el-cy
Monday, May 13, 2024

ΑΠΟΕΛ – Άρης Λεμεσού: Προγνωστικά, Ανάλυση 15/02/2024

Όχι μόνο είναι ντέρμπι κορυφής το ΑΠΟΕΛ – Άρης Λεμεσού, αλλά οι δύο ομάδες είναι και ισόβαθμες, μετά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής. Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, οι δύο μονομάχοι θα κονταροχτυπηθούν στο ΓΣΠ (Πέμπτη, 20:00) με στόχο να πάρουν το πλεονέκτημα στη μάχη του τίτλου. Το ματς αναμένεται ότι θα έχει μπόλικη δύναμη και ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Το σπουδαίο παιχνίδι παίζει εδώ με ενισχυμένες αποδόσεις και Live στοίχημα.


ΑΠΟΕΛ – Άρης Λεμεσού: Ανάλυση, Παρουσίαση  15/02/2024

Δεν κατάφερε να βγει αλώβητος από τη δύσκολη έξοδο στη Λεμεσό ο ΑΠΟΕΛ (2ος, 53 β.) και μετά το 1-1 με την ΑΕΛ έπεσε από την κορυφή, μετά από πολλές αγωνιστικές.

Ακόμα και στο χειρότερο σενάριο, δηλαδή της ήττας από τον Άρη θα συνεχίσει να διεκδικεί το πρωτάθλημα, αλλά σίγουρα ο στόχος, μετά τις δύο ισοπαλίες, είναι η επιστροφή στις επιτυχίες. Παράλληλα, λόγω της ήττας της ΑΕΚ από τον Απόλλωνα, για την ώρα δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για τις ομάδες που ακολουθούν στη βαθμολογία (στο -7 ΑΕΚ και Πάφος FC, στο -8 η Ομόνοια).

Τα δύσκολα για τον ΑΠΟΕΛ άρχισαν να φαίνονται πριν την έναρξη του ματς, αφού οι σημαντικοί Ντβάλι και Κοσταντίνοφ – ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες της ομάδας – έμειναν εκτός, λόγω ίωσης. Ήταν δεδομένο πως το γήπεδο θα ήταν καμίνι και ότι η ΑΕΛ ήθελε να πάρει βαθμολογικό όφελος από το ματς. Πάντως, ο ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε στην πρώτη του φάση, στο 27′, με τον Τσεπάκ. Μετά από κόρνερ του Βιγιαφάνες, ο Πολυκάρπου έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και ο Μαροκινός σκόραρε με πλασέ.

Στο 54′ η ΑΕΛ ισοφάρισε – είχε προειδοποιήσει λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα – με τον Φιλίποβιτς, ο οποίος μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μορέιρα, κατάφερε να νικήσει την άμυνα του ΑΠΟΕΛ, με δυνατή κεφαλιά, εντός της μικρής περιοχής.

Στη συνέχεια ο ΑΠΟΕΛ έβαλε πίεση και μέχρι το 64’ είχε κάποιες τελικές, με σημαντικότερη αυτή του Ντάλσιο, ο οποίος από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να κάνει το καλύτερο τελείωμα.

Στο 66′ ήταν σειρά της ΑΕΛ να απειλήσει, με τον Παπαφώτη να πιάνει δυνατό σουτ εκτός περιοχής και να αναγκάζει τον Μπέλετς σε δύσκολη απόκρουση.

Κάπου εκεί άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του και ο Ανέστης, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ ένα σουτ του Γουίλσον, στο 76’ και στο 83’ έκανε σπουδαία απόκρουση σε κεφαλιά του Μεχρί.

