el-cy
Sunday, May 19, 2024

Νέα Σαλαμίνα – Ανόρθωση: Προγνωστικά, Ανάλυση 23/12/2023

Αμμοχωστιανό ντέρμπι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 16η αγωνιστικής του κυπριακού πρωταθλήματος («Αμμόχωστος», Σάββατο, 19:00), σε ένα ματς το οποίο είναι ανοικτό σε προβλέψεις.

Μπορεί η Ανόρθωση να διανύει μια πολύ καλή χρονιά φέτος (3η, 31 β., 25-12 τέρματα) και να θέλει να επωφεληθεί από το ντέρμπι της Λευκωσίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί δύο ώρες νωρίτερα, ωστόσο και η Νέα Σαλαμίνα (7η, 22 β., 22-20 τέρματα) κάνει καλή σεζόν και ο στόχος της εξάδας δεν είναι απαγορευτικός – μετά και τη νίκη της στην έδρα του Απόλλωνα.


Νέα Σαλαμίνα – Ανόρθωση: Ανάλυση, Παρουσίαση 23/12/2023

Την πρώτη της νίκη εκτός έδρας, αλλά και επί ενός δυνατού αντιπάλου έκανε η Νέα Σαλαμίνα κόντρα στον Απόλλωνα – αν και η ομάδα της Λεμεσού βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση το τελευταίο διάστημα – κερδίζοντας με 0-2 στη Λεμεσό.

Κάποια θετικά αποτελέσματα κόντρα στους «μεγάλους» κατέγραψε και στον πρώτο γύρο (ΑΕΚ, Ανόρθωση και Απόλλωνας), ωστόσο επρόκειτο για ισοπαλίες.

Πλέον, είναι ισόβαθμη με τον Απόλλωνα στους 22 βαθμούς και βλέπει υψηλότερα, με στόχο να παλέψει για την εξάδα. Βέβαια, το εγχείρημα της δεν είναι εύκολο, αφού για να το πετύχει, στο πιο εφικτό σενάριο, πρέπει να πιάσει στην 6η θέση την πολύ φορμαρισμένη ΑΕΚ.

Όπως συνηθίζει κόντρα σε ισχυρές ομάδες, η Νέα Σαλαμίνα έπαιξε παιχνίδι υπομονής και αντεπιθέσεων και στις δύο φάσεις που της δόθηκε η ευκαιρία να βγει στην επίθεση πέτυχε τέρματα. Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Νάρσινγκ ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά του και αρχικά έβγαλε τη σέντρα στον Ντουρμισάι (19’) για το πρώτο τέρμα – κακή αντίδραση της άμυνας των γηπεδούχων – και στη συνέχεια πέτυχε το δεύτερο τέρμα (32’), όταν δέχθηκε μακρινή μπαλιά, πέρασε όμορφα τον Σέλβικ και σκόραρε με δυνατό σουτ.

Η ομάδα του Χριστόδουλου Χριστοδούλου είχε σε καλή βραδιά και τον Τάσο Κίσσα (Τ), ο οποίος είχε από μία καλή απόκρουση πριν από το 0-1 και το 0-2. Το ίδιο έκανε και στο 54′, όταν απέκρουσε διαγώνιο σουτ του Αμπντουραχίμι και δεν άφησε τον Απόλλωνα να μπει ξανά στο παιχνίδι. Μάλιστα, στο τέλος του αγώνα η Νέα Σαλαμίνα βρέθηκε κοντά και τρίτο τέρμα, με σουτ του Κουζμάνοβιτς που απέκρουσε δύσκολα ο Λέουβενμπεργκ.

«Πάρα πολύ δύσκολος αγώνας. Ερχόμασταν από δύο ήττες. Δουλέψαμε πολύ για να βελτιώσουμε τα λάθη μας… Είμαι χαρούμενος από την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Και πριν είχα καλούς παίκτες και τώρα έχω. Να τους δώσω συγχαρητήρια. Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο», είπε ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου.

Η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος είναι η Ανόρθωση (μαζί με την ΑΕΚ) αφού στα τελευταία ματς μετρά τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία. Στο τελευταίο της ματς κόντρα στον Οθέλλο βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο διόρθωσε γρήγορα την κατάσταση με την έναρξη του δευτέρου και δεν χρειάστηκε να αγχωθεί – όπως στις τελευταίες της νίκες με Εθνικό Άχνας και Απόλλωνα (0-1 στο 87’ και 0-1 στο 85’ αντίστοιχα).

