έφυγε στη πλάτη της άμυνας μετά από εκπληκτική μπαλιά του Τανκοβιτς, αλλά μετά το σουτ του η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και έφυγε έξω. Στο 61’ έχασε νέα μεγάλη φάση όταν ο Ζάιρο μπήκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα έφυγε έξω.

Η μεγάλη φάση της Ανόρθωσης ήρθε από στημένο, στο 70’. Ο Φερέιρα εκτέλεσε ένα πολύ τεχνικό φάουλ, η μπάλα βρήκε στο εξωτερικό του δοκαριού και έφυγε έξω.

Στο 74′ η Πάφος FC είχε νέα μεγάλη στιγμή, με τον Γκολντάρ να πιάνει την κεφαλιά και τον Αρμπολέδα να αποκρούει εντυπωσιακά. Η πίεση των φιλοξενούμενων καρποφόρησε στο 76′, όταν σε νέο κόρνερ, ο Ζάιρο σκόραρε με κεφαλιά.

Και εκεί που φαινόταν ότι η Ανόρθωση δεν θα πάρει κάποιο βαθμό από το ματς, κέρδισε πέναλτι στις καθυστερήσεις, σε μαρκάρισμα του Γκολντάρ στον Τσίκο, το οποίο μετουσίωσε σε τέρμα ο Καστέλ, για το τελικό 2-2.

«Κάναμε ένα καλό α’ ημίχρονο, βάλαμε ένα γκολ, είχαμε ευκαιρίες και για δεύτερο για να τελειώσουμε το παιχνίδι. Καταφέραμε επίσης να κάνουμε τον αντίπαλο μας να μην παίξει καλά. Το πρώτο γκολ της Πάφος FC ήταν μια μπαλιά στον χώρο, ήταν ατυχία. Τα είπαμε και στην προπόνηση. Η πιο μεγάλη ατυχία ήταν να περιορίζεις τα ατού του αντιπάλου και να σου έρχεται το γκολ από στημένο… Θα ήταν άδικο να φεύγαμε με την ήττα», δήλωσε ο προπονητής της Ανόρθωσης, Νταβίντ Γκαγιέγο.


Ομόνοια – Ανόρθωση: Στατιστικά & Προϊστορία 09/02/2024

  • 3-1-1 μετρά η Ανόρθωση κόντρα στην Ομόνοια στα τελευταία πέντε (τέρματα 8-4)
  • 3-1-1 η Ομόνοια στα τελευταία πέντε τους στο ΓΣΠ (τέρματα 6-1)
  • Η Ανόρθωση κέρδισε 2-0 την Ομόνοια στο ματς του πρώτου γύρου
  • Η Ομόνοια έχει απολογισμό 7-3-1 εντός (28-12)
  • 7-0-3 η Ανόρθωση εκτός (16-6)
  • Over 2.5 goals τα πέντε τελευταία της Ομόνοιας στο ΓΣΠ
  • Η Ομόνοια τρέχει σερί με τρία συνεχόμενα 2-3 Goals
  • 6/7 τελευταία της Ανόρθωσης εκτός έδρας ήταν N/G

Online stoixima στη Novibet με αμέτρητες επιλογές για όλα τα κορυφαία παιχνίδια.

Στο στοίχημα ποδόσφαιρο οι αναμετρήσεις για το Πρωτάθλημα της Κύπρου συνδυάζονται και με Ενισχυμένες αποδόσεις.


Ομόνοια – Ανόρθωση: Προγνωστικά 09/02/2024

Παθητικό ρόλο είχε η Ομόνοια στα δύο τελευταία ντέρμπι, ωστόσο στο πράσινο στρατόπεδο ευελπιστούν ότι η επιστροφή του Σεμέδο θα βοηθήσει την ίδια και τον Τσέτιλ Ρέιχνταλ να παρουσιάσει ένα καλύτερο πρόσωπο στο γήπεδο.

Ούτε η Ανόρθωση βρίσκεται σε καλή περίοδο, αφού κόντρα στην Πάφος FC η άμυνά της δεν ανταποκρίθηκε στις ανάγκες του αγώνα και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τους επιθετικούς των φιλοξενούμενων. Χαμηλό βαθμό πήρε και στο κομμάτι της δημιουργίας. Δεν ήταν άσχημη στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο η απόδοση της έπεσε πολύ.

Η Ομόνοια τρέχει σερί με τρία συνεχόμενα 2-3 Goals, σημείο το οποίο μπορεί να επιβεβαιωθεί ξανά.

2-3 GOALS ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.00 ΣΤΗ NOVIBET

Η δύσκολη νίκη επί του Απόλλωνα βοήθησε στην – μερική – αντιστροφή του άσχημου κλίματος που επικρατούσε στο στρατόπεδο των πρασίνων ενώ η Ανόρθωση δεν βρίσκεται στην κατάσταση που ήταν μέχρι το τέλος του 2023.

Τέρμα από τα… αποδυτήρια πέτυχε η Ομόνοια στα δύο τελευταία της ματς και με τον κόσμο στο πλευρό της μπορεί να μπει δυνατά στο ματς και να πάρει προβάδισμα.

ΣΚΟΡ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 1-0 ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.86 ΣΤΗ NOVIBET


Ομόνοια: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 09/02/2024

Επέστρεψε στην ομάδα ο πολύτιμος Σεμέδο που έλειψε πολύ το τελευταίο διάστημα και μάλλον θα πάρει θέση στην εντεκάδα. Επιστρέφουν από τιμωρία οι Κουλιμπαλί και Κακουλλής ενώ στην αποστολή αναμένεται να είναι και ο Χαμάς (μεταγραφή), ωστόσο χρειάζεται λεπτά συμμετοχής.

Θα απουσιάσουν οι τραυματίες Αλιούμ και Μπασιρού, αλλά και ο Σίμιτς – κατά πάσα πιθανότητα.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Φαμπιάνο – Μάθιους, Κουλιμπαλί, Λανγκ, Παναγιώτου – Κούσουλος, Χαραλάμπους – Φράνσον, Μπεζούς, Σεμέδο – Στεπίνσκι

Ανόρθωση: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 09/02/2024

Εκτός οι τραυματίες Γκερέρο, Κάργας και Περέα.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Αρμπολέδα – Ουαγκέ, Μαρμούκ, Μακούν, Κορέια – Τεχέρα, Τιουνέ – Φερέιρα, Γουαρίς, Τσίκο – Γκασαμά


Η Novibet κατέχει άδεια κλάσης Β από την ΕΑΣ με αριθμό Β022. Η συμμετοχή ανηλίκων κάτω των 18 ετών σε στοίχημα απαγορεύεται ρητώς. 

Παίξε υπεύθυνα. www.safergambling.gov.cy

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