 «Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Με μονομαχίες. Είχαμε κάποιες δυσκολίες στα πρώτα λεπτά. Βήμα βήμα γινόμασταν καλύτεροι. Αρχίσαμε να δημιουργούμε ευκαιρίες και καταφέραμε να σκοράρουμε. Η ΑΕΛ είχε μεγάλο κίνητρο για να παίξει κόντρα στον ΑΠΟΕΛ. Είναι μία ομάδα με γρήγορους παίκτες. Αυτές οι λεπτομέρειες μας πληγώνουν. Ο αντίπαλος είχε δύο σουτ στον στόχο και σημείωσε ένα γκολ. Χάσαμε λίγο το έλεγχο μετά το 1-1», δήλωσε ο Σα Πίντο, στην επιστροφή του στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, μετά από τέσσερις μήνες.

«Την Πέμπτη έχουμε μία ευκαιρία απέναντι σ΄ ένα άμεσο αντίπαλο. Θα έχουμε μία μέρα λιγότερη ξεκούραση, αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά», πρόσθεσε.

Ο Άρης επέστρεψε στην 1η θέση μετά από αρκετό καιρό και θέλει να παραμείνει στη κορυφή και μετά το ματς της Πέμπτης. Με το 3-0 επί της Καρμιώτισσας έφτασε τις εφτά σερί νίκες στο πρωτάθλημα – το μεγαλύτερο σερί στην ιστορία του.

Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα δεν ήταν καλός και θα μπορούσε να βρεθεί πίσω στο σκορ, σε δύο περιπτώσεις. Πρώτα στο 19′, όταν Κατσαντώνης έκανε σουτ μέσα από την περιοχή και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ και στη συνέχεια στο 24′, όταν το γυριστό σουτ του Τσουκαλά σταμάτησε στο δοκάρι. Ο Άρης είχε τη δική του ευκαιρία στο 43′, όταν η κεφαλιά του Μοντνόρ πέρασε μόλις έξω.

Η εικόνα άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με τον Άρη να βελτιώνεται και να ανοίγει το σκορ στο 48′, με τον Σάβο, ο οποίος με όπλο τη δύναμη και την ταχύτητά του, μπήκε στη περιοχή και σκόραρε με δυνατό πλασέ. Στο 72′ ο Κοκόριν σκόραρε από κοντά μετά από μακρινή εκτέλεση φάουλ του Γιαγκό και στο 80’ ο Καζού έκανε το 3-0 με σουτ από το ύψος της περιοχής.

«Ήταν μεγάλο κίνητρο να κερδίσουμε την Καρμιώτισσα, μετά από κάποια άσχημα αποτελέσματα. Το αποτέλεσμα ήταν καλό, αλλά όχι η εμφάνιση ειδικά στο πρώτο μέρος. Κάποιες φορές είναι ανθρώπινο. Οι ποδοσφαιριστές μου έχουν κάνει φανταστική δουλειά, όπως και στο παιχνίδι με την Πάφο στο οποίο χάσαμε. Τώρα συνεχίζουμε δυνατά για το επόμενο ματς», δήλωσε ο Αλεξέι Σπιλέφσκι.

«Είναι φυσικό τα αουτσάιντερ να είναι φρέσκα στην αρχή. Δεν είναι το πλάνο μας αυτό. Προτιμώ να έχουμε καλή απόδοση σε ολόκληρο τον αγώνα», σχολίασε σχετικά με το ότι ο Άρης εδώ και τρία ματς αποδίδει καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο.

Online stoixima στη Novibet με αμέτρητες επιλογές για όλα τα κορυφαία παιχνίδια.

Στο στοίχημα ποδόσφαιρο οι αναμετρήσεις για το Πρωτάθλημα της Κύπρου συνδυάζονται και με Ενισχυμένες αποδόσεις.


