el-cy
Monday, May 13, 2024

ΑΠΟΕΛ – ΠΑΦΟΣ FC: Προγνωστικά, Ανάλυση 03/03/2024

Τη δυναμική που έχει στο ΓΣΠ θέλει να εκμεταλλευτεί ο πρωτοπόρος ΑΠΟΕΛ για να πετύχει άλλη μια νίκη στη Λευκωσία, κόντρα στην Πάφος FC (Κυριακή, 17:00) και να συνεχίσει την πορεία του προς τον τίτλο. Οι φιλοξενούμενοι θα ψάξουν για τους πρώτους φετινούς βαθμούς απέναντι στον ΑΠΟΕΛ.

Το σπουδαίο παιχνίδι παίζει εδώ με ενισχυμένες αποδόσεις και Live στοίχημα.  


ΑΠΟΕΛ – ΠΑΦΟΣ FC: Ανάλυση, Παρουσίαση 03/03/2024

Με λευκή ισοπαλία εκτός έδρας με την Ανόρθωση άρχισε την προσπάθεια του στα playoffs ο προτωπόρος ΑΠΟΕΛ (60 β.). Στο εν λόγω ματς, ο Σα Πίντο επέλεξε να παίξει με τον Δώνη στο δεξί άκρο της επίθεσης αντί του, πρώτου σε ασίστ και δεύτερου σε τέρματα, Ντογκαλά, ο οποίος είχε χάσει κάποιες προπονήσεις.

Στο 27’ ο Πορτογάλος αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του, δίνοντας ρόλο αμυντικού χαφ στον Πέτροβιτς – από κεντρικός αμυντικός – λόγω τραυματισμού του πολύτιμου Γκιόργκι Κοσταντίνοφ.

Στο ματς, η Ανόρθωση πήρε την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο μέχρι να φτάσουμε στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους δεν ήταν απειλητική, πέραν μιας μεγάλης ευκαιρίας του Ουαγκέ στο 33’.

Ο δεξιός αμυντικός της Ανόρθωσης υποδέχθηκε την μπάλα μετά από κάκιστη απομάκρυνση του Τσεπάκ αλλά έκανε κακό τελείωμα, από πολύ πλεονεκτική θέση.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους η Ανόρθωση κατάφερε να αυξήσει την πίεση προς τους φιλοξενούμενους και στο 45′ έχασε διπλή ευκαιρία. Αρχικά ο Μπέλετς απέκρουσε κεφαλιά του Μακούν και στη συνέχεια έδιωξε με τα πόδια σουτ του Τσίκο, με την μπάλα να βρίσκει και στο δοκάρι.

Στα αρχικά στάδια του δευτέρου μέρους ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να πάρει την κατοχή ενώ η ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών ανέβηκε – ιδιαίτερα στα πρώτα 10 λεπτά – και οι διακοπές διαδέχονταν η μία την άλλη.

Απείλησε πρώτος με τον Δώνη, ο οποίος πέρασε έναν αντίπαλο μπήκε στην περιοχή και έπιασε ένα δυνατό σουτ με το αριστερό, αλλά η μπάλα έφυγε έξω ενώ και η Ανόρθωση απείλησε με κεφαλιά του Μακούν. Στη συνέχεια η Ανόρθωση αντέδρασε, ανέβηκε ψηλά και πίεσε, μη θέλοντας να δώσει την πρωτοβουλία στον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος, σε μια αντεπίθεση, κατέγραψε νέο καλό σουτ του Δώνη.

Ο Σα Πίντο στο 70΄θέλησε να αλλάξει τρόπο παιχνιδιού και έβαλε στο γήπεδο τους Σαρφό και Ντογκαλά, αντί των Βιγιαφάνες και Κβιλιτάια, σε μια προσπάθεια για να πάει το ματς στη ταχύτητα αντί στη δύναμη, αφού οι δύο κεντρικοί αμυντικοί της Ανόρθωσης δυσκόλεψαν τον Γεωργιανό κεντρικό επιθετικό.

Στο 72’ ο Καστέλ πλάσαρε εντός περιοχής, μετά από συρτή σέντρα του Φερέιρα, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω, με την Ανόρθωση να μην μπορεί να βρει ξεκάθαρες ευκαιρίες από το σημείο αυτό και μετά.

