el-cy
Monday, May 13, 2024

Ομόνοια – AEK Λάρνακας: Προγνωστικά, Ανάλυση 09/03/2024

Πολύ σπουδαίο ματς – το οποίο θα κριθεί στις λεπτομέρειες – αναμένεται να γίνει στο ΓΣΠ (Σάββατο, 17:00) ανάμεσα στη φορμαρισμένη Ομόνοια, η οποία θέλει να νικήσει ξανά για να συνεχίσει να βλέπει… όσο πιο ψηλά γίνεται και την ΑΕΚ, η οποία θέλει να επιστρέψει στις νίκες.

Το σπουδαίο παιχνίδι παίζει εδώ με ενισχυμένες αποδόσεις και Live στοίχημα.  


Ομόνοια – AEK Λάρνακας: Ανάλυση, Παρουσίαση 09/03/2024

Ανοίγει για τα καλά η όρεξη της Ομόνοιας (4η, 55 β.), η οποία κόλλησε δεύτερη συνεχόμενη νίκη στα playoffs – η μοναδική που έχει το απόλυτο. Με τον Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο πέτυχε μεγάλη νίκη επί του Άρη στη Λεμεσό με 1-2, σκορ με το οποίο νίκησε και την Ανόρθωση στο τελευταίο της ματς, αλλά αυτή τη φορά με πολύ διαφορετική εικόνα στον αγωνιστικό χώρο.

Σε συνδυασμό με τις απώλειες των άλλων ομάδων του πρώτου γκρουπ, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκά εισιτήρια και συγκεκριμένα στο -1 από την ΑΕΚ και στο -2 από τον Άρη.

Αν καταφέρει να νικήσει την ΑΕΚ θα ξεπεράσει ένα βασικό αντίπαλο και παράλληλα, θα επωφεληθεί και από το αποτέλεσμα του ματς Άρης – ΑΠΟΕΛ.

Κόντρα στην Ανόρθωση οι πράσινοι έκαναν μία από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις τους και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν σχεδόν αλάνθαστοι. Παρά το ότι δεν μπήκαν τόσο δυνατά στο ματς, όταν ανέβασαν στροφές έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο και είχαν ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα.

Η πρώτη φάση του ματς ήταν για την Ανόρθωση στο 11’, με τον Τεχέρα να πιάνει την κεφαλιά μετά στημένο και την μπάλα να φεύγει λίγο έξω.

Μετά το 20’ οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν ο Μπεζούς άρχισε να… ζωγραφίζει με εκπληκτικές μακρινές μπαλιές και τρία (!) δοκάρια, αλλά τα τέρματα ήρθαν από δύο δυνατά μακρινά σουτ.

Οι κάθετες μπαλιές στον Στεπίνσκι (από τους Μπέζους και Χαραλάμπους) δεν έφεραν αποτέλεσμα, ούτε τα σουτ των Μπέζους και Χαμάς. Ο Κούσουλος, όμως, στο 33’ ζύγισε σωστά και από τα 30 μέτρα νίκησε τον Αρμπολέδα για το 1-0. Η Ομόνοια απελευθερώθηκε, έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο, αλλά ήταν άτυχη. Ο Μπέζους είχε δύο δοκάρια σε εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ, ενώ ούτε ο Στεπίνσκι βρήκε στόχο με κεφαλιά.

Στο 19′ ο Αρμπολέδα σταμάτησε τον Στεπίνσκι που βρέθηκε απέναντί του και στο 33’ ο Κούσουλος με ένα ασύλληπτο σουτ εκτός περιοχής, άνοιξε το σκορ.

Ο Μπεζούς, που είχε ελεύθερο ρόλο μπροστά από τα δύο αμυντικά χαφ, είχε δοκάρι στο 35’ μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ και στο 42’ μετά από απαθείας εκτέλεση κόρνερ του ενώ ενδιάμεσα (41’) ο Στεπίνσκι, μετά από σέντρα του Χαμάς, έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Αρμπολέδα του αρνήθηκε ξανά το τέρμα.

Στο 56’ ο Μάθιους με νέο δυνατό σουτ στην κίνηση, εκτός περιοχής, έκανε το 2-0.

Στο 84′ ο Μπέζους βρήκε και τρίτο δοκάρι μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια στην περιοχή. Ελευθερώθηκε με ωραίο τρόπο, κρέμασε τον Αρμπολέδα, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Το μόνο που κατάφερε η Ανόρθωση ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις με πέναλτι του Καστέλ.

«Ήταν ένα παιχνίδι απέναντι σε μια ποιοτική και επικίνδυνη ομάδα. Προερχόταν από ένα άσχημο αποτέλεσμα με τον Άρη και ήταν σημαντικό για εμάς να έχουμε πειθαρχεία και όταν κρατούσε μπάλα η Ανόρθωση να κάνουμε τα πράγματα που τους είπα.

Τα παιδιά άρχισαν και πιστεύουν και το απολαμβάνουν. Όλοι τους είναι θετικοί. Στο λάθος ο ένας βοηθάει τον άλλο. Νομίζω πως αν τρέξω πίσω στο παιχνίδι δεν απειληθήκαμε από την Ανόρθωση. Ο κόσμος βλέπει την ομάδα και την πιστεύει. Θέλουμε να πάμε βήμα-βήμα. Βλέπουμε το επόμενο ματς πλέον», δήλωσε ο Γιάννης Αναστασίου.

