el-cy
Monday, May 13, 2024

Νέα Σαλαμίνα – Ομόνοια: Προγνωστικά, Ανάλυση 10/12/2023

Δεύτερο συνεχόμενο αγώνα θα δώσει η Ομόνοια στο «Αμμόχωστος», αυτή τη φορά κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα (Κυριακή, 19:00).

Η ομάδα της Λευκωσίας (26 β., τέρματα 27-14) κατάφερε να κερδίσει μια θέση την τελευταία αγωνιστική και αρχίζει τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος πίσω από τον Άρη, τον ΑΠΟΕΛ και την Πάφος FC, οι οποίοι ισοβαθμούν στους 29 βαθμούς. Συνεπώς, παρά το ότι δεν είναι η πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος, βρίσκεται εντός στόχων και στο χέρι της είναι να τους διεκδικήσει μέχρι τέλους, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα συνεχίσει να… μοιράζει πόντους στις ομάδες του δεύτερου γκρουπ και ταυτόχρονα θα δείξει την ίδια συνέπεια που είχε στα ντέρμπι.

Από την άλλη, η Νέα Σαλαμίνα (8η, 19 β., τέρματα 20-18) αναμένεται να παλέψει για την είσοδο της στην εξάδα, κάτι που θα εξαρτηθεί και από την εικόνα των συνδιεκδικητών της.


Νέα Σαλαμίνα – Ομόνοια: Ανάλυση, Παρουσίαση 10/12/2023

Την πρώτη εντός έδρας ήττα δέχθηκε η Νέα Σαλαμίνα απέναντι στην Πάφος FC (0-2), αφού οι γηπεδούχοι, που είχαν και σημαντικές απουσίες, δεν ήταν σε θέση για να… επιβιώσουν στον επιθετικό ρυθμό της ομάδας της Πάφου.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έπαιξαν ελκυστικό ποδόσφαιρο ενώ η Νέα Σαλαμίνα δεν είχε τις απαντήσεις στην άμυνα, αλλά ούτε και τη δημιουργικότητα για να ψάξει κάποιες φάσεις στην αντεπίθεση. Στο 8’ ο Κίσσας απέκρουσε σουτ του Τάνκοβιτς ενώ στο 10’ σουτ του Ζάιρο στην περιοχή αποκρούστηκε σε κόρνερ και στο 11’ κεφαλιά του Βαλακάρι πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Στο 29’ ο Κίσσας είπε ξανά «όχι» σε νέο σουτ του Ζάιρο εντός περιοχής και στο 45’ χάθηκε απίστευτη ευκαιρία για την Πάφος FC, με τον Τάνκοβιτς να στέλνει την μπάλα έξω, προ κενής εστίας.

Η Νέα Σαλαμίνα δεν μπορούσε να σταματήσει την Πάφος FC και στο 58’ ο Τάνκοβιτς κατάφερε να σκοράρει, με πλασέ στην περιοχή, μετά από κάθετη πάσα που τον έβγαλε απέναντι από τον τερματοφύλακα. Λίγα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και δοκάρι με δυνατό σουτ του Βαλακάρι (60’)

Ο Ζάιρο (81’) τελείωσε το ματς όταν έφυγε μόνος απέναντι στον Κίσσα, μετά από λάθος του Τσελέα (Α, πρώτο ως βασικός).

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, κάποια ατομικά λάθη μας στοίχισαν, παίζαμε με μια πολύ καλή ομάδα. Δεν θέλω να μιλώ για τις απουσίες που είχαμε γιατί είναι μέρος του παιχνιδιού. Εμείς θα παλεύουμε όλα τα παιχνίδια και προχωράμε στο επόμενο παιχνίδι. Θέλαμε σήμερα να ήμασταν ανταγωνιστικοί, τα παιδιά πάλεψαν και έκαναν ότι μπορούσαν, δεν έχω παράπονο από αυτούς. Ξεκινά ο δεύτερος γύρος πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να κερδίσουμε βαθμούς», δήλωσε ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου, μετά το ματς.

Δεύτερη διαδοχική νίκη για πρώτη φορά στη σεζόν πέτυχε η Ομόνοια στο παιχνίδι με τον Οθέλλο (1-2) – και δεύτερη συνεχόμενη ανατροπή μετά το 4-1 με τον Εθνικό Άχνας και αν καταφέρει να κολλήσει άλλες δύο νίκες μέχρι το ματς με τον ΑΠΟΕΛ θα δείξει ότι έχει βρει τον τρόπο για να αποφεύγει τις «παγίδες» των θεωρητικά μικρότερων ομάδων.

Η Ομόνοια δεν πέρασε καθόλου εύκολα από τον μαχητικό Οθέλλο, αφού δεν έπιασε υψηλά επίπεδα απόδοσης. Στο πρώτο ημίχρονο κινήθηκε στη μετριότητα και μάλιστα βρέθηκε πίσω στο σκορ (Ποπέσκου 37’), μετά από λανθασμένη απομάκρυνση εντός περιοχής. Ευτύχισε να ισοφαρίσει στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, όταν ο Κούσουλος (45’+6) εκμεταλλεύτηκε μια φάση διαρκείας και από την μικρή περιοχή κατάφερε να την σπρώξει στα δίκτυα.

