el-cy
Monday, May 13, 2024

ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια: Προγνωστικά, Ανάλυση 16/03/2024

Με το τρίτο φετινό ντέρμπι αιώνων της Λευκωσίας συνεχίζεται η τέταρτη αγωνιστική των playoffs, με τον  ΑΠΟΕΛ (1ος) και την Ομόνοια (4η) να μάχονται για τους δικούς τους στόχους (ΓΣΠ, Σάββατο, στις 16:00).

Οι δύο μονομάχοι προέρχονται από ήττες και ψάχνουν την επιστροφή στις νίκες, σε ένα ματς που μπορεί να τους δώσει ψυχολογία για τη δύσκολη συνέχεια.

Το σπουδαίο παιχνίδι παίζει εδώ με ενισχυμένες αποδόσεις και Live στοίχημα.  


ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια: Ανάλυση, Παρουσίαση 16/03/2024

Κατώτερη των περιστάσεων ήταν η εμφάνιση του ΑΠΟΕΛ στο εκτός έδρας ματς με τον Άρη, στο οποίο πραγματοποίησε ένα από τα χειρότερα ημίχρονα στη φετινή χρονιά του.

Οι γαλαζοκίτρινοι δεν θύμισαν την συμπαγή ομάδα που παρουσίαζε ο Ρικάρντο Σα Πίντο στα πλείστα φετινά ματς των επίδοξων πρωταθλητών, αφού ο Πορτογάλος τεχνικός έπεσε στην παγίδα να πιέσει ψηλά τον Άρη και εκτέθηκε, παρουσιάζοντας όσα κενά δεν παρουσίασε στα δύο προηγούμενα ματς με την ομάδα της Λεμεσού.

Οι εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος δεν είναι πειστικές, ωστόσο στα προηγούμενα ματς έδειχνε να έχει τον έλεγχο, κάτι που δεν συνέβη στον τελευταίο αγώνα με τον Άρη.

Χωρίς να προηγηθεί κάποια μεγάλη φάση, ο ΑΠΟΕΛ βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 23’, όταν μετά από μπαλιά του Νίκολιτς στην περιοχή ο Γκομίς, ο οποίος βρήκε κενό χώρο, γύρισε με σχετική ευκολία και με δυνατό σουτ έκανε το 1-0.

Το τέρμα έδωσε άλλη ψυχολογία στον Άρη ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το ότι ο ΑΠΟΕΛ – ενάντια στις ιδιότητες του – διατηρούσε ψηλά τις γραμμές του στο γήπεδο και από εκείνο το σημείο και μετά δημιούργησε πολλά προβλήματα στην ομάδα της Λευκωσίας.

Στο 25’ ο Μαγιαμπέλα δέχθηκε κάθετη πάσα στο χώρο, βγήκε απέναντι από τον Μπέλετς, αλλά το πλάσε του αποκρούστηκε από τον Σλοβένο τερματοφύλακα, ο οποίος τρία λεπτά αργότερα έκανε ακόμα μια εντυπωσιακή απόκρουση, σε πλασέ του Καζού από το ύψος της περιοχής.

Το δεύτερο τέρμα φαινόταν να έρχεται για τον Άρη και τελικά ήρθε στο 32’ από τον Μαγιαμπέλα, με κοντινό πλασέ, μετά από πλαγιοκόπηση του Σάβο, σε μια φάση στην οποία η άμυνα του ΑΠΟΕΛ ήταν ένα κλικ πίσω από τους επιτιθέμενους.

Η κακή παράταξη του ΑΠΟΕΛ στον αγωνιστικό χώρο φάνηκε ακόμα μια φορά στο 42’, όταν ο Πέτροβιτς αναγκάστηκε να ανατρέψει τον Σάβο ο οποίος έφευγε μόνος και ο Σέρβος, ως τελευταίος παίκτης που ήταν, αποβλήθηκε.

Πάντως, ο ΑΠΟΕΛ άλλαξε εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο, έδειξε χαρακτήρα – παρά το αριθμητικό μειονέκτημα – και πάλεψε για την ισοφάριση.