ΑΠΟΕΛ – Άρης Λεμεσού: Στατιστικά & Προϊστορία  15/02/2024

  • 2-2-1 για τον ΑΠΟΕΛ στα πέντε τελευταία με τον Άρη, με τέρματα 7-6
  • 2-2-1 για τον ΑΠΟΕΛ και στα πέντε τελευταία στο ΓΣΠ, με τέρματα 11-8
  • 1-0 νίκησε ο Άρης στο ματς του πρώτου γύρου
  • 10-2-0 ο ΑΠΟΕΛ εντός (33-6) – Ο καλύτερος του πρωταθλήματος
  • 7-1-4 ο Άρης εκτός (τέρματα 27-15)
  • Ο ΑΠΟΕΛ διαθέτει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος (52) και ο Άρης τη δεύτερη (49)
  • Ο ΑΠΟΕΛ διαθέτει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος (16) και ο Άρης τη δεύτερη (20), μαζί με την Πάφος FC
  • Το μοναδικό ματς στο οποίο δεν σκόραρε ο ΑΠΟΕΛ ήταν το 1-0 με τον Άρη
  • Ο Άρης τρέχει σερί με εφτά σερί νίκες στο πρωτάθλημα – το μεγαλύτερο στην ιστορία του
  • 15/24 ματς του Άρη ήταν N-G (8/10 πιο πρόσφατα)

ΑΠΟΕΛ – Άρης Λεμεσού: Προγνωστικά  15/02/2024

 Το ματς δεν θα αναδείξει πρωταθλητή, ωστόσο οι δύο ομάδες έχουν πλεονέκτημα εφτά βαθμών από τις ομάδες που ακολουθούν και θέλουν να εισέλθουν στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος με τα καλύτερα δυνατά δεδομένα. Ως εκ τούτου θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικές στο μεταξύ τους ματς. Δεν αναμένεται να ξεφύγει το σκορ, όπως και στον πρώτο γύρο (1-0), όταν το ματς είχε ελάχιστες ευκαιρίες – τότε οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν.

ΑΣΙΑΤΙΚΟ UNDER 3.00 GOALS ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.82 ΣΤΗ NOVIBET

Ο ΑΠΟΕΛ έχει πάρει 54 κίτρινες κάρτες στο πρωτάθλημα και ο Άρης 70. Παράλληλα, ο ΑΠΟΕΛ στην έδρα του έχει δεχθεί 0-1 κάρτες σε εννέα αγώνες, 2 κάρτες σε άλλα δύο ματς και πέραν των 2 καρτών μόνο στο πρώτο εντός έδρας ματς που έδωσε φέτος με την Πάφος FC.

ΑΡΗΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.76 ΣΤΗ NOVIBET


ΑΠΟΕΛ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα  15/02/2024

Οι Κοσταντίνοφ και Ντβάλι – απουσίες της τελευταίας στιγμής με την ΑΕΛ – μάλλον θα είναι διαθέσιμοι κόντρα στον Άρη.

Αντίθετα, δεν φαίνεται να προλαβαίνει ο Τσεπάκ ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα η κατάσταση με τον Κρέσπο, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Μπέλετς – Σούσιτς, Πέτροβιτς, Ντβάλι, Βιτάλ – Κοσταντίνοφ, Ντάλσιο, Βιγιαφάνιες – Μαρκίνιος, Εντογκαλά, Κβιλιτάια

 Άρης Λεμεσού: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα  15/02/2024

Μπένγκτσον και Γιάγκο θα αγωνιστούν στο ματς με τον ΑΠΟΕΛ και θα απουσιάσουν από αυτό με την ΑΕΛ ενώ επέστρεψε και ο πολύτιμος Μαγιαμπέλα. Αμφίβολος ο φορμαρισμένος Σάβο.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Βανά Άλβες – Γιαγκό, Μουσούντα, Ουρόσεβιτς, Καζού  –  Μοντνόρ, Στρούσκι, Σζόκε, Μπένγκτσον – Κoκόριν, Γκομίς

Η Novibet κατέχει άδεια κλάσης Β από την ΕΑΣ με αριθμό Β022. Η συμμετοχή ανηλίκων κάτω των 18 ετών σε στοίχημα απαγορεύεται ρητώς. 

Παίξε υπεύθυνα. www.safergambling.gov.cy

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