Η γρήγορη ισοφάριση επηρέασε τους γηπεδούχους και η Ομόνοια μπήκε με καλύτερο αέρα στο δεύτερο ημίχρονο. Πέτυχε την ανατροπή με δυνατό σουτ του Αλιούμ (59’), ο οποίος δεν χαρίστηκε στον τερματοφύλακα του Οθέλλου, μετά από ωραία κάθετη πάσα του Μπασιρού.

Από εκεί και πέρα η Ομόνοια έκανε διαχείριση του αγώνα και δεν άφησε τον Οθέλλο να δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις μπροστά στην εστία του Φαμπιάνο.

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά πήραμε τη νίκη παρά το ότι κάποια πράγματα δεν έγιναν όπως τα θέλαμε και τα περιμέναμε. Αυτό που μετράει στο τέλος είναι το νικηφόρο αποτέλεσμα οι τρεις βαθμοί και βλέπουμε τη συνέχεια», είπε ο Σωφρόνης Αυγουστή.

«Βοήθησε αρκετά το γκολ του Κούσουλου γιατί δεν είχαμε καλή εμφάνιση και στο δεύτερο μέρος δεν απειληθήκαμε καθόλου από τον αντίπαλο», πρόσθεσε.


Νέα Σαλαμίνα – Ομόνοια: Στατιστικά & Προϊστορία 10/12/2023

  • 3-0-2 η Νέα Σαλαμίνα στα πέντε τελευταία τους (τέρματα 5-8)
  • 4-0-1 η Νέα Σαλαμίνα εντός έδρας στα πέντε τελευταία τους (10-7)
  • Η Νέα Σαλαμίνα διαθέτει τη καλύτερη επίθεση του δεύτερου γκρουπ (20) και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα (18)
  • Η Ομόνοια διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος (27)
  • Η Νέα Σαλαμίνα εντός έδρας έχει απολογισμό 4-1-1 (11-4)
  • 5/6 ήταν 2-3 goals, όπως και τα 3/3 τελευταία εκτός έδρας της Ομόνοιας
  • Η Ομόνοια έχει απολογισμό 3-2-1 εκτός (10-7)
  • Η Ομόνοια έχει σκοράρει σε 10/13, όπως και η Νέα Σαλαμίνα
  • Ο Σεμέδο (ΜΕ) έχει σκοράρει στα 6 από τα τελευταία 9 ματς

Νέα Σαλαμίνα – Ομόνοια: Προγνωστικά 10/12/2023

Καλή είναι η παράδοση της Νέας Σαλαμίνας απέναντι στην Ομόνοια και αυτή τη φορά δεν αναμένεται να πέσει τόσο εύκολα – 4-0 στον πρώτο γύρο, παίζοντας με 10 παίκτες. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, μπορεί να επιβεβαιωθεί το 2-3 Goals.

2-3 ΓΚΟΛ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.00  

Ο Σεμέδο έχει σκοράρει στα 6 από τα τελευταία 9 ματς και απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα που έχει απουσίες στην άμυνα, μπορεί να επανέλθει στα τέρματα.

ΣΕΜΕΔΟ ΑΝΥΤΙΜΕ ΣΚΟΡΕΡ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.62


Νέα Σαλαμίνα: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 10/12/2023

Δεν υπολογίζονται, ξανά, οι βασικοί Μελίσσας (Τ), Σεργίου (Α), Ντάτκοβιτς (Α) και Μπεχαράνο (Μ).

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Κίσσας – Κονατέ, Τσελέα, Ντιακιτέ, Λεούκο – Φερνάντες, Καρλίτος, Κατσιάρης, Νάρσινγκ – Ντουρμισάι, Ντορεγκαράι

Ομόνοια: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 10/12/2023

Εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου 4-6 βδομάδες θα μείνει ο Φαμπιάνο (Τ), ένας παίκτης κεφάλαιο για την Ομόνοια.

Επανήλθε στις προπονήσεις ο Λοΐζος Λοΐζου, ο οποίος «κόπηκε» από τον αγώνα με τον Οθέλλο, για περιστατικό που έλαβε χώρα σε προπόνηση. Από το ίδιο ματς, αποχώρησαν με πρόβλημα τραυματισμού οι Μάθιους και Κούσουλος.

Ο τελευταίος προπονείται κανονικά και φαίνεται να προλαβαίνει ενώ ο Μάθιους (Α), ο Παναγιώτου (Α), ο Κακουλλής (Ε) και ο Σίμιτς (ΜΕ) είναι αμφίβολοι. Εκτός και ο τραυματίας Κυριακίδης (Τ).

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Ουζόχο – Σιπριάνο, Κουλιμπαλί, Λάνγκ, Ψάλτης – Κούσουλος, Μπασιρού – Σεμέδο, Μπέζους, Λοΐζου – Αλιούμ

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