Στο 63’ κατάφερε να μειώσει, όταν ο Νίκολιτς έκανε λανθασμένο γύρισμα προς την άμυνα, βγάζοντας στην ουσία τον Κβιλιτάια προ κενής εστίας και ο Γεωργιανός δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-1 και να βάλει πίεση στον Άρη ο οποίος ήταν εμφανώς αγχωμένος και δεν μπορούσε να κάνει τις σωστές επιλογές στην επίθεση για να σκοτώσει το ματς.

Από εκεί και πέρα, η καθοριστικότερη φάση του ματς καταγράφηκε στις καθυστερήσεις όταν ο Τομανέ έπιασε την κεφαλιά εντός περιοχής αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και έτσι ο ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα.

«Ξέραμε πως θα παίξει ο Άρης. Προτιμά να παίζει κάθετα, δεν είναι τόσο καλός στα πλάγιο παιχνίδι. Δεν παίξαμε όπως θα έπρεπε να παίξαμε. Παίξαμε πολύ ψηλά και το πληρώσαμε. Στο 2ο ημίχρονο η ομάδα έδειξε χαρακτήρα. Ακόμα και με δέκα παίκτες θα μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε. Νομίζω ότι η ομάδα άξιζε ένα δεύτερο γκολ όμως αυτό δεν συνέβη. Είμαι περήφανος για αυτό που μου έδειξαν οι παίκτες στο γήπεδο. Είμαστε ακόμα στην 1η θέση και πρέπει να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι», δήλωσε – κάνοντας αυτοκριτική στην ουσία – ο Ρικάρντο Σα Πίντο.

Τέλος έλαβε το σερί νικών της Ομόνοιας στα playoffs, αφού η ΑΕΚ δεν της επέτρεψε να γίνει απειλητική για την εστία της και πήρε εκτός έδρας νίκη με 0-1.

Αναγνωριστικού χαρακτήρα ήταν το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα, με τις δύο ομάδες, λόγω και της σημαντικότητας του ματς, να παίζουν προσεκτικά.

Η πρώτη φάση του αγώνα ήταν για την ΑΕΚ στο 14’, όταν ο Λέδες έπιασε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής και ανάγκασε τον Φαμπιάνο να διώξει την μπάλα, δύσκολα, σε κόρνερ. Στο 19’, μετά από λανθασμένη πάσα του Χαραλάμπους, ο Γκάμα έπιασε ένα καλό σουτ εντός περιοχής, αλλά η Ομόνοια φάνηκε τυχερή, αφού η μπάλα βρήκε σε συμπαίκτη του και κατέληξε έξω.

Στο 28’ ο Μπεζούς εκτέλεσε ένα φαλτσαριστό απευθείας κόρνερ και η Ομόνοια κέρδισε νέο κόρνερ, το οποίο εκτέλεσε και πάλι ο Ουκρανός, με τον ίδιο τρόπο. Αυτή τη φορά βρήκε τον Σεμέδο (29’) στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο μεσοεπιθετικός της Ομόνοιας, από κοντά, δεν κατάφερε να βρει στόχο και να κάνει το 1-0.

Γενικότερα, στο πρώτο μέρος κυριάρχησε η τακτική, με τις δύο ομάδες να βάζουν σε πρώτο πλάνο την αμυντική πειθαρχία και την οργάνωση και τελικά να αλληλοεξουδετερώνονται.

Στο ίδιο τέμπο συνεχίστηκε και το δεύτερο ημίχρονο. Ωστόσο, ο Ραν Μπεν Σιμόν θέλησε να αλλάξει το ματς και έριξε και δεύτερο επιθετικό στον αγώνα, στο 62, αποσύροντας τον Γκάμα, στη θέση του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος, Φραν Σολ. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα (63’) μετά από σέντρα στην περιοχή και διώξιμο του Παναγιώτου, ο Λόπες σταμάτησε την μπάλα και με ένα δυνατό σουτ έβαλε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ.

Στο 70’ αποχώρησε τραυματίας ο πολύτιμος Σεμέδο, αλλά και ο Χαραλάμπους και τις θέσεις τους πήραν οι Σιπριάνο και Μπάκιτς και από εκεί και πέρα η Ομόνοια δεν κατάφερε να βγάλει καμιά αντίδραση, κόντρα στην ΑΕΚ η οποία ήταν άψογα στημένη στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να πάρει το τρίποντο σε ένα ματς με πολύ λίγες φάσεις.