Έδαφος στην προσπάθεια που κάνει για να φτάσει στην κορυφή έχασε η ΑΕΚ στο ματς με τον Άρη (1-1), σε ένα ματς στο οποίο ευτύχησε να προηγηθεί από το 5’, όταν ο Ντιούνκου έκανε τη σέντρα, ο Σάντος έπιασε την κεφαλιά και ο Τόνγκια σκόραρε, ερχόμενος στο δεύτερο δοκάρι.

Η ΑΕΚ έλεγχε το ματς στο πρώτο ημίχρονο και δεν άφησε τον Άρη να την απειλήσει. Στο 53’ ο Άρης κατέγραψε την πρώτη του ευκαιρία, με κεφαλιά του Γκομίς, η οποία δεν βρήκε στόχο, ωστόσο ήταν η ΑΕΚ που έφτασε πολύ κοντά στο 2-0 στο 61’, όταν η μπάλα στρώθηκε στον Μιλίτσεβιτς, εντός περιοχής, ο οποίος από κοντά έπιασε ένα δυνατό σουτ το οποίο έβγαλε σε κόρνερ ο Άλβες.

Ο Άρης, αφού δεν μπορούσε να δημιουργήσει πολλές φάσεις, κατάφερε να ισοφαρίσει από στημένη φάση και συγκεκριμένα από κόρνερ στο 70′ και κεφαλιά του Ουρόσεβιτς.

Στο 76′ η ΑΕΚ έχασε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία, με τον Γκαμά, ο οποίος ανενόχλητος εντός περιοχής δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα και πλάσαρε έξω.

Από τη πλευρά του ο Άρης είχε κάποιες φάσεις στο τέλος τους ματς, αλλά ήταν όλες εκτός στόχου.

«Για μένα με τις ευκαιρίες που βρήκαμε έπρεπε να νικήσουμε. Δεν είχαμε τύχη. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου γιατί μετά τον αποκλεισμό έδειξαν χαρακτήρα και δεν μας πήρε από κάτω. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου, για το πως είδε το παιχνίδι και πώς έπαιξε. Στο τέλος αξίζαμε τη νίκη, αλλά δεν την πήραμε, όμως με γεμίζει περηφάνια η εμφάνιση μας», δήλωσε ο Ραν Μπεν Σιμόν.

Online stoixima στη Novibet με αμέτρητες επιλογές για όλα τα κορυφαία παιχνίδια.

Στο στοίχημα ποδόσφαιρο οι αναμετρήσεις για το Πρωτάθλημα της Κύπρου συνδυάζονται και με Ενισχυμένες αποδόσεις.


Ομόνοια – AEK Λάρνακας: Στατιστικά & Προϊστορία 09/03/2024

  • 4-1-0 μετρά η ΑΕΚ κόντρα στην Ομόνοια στα τελευταία πέντε (τέρματα 8-2)
  • 2-2-1 η Ομόνοια στα πέντε τελευταία τους στο ΓΣΠ (τέρματα 5-5)
  • 0-0 στο ΓΣΠ και 2-1 η ΑΕΚ στη Λάρνακα στα δύο φετινά τους
  • Η Ομόνοια έχει απολογισμό 10-3-1 εντός (33-14)
  • 7-5-2 η ΑΕΚ εκτός, με τέρματα 17-10 (τρέχει σερί 6-5-0)
  • 7/8 πιο πρόσφατα της Ομόνοιας στο ΓΣΠ ήταν Over 2.5 goals
  • 7/8 πιο πρόσφατα της Ομόνοιας ήταν G-G & Over 2.5 goals
  • Στα 8/11 τελευταία της εκτός έδρας η ΑΕΚ κράτησε απαραβίαστη την εστία της

Ομόνοια – AEK Λάρνακας: Προγνωστικά 09/03/2024

Με τον Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο η Ομόνοια είναι αλλαγμένη προς το καλύτερο και έχει αρχίσει τη δική της αντεπίθεση.

Εντός έδρας έχει απολογισμό 10-3-1 και απέναντι στην ΑΕΚ έχει προβάδισμα.

1 DNB ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.78 ΣΤΗ NOVIBET

H Ομόνοια προέρχεται από δύο νίκες με 2-1 ενώ και στα ματς της ΑΕΚ το σκορ δεν ξεφεύγει εύκολα.

2-3 GOALS ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.91 ΣΤΗ NOVIBET


Ομόνοια: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 09/03/2024

Μετά από καιρό, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έχει κενό το απουσιολόγιο της.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Φαμπιάνο – Μάθιους, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Χαμάς – Κούσουλος, Χαραλάμπους – Αλιούμ, Μπεζούς, Σεμέδο – Στεπίνσκι 

AEK Λάρνακας: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 09/03/2024

Αμφίβολοι για τον αγώνα είναι οι Γκιούρτσο και Σάντσες, με τον δεύτερο να έχει περισσότερες πιθανότητες συμμετοχής.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Πίριτς – Γκαρσία, Μιλίτσεβιτς, Ρομπέρζ, Ντιουνκού,       – Λέδες, Πονς – Τόνγκια, Ντίμερς, Φαράζ – Σολ


Η Novibet κατέχει άδεια κλάσης Β από την ΕΑΣ με αριθμό Β022. Η συμμετοχή ανηλίκων κάτω των 18 ετών σε στοίχημα απαγορεύεται ρητώς. 

Παίξε υπεύθυνα. www.safergambling.gov.cy

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