Αντίθετα, στο 79’ ο ΑΠΟΕΛ είχε την κορυφαία ευκαιρία του στο ματς. Μετά από ωραία μπαλιά του Ντογκαλά, ο Δώνης – που είχε μεταφερθεί στη κορυφή της επίθεσης – ξέφυγε της αμυντικής επιτήρησης, έκανε το τρίτο του σουτ στο δεύτερο ημίχρονο και υποχρέωσε τον Αρμπολέδα σε δύσκολη απόκρουση. Αφού δεν κατάφερε να σκοράρει ούτε με αυτό τον σχηματισμό, στο 85’ ο Σα Πίντο πέρασε ξανά καθαρόαιμο φορ στο ματς – τον Τομανέ – μαζί με τον Εφραίμ, αντί των Μαρκίνιος και Δώνη.

Στο 90’, μετά από γύρισμα του Ντογκαλά, ο Εφραίμ έπιασε την κεφαλιά από την μικρή περιοχή αλλά δεν βρήκε καλά τη μπάλα και έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο ΑΠΟΕΛ πίεσε στα τελευταία λεπτά του ματς αλλά δεν κατάφερε να πάρει το ζητούμενο.

«Το πρώτο 45λπεττο ήταν ισορροπημένο. Οι δύο ομάδες πάλεψαν πολύ και πρέσαραν καλά η μια την άλλη. Δεν είδαμε σπουδαία πράγματα από τις ομάδες. Στα πέντε τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου χάσαμε κάπως τον έλεγχο και η Ανόρθωση έγινε κάπως πιο επικίνδυνη. Στο 2ο ημίχρονο προσπάθησαν και οι δυο ομάδες να κάνουν το παιχνίδι τους. Κατά την άποψη μου, στο τελευταίο μισάωρο η ομάδα μου ήταν καλύτερη από τον αντίπαλο. Είχαμε καλές ευκαιρίες, θα μπορούσε να σκοράρουμε στο τελευταίο 15λεπτο», είπε ο Σα Πίντο.

Ούτε και στο πρώτο ματς των playoffs (ήττα 0-1 από την ΑΕΚ) στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων η Πάφος FC, η οποία δεν μπορεί να φανεί αντάξια των προσδοκιών που δημιουργεί το γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ της.

Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ δεν πατούσε πολύ καλά αμυντικά ενώ ούτε επιθετικά κατέγραψε κάποια αξιόλογη φάση μέχρι το 44΄. Οι γηπεδούχοι ήταν πιο επιθετικοί, επισκέφθηκαν αρκετές φορές την άμυνα της ΑΕΚ αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν μεγάλες ευκαιρίες, πέραν από ένα καλό σουτ του Τάνκοβιτς (13’), στο οποίο ο Πίριτς εκτινάχθηκε για να διώξει την μπάλα σε κόρνερ.

Η κυνική ΑΕΚ προηγήθηκε στο 44’, όταν ο Φαράζ εκμεταλλεύτηκε μπαλιά του Γκάμα στο δεύτερο δοκάρι, κέρδισε μια μονομαχία με αμυντικό της Πάφου και σκόραρε με πλασέ.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ κατέγραψε ένα καλό σουτ με τον Φαράζ στο 52′ ενώ η Πάφος από το 60’ και μετά έπαιξε από τα πλάγια, έβγαλε κάποιες καλές σέντρες στην περιοχή των φιλοξενούμενων αλλά οι κεφαλιές των παικτών της Πάφου (63’ και 67’) και ένα γυριστό του Ντράγκομιρ στο 72’, με εξουδετερωμένο τον Πίριτς, δεν βρήκαν στόχο.

Στις καθυστερήσεις η Πάφος έμεινε και με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Μελούσο για φάουλ στον Σάντος, ο οποίος προσπάθησε να βγει στην αντεπίθεση. Ακόμα και έτσι συνέχισε να πιέζει την ΑΕΚ, αλλά δεν κατάφερε να βρει το τέρμα που έψαχνε και έτσι οι φιλοξενούμενοι πήραν το τρίποντο – με μόλις ένα σουτ στον στόχο.

