el-cy
Sunday, May 12, 2024

ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση: Προγνωστικά, Ανάλυση 07/04/2024

Το πιο εύκολο – στα χαρτιά – από τα εναπομείναντα ματς του δίνει ο ΑΠΟΕΛ κόντρα στην Ανόρθωση, στο ΓΣΠ (Κυριακή, 17:00). Προέρχεται από παλικαρίσια νίκη και έχοντας δει τις διαθέσεις της Ανόρθωσης με τον Άρη, δεν θέλει να δώσει δικαιώματα στους φιλοξενούμενους.

Το σπουδαίο παιχνίδι παίζει εδώ με ενισχυμένες αποδόσεις και Live στοίχημα.  


ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση: Ανάλυση, Παρουσίαση  07/04/2024

Νίκη τίτλου πανηγύρισε ο ΑΠΟΕΛ κόντρα στην ΑΕΚ (1-2), δείχνοντας ότι η φανέλα του είναι βαριά και δύσκολα θα χάσει το πρωτάθλημα. Κατάφερε να περάσει με σπουδαίο διπλό από μια δύσκολη έδρα και αρνήθηκε για ακόμα μια φορά να κατέβει από την κορυφή – όπως είχε πράξει στη φετινή σεζόν σε ματς απέναντι σε Ομόνοια, Ανόρθωση και Άρη.

Για δεύτερο σερί ματς ο ΑΠΟΕΛ άρχισε χωρίς τον, σημαντικό για την ανάπτυξή του, Κβιλιτάια, τον οποίο αντικατέστησε ο Τομανέ, παρά την άσχημη εμφάνιση που είχε με την Ομόνοια.

Ο ΑΠΟΕΛ βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 9’, από ένα μακρινό σουτ του Τόνγκια στην κλειστή γωνιά του Μπέλετς, για το οποίο φέρει ευθύνη ο Σλοβένος τερματοφύλακας, ωστόσο το σουτ ήταν πολύ δυνατό και η μπάλα έσκασε στο έδαφος, μπροστά από τον τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ.

Μετά και τα πρώτα 30’ ο ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να βρει κάποια φάση στο ματς, αφού εγκλωβίστηκε από την αμυντική διάταξη της ΑΕΚ. Θέλοντας να αλλάξει τις ισορροπίες ο Σα Πίντο έπαιζε με τριάδα στην άμυνα σε φάση επίθεσης, ανεβάζοντας από αριστερά τον Βιτάλ, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Μαρκίνιος να πάρει μπάλα από τον κεντρικό διάδρομο.

Η εσωτερική αλλαγή βοήθησε τον ΑΠΟΕΛ, αλλά η ομάδα παρέμεινε αργή στις κινήσεις της και χωρίς αποφασιστικότητα και έτσι δεν κατάφερε να γίνει απειλητική μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Σα Πίντο, θέλοντας να παίξει πιο επιθετικά, έβαλε στο ματς τον διεισδυτικό Δώνη και απέσυρε τον Βιγιαφάνιες. Ο Δώνης πήρε θέση στα δεξιά και ο Εντογκαλά πήγε στα αριστερά ενώ ο Μαρκίνιος παρέμεινε στον άξονα.

Στο 63’ αποσύρθηκε ο Μαρκίνιος, στο γήπεδο πέρασε ο Μεχρί και ο Ντάλσιο ανέβηκε σε ρόλο πίσω από τον Τομανέ. Στο 71’ ο Πορτογάλος θέλησε να τα παίξει όλα για όλα και έβαλε τον Κβιλιτάια στο ματς αντί του Κοσταντίνοφ. Ουσιαστικά επέλεξε να παίξει με δύο επιθετικούς και σύστημα 4-4-2.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, μετά από μια σύγχυση στην περιοχή της ΑΕΚ, έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία του με τον Δώνη και στο 76’ ισοφάρισε με κεφαλιά του Τομανέ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Εντογκαλά.

Με όπλο τη ψυχολογία ο ΑΠΟΕΛ έψαξε και βρήκε και δεύτερο τέρμα. Στο 82’ o Δώνης έκανε τη σέντρα στη περιοχή και ο Εντογκαλά τελείωσε τη φάση με κεφαλιά, γυρίζοντας το ματς.