«Ήταν ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό από πλευράς τακτικής. Γιατί η ΑΕΚ παίζει σφικτά. Δώσαμε έμφαση στο να είμαστε και εμείς συμπαγής αμυντικά, να πάρουμε την μπάλα και να δημιουργήσουμε προβλήματα. Ήταν καθαρά παιχνίδι τακτικής σήμερα, δεν θεωρώ πως ήμασταν η χειρότερη ομάδα, αλλά οι λεπτομέρειες ήταν με το μέρος της ΑΕΚ… Φέραμε τον κόσμο μας στο γήπεδο και τον απογοητεύσαμε. Σίγουρα δεν το θέλαμε. Από ένα σημείο και μετά χάσαμε το καθαρό μυαλό», δήλωσε ο Γιάννης Αναστασίου.

Online stoixima στη Novibet με αμέτρητες επιλογές για όλα τα κορυφαία παιχνίδια.

Στο στοίχημα ποδόσφαιρο οι αναμετρήσεις για το Πρωτάθλημα της Κύπρου συνδυάζονται και με Ενισχυμένες αποδόσεις.


ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια: Στατιστικά & Προϊστορία 16/03/2024

  • 3-1-1 ο ΑΠΟΕΛ ως γηπεδούχος στα 5 τελευταία τους (11-5)
  • 2-2-1 ο ΑΠΟΕΛ στα 5 τελευταία τους (τέρματα 7-3)
  • 2-1 η Ομόνοια και 3-0 ο ΑΠΟΕΛ στο φετινό πρωτάθλημα
  • 12-2-0 ο ΑΠΟΕΛ εντός (35-6) – Ο καλύτερος του πρωταθλήματος
  • Η Ομόνοια έχει απολογισμό 6-4-4 εκτός (19-18)
  • Ο ΑΠΟΕΛ διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση (56) του πρωταθλήματος και η Ομόνοια την τρίτη (53)
  • Ο ΑΠΟΕΛ διαθέτει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος (18) και η Ομόνοια τη χειρότερη της εξάδας (33)
  • Ο ΑΠΟΕΛ προέρχεται από 4/5 Under 1.5 Goals & N-G
  • 9/11 τελευταία εκτός έδρας της Ομόνοιας ήταν 2-3 goals
  • 0-1-2 (1-1 και ήττες με 1-2) μετρά ο Αναστασίου κόντρα στον ΑΠΟΕΛ – από την πρώτη του θητεία

ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια: Προγνωστικά 16/03/2024

Εντός έδρας o ΑΠΟΕΛ είναι πανίσχυρος και δύσκολα δέχεται τέρμα. Αντίθετα, η Ομόνοια ακόμα και στα καλά της ματς δυσκολεύεται πολύ να κρατήσει ανέπαφη την εστία της ενώ η απώλεια του Σεμέδο είναι μεγάλη για ένα τέτοιο ντέρμπι.

1 ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.00 ΣΤΗ NOVIBET

 Το Under 2.5 Goals έχει προβάδισμα στο μεγάλο ντέρμπι της Λευκωσίας.

UNDER 2.5 GOALS ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.77 ΣΤΗ NOVIBET


ΑΠΟΕΛ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 16/03/2024

Εκτός για άλλο ένα ματς ο Κρέσπο, αλλά και ο τιμωρημένος Ράντοσαβ Πέτροβιτς.

 Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Μπέλετς – Τσεμπάκ, Ντβάλι, Σούσιτς, Βιτάλ– Κοσταντίνοφ, Ντάλσιο, Βιγιαφάνιες – Μαρκίνιος, Εντογκαλά, Κβιλιτάια

Ομόνοια: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 16/03/2024

Ο Σίμιτς αναμένεται να πάρει τη θέση του πολύτιμου – και τραυματία – Σεμέδο.

 Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Φαμπιάνο – Μάθιους, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Χαμάς – Κούσουλος, Χαραλάμπους – Αλιούμ, Μπεζούς, Σίμιτς – Στεπίνσκι 


Η Novibet κατέχει άδεια κλάσης Β από την ΕΑΣ με αριθμό Β022. Η συμμετοχή ανηλίκων κάτω των 18 ετών σε στοίχημα απαγορεύεται ρητώς. 

Παίξε υπεύθυνα. www.safergambling.gov.cy

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