«Δημιουργήσαμε ευκαιρίες, αλλά ήμασταν άτυχοι. Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο, είχαμε όμως 2-3 κλασικές ευκαιρίες. Στο δεύτερο δημιουργήσαμε ευκαιρίες, αλλά ήμασταν άτυχοι. Είμαστε περήφανοι για τους παίκτες μας, έδωσαν τα πάντα», δήλωσε ο Χουάν Κάρλος Καρσέδο.

Online stoixima στη Novibet με αμέτρητες επιλογές για όλα τα κορυφαία παιχνίδια.

Στο στοίχημα ποδόσφαιρο οι αναμετρήσεις για το Πρωτάθλημα της Κύπρου συνδυάζονται και με Ενισχυμένες αποδόσεις.


ΑΠΟΕΛ – ΠΑΦΟΣ FC: Στατιστικά & Προϊστορία 03/03/2024

  • 3-2-0 στα πέντε τελευταία τους για το πρωτάθλημα (τέρματα 5-2)
  • 2-3-0 στα πέντε πιο πρόσφατα τους στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα (τέρματα 5-3)
  • Δύο νίκες με 1-0 πέτυχε ο ΑΠΟΕΛ στα ματς τους για την πρώτη φάση του πρωταθλήματος
  • 11-2-0 ο ΑΠΟΕΛ εντός (34-6) – Ο καλύτερος του πρωταθλήματος
  • H Πάφος FC έχει απολογισμό 7-2-4 εκτός έδρας (24-12)
  • Ο ΑΠΟΕΛ διαθέτει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος (54), μαζί με τον Άρη
  • Ο ΑΠΟΕΛ διαθέτει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος (16) και η Πάφος FC τη δεύτερη (21)
  • Τα τέσσερα τελευταία ματς του ΑΠΟΕΛ ήταν Under5 Goals και τα τρία εξ αυτών Under 1.5 Goals

ΑΠΟΕΛ – ΠΑΦΟΣ FC: Προγνωστικά 03/03/2024

 Τα ματς των δύο ομάδων δεν προσφέρονται για πολλά τέρματα, εξάλλου λίγες ήταν και οι ευκαιρίες που δημιούργησαν στα δύο μεταξύ τους ματς. Η Πάφος, σε αντίθεση με τον ΑΠΟΕΛ, είχε σημαντικό αγώνα και για το θεσμό του κυπέλου, με τη Νέα Σαλαμίνα, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και θα κουβαλά έξτρα κούραση απέναντι σε έναν αντίπαλο που τη δυσκολεύει πολύ.

1X & UNDER 2.5 GOALS ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.20 ΣΤΗ NOVIBET

Αναμετρώνται οι δύο ομάδες με τις καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος (1-0 στα δύο φετινά τους).

ΑΣΙΑΤΙΚΟ UNDER 2.25 GOALS ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.90 ΣΤΗ NOVIBET


ΑΠΟΕΛ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 03/03/2024

Εκτός οι τραυματίες Κρέσπο και Κοσταντίνοφ, αλλά και ο τιμωρημένος Πέτροβιτς.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Μπέλετς – Τσεμπάκ, Ντβάλι, Σούσιτς, Βιτάλ – Σαρφό, Ντάλσιο, Βιγιαφάνιες – Εντογκαλά, Κβιλιτάια, Δώνης

ΠΑΦΟΣ FC: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 03/03/2024

Ο σημαντικός Ζάιρο συμπλήρωσε έξι κίτρινες κάρτες και θα απουσιάσει. Ο Μελούσο θα απουσιάσει από το επόμενο ματς.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Ίβουσιτς – Ικόκο, Ρους, Κβίντα, Μελούσο – Ναμ, Ντράγκομιρ – Βαλακάρι, Τάνκοβιτς, Μπρούνο – Κοντρέρας


Η Novibet κατέχει άδεια κλάσης Β από την ΕΑΣ με αριθμό Β022. Η συμμετοχή ανηλίκων κάτω των 18 ετών σε στοίχημα απαγορεύεται ρητώς. 

Παίξε υπεύθυνα. www.safergambling.gov.cy

 

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