 

Η Ανόρθωση θα μπορούσε να προηγηθεί από το 4’, αλλά ο Γκασαμά (Ε) δεν ήταν εύστοχος, σε ξεκάθαρη ευκαιρία από πολύ κοντά. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να προκαλούν ρήγματα στην άμυνα του Οθέλλου, ο οποίος προσπάθησε να παίξει με αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτή οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την άμυνα της Ανόρθωσης ψηλά και ο Ποπέσκου βγήκε απέναντι από τον Αρμπολέδα, ο οποίος άγγιξε την μπάλα με το χέρι εκτός περιοχής και αποβλήθηκε. Στην ίδια φάση, ο Οθέλλος προηγήθηκε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ουεσλάτι.

Η πιο καθοριστική φάση για το ματς έγινε στο 42’, όταν σε φαλτσαριστό πλασέ του Ποπέσκου η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και η Ανόρθωση, η οποία έπαιζε με 10 παίκτες, έμεινε ζωντανή στον αγώνα.

Τα πράγματα έγιναν ευκολότερα στο 55’ όταν μετά από λάθος του Ταουντούλ, ο Φερέιρα έκανε τη σέντρα και ο Τσίκο σε κενό τέρμα ισοφάρισε με πλασέ. Λίγα λεπτά αργότερα (61’) ήρθε και η ανατροπή, όταν ο Τσίκο – είχε περάσεις ως αλλαγή στο ημίχρονο – έδωσε στον Καστέλ και αυτός με πλασέ γύρισε το ματς.

Από εκεί και πέρα η Ανόρθωση διαχειρίστηκε καλά το ματς, δεν κινδύνεψε και πήρε το τρίποντο.

«Το πιο θετικό για την ομάδα είναι ότι πιστεύει, αυτό είναι το πιο σημαντικό και αυτό είναι που κρατάμε», δήλωσε ο Νταβίντ Γκαγιέγο.


Νέα Σαλαμίνα – Ανόρθωση: Στατιστικά & Προϊστορία 23/12/2023

  • 4-1-0 η Ανόρθωση στο «Αμμόχωστος» στα 5 τελευταία (11-3)
  • 3-2-0 η Ανόρθωση, με τέρματα 11-7, στα πέντε τελευταία τους
  • Η Νέα Σαλαμίνα διαθέτει τη καλύτερη επίθεση του δεύτερου γκρουπ (22) και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα (20)
  • Η Νέα Σαλαμίνα εντός έδρας έχει απολογισμό 4-1-2 (11-6)
  • 6/7 εντός έδρας της Νέας Σαλαμίνας ήταν 2-3 goals
  • 6-0-1 η Ανόρθωση εκτός (12-3)
  • Η Νέα Σαλαμίνα έχει σκοράρει σε 11/15 και η Ανόρθωση σε 13/15

Νέα Σαλαμίνα – Ανόρθωση: Προγνωστικά 23/12/2023

6/7 εντός έδρας της Νέας Σαλαμίνας ήταν 2-3 goals. Ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα, το σημείο μπορεί να επιβεβαιωθεί ξανά.

2-3 ΓΚΟΛ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.00

 Η Νέα Σαλαμίνα έχει το υλικό για να εκμεταλλευτεί τις απουσίες της Ανόρθωσης και να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

1Χ ΔΙΠΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.75


Νέα Σαλαμίνα: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 23/12/2023

Απουσίες και ερωτηματικά για την άμυνα της Νέας Σαλαμίνας. Εκτός ο τραυματίας Μελίσσας (Τ) και οι τιμωρημένοι Ντιακιτέ (Α) και Λέουκο (Α).

Αμφίβολοι είναι οι Σεργίου (Α) και Κονατέ (Α).

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Κίσσας –  Σεργίου, Ντάτκοβιτς, Τσελέα, Κονατέ  – Φερνάντες, Καρλίτος, Κατσιάρης, Νάρσινγκ – Ντουρμισάι, Ντορεγκαράι

Ανόρθωση: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 23/12/2023

Αποδεκατισμένη πάει η Ανόρθωση στο δύσκολο ματς με την Νέα Σαλαμίνα, αφού δεν προλαβαίνει να μετρά απουσίες.

Ο Αρμπολέδα (Τ) είναι εκτός λόγω της αποβολής του στο ματς με τον Οθέλλο, όπως και ο Τεχέρα (Μ), ο οποίος συμπλήρωσε έξι κίτρινες κάρτες. Εκτός, με ενοχλήσεις στον αστράγαλο, είναι ο Γιάννης Κάργας (Α), όπως και ο τραυματίας Ουαγκέ (Α). Παροπλισμένοι παραμένουν οι Γκερέρο (ΜΕ), Γκαρσία (Α), Φερέρ (Α) και Αρτυματάς (Μ). Εκτός παραμένει και ο Ιωάννου (Μ) ενώ δύσκολα θα προλάβει ο Μουσοντά (Ε).

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Μιχαήλ – Αντωνίου, Μαρμούκ, Κορρέα, Κορέια –Χρυσοστόμου, Τιουνέ – Φερέιρα, Γουαρίς, Καστέλ, Γκασαμά

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