Ακολούθως, η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει και έχασε σπουδαίες ευκαιρίες στο 87΄με κεφαλιά του Σολ, αλλά και με τον Ρομπέρζ στο 93’ αλλά ο προσηλωμένος στον στόχο ΑΠΟΕΛ ήταν ο νικητής.

«Ήταν ένα ωραίο παιχνίδι με τακτική και στρατηγική. Η στρατηγική μας εμάς ήταν να κερδίσουμε. Η ΑΕΚ σκόραρε πάρα πολύ νωρίς με ένα δικό μας λάθος. Ευτυχώς εκείνο το λάθος δεν μας σκότωσε. Διορθώσαμε τα λάθη μας στο ημίχρονο, μπήκαν οι αλλαγές που βοήθησαν. Το πιο σημαντικό ήταν η νοοτροπία που δείξαμε.

Δεν παραδοθήκαμε ούτε για μια στιγμή. Είπα στους παίκτες μου να πιστέψουμε γιατί μόνο έτσι θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Το μόνο που μετρά στο τέλος είναι η ουσία και εμείς αξίζαμε τη νίκη. Είπα στους παίκτες μας ότι τα πάντα κρίνονται στο τελικό σφύριγμα», δήλωσε ο Σα Πίντο.

Για τη φανέλα παίζει η Ανόρθωση, η οποία, όπως έδειξε και με τον Άρη (1-1) δεν θα χαριστεί σε κανέναν.

Το ματς με τον Άρη κύλησε σε αργό ρυθμό στα πρώτα του στάδια, ωστόσο στη συνέχεια είχε αρκετές φάσεις. Στο 18′ ο Σάβο από καλή θέση έκανε ένα σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια ενώ στο 22′ ο Αρτυματάς ήταν ο πρωταγωνιστής της πρώτης φάσης της Ανόρθωσης, όταν έκανε ένα πλασέ μέσα από την περιοχή, το οποίο απέκρουσε δύσκολα ο Βανά. Οι φιλοξενούμενοι υποστήριξαν ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή αλλά το VAR αποφάσισε το αντίθετο.

Ο Άρης απάντησε στο 30′, με μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Γκομίς από ευνοϊκή θέση εντός περιοχής έστειλε  την μπάλα έξω, ωστόσο στο 35′ η Ανόρθωση κέρδισε πέναλτι, μετά από απρόσεκτο παίξιμο του Νίκολιτς πάνω στον Παρούτη, το οποίο αξιοποίησε ο Γκερέρο.

Η μόνη φάση που κατάφερε να φτιάξει ο Άρης μέχρι το τέλους του ημιχρόνου ήταν ένα σουτ του Σάβο από πλάγια θέση στις καθυστερήσεις το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ ο Αρμπολέδα.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Ανόρθωση έχασε πολύ καλή ευκαιρία με τον Κορέιρα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή του Άρη, έκανε το διαγώνιο σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω.

Ακόμα πιο μεγάλη ήταν η φάση του Άρη στο 49′, όταν ο Μαγιαμπέλα έκανε σουτ εντός περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε έξω ενώ στο 54′ ο Κοκόριν έπιασε μια κεφαλιά από πολύ κοντά, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να βρει την εστία της Ανόρθωσης.

Μεγάλη ευκαιρία έχασε και η Ανόρθωση στο 57΄με τον Καστέλ να μην μπορεί να βρει στόχο ενώ ήταν ανενόχλητος μπροστά από την εστία του Άλβες.

Οι μεγάλες φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη και τελικά το τέρμα ήρθε στο 68′, με τον Καζού να κάνει σέντρα και τον Μοντνόρ να σκοράρει με κεφαλιά.

Στο 75′ ο Σπόλιαριτς πήγε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά ο Αρμπολέδα απέκρουσε και από εκεί και πέρα το ματς πήρε άλλη τροπή, με τον Αρτυματά να αποβάλλεται για δυνατό φάουλ, στο 80΄ και τον Γιαγκό να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα 87΄για χτύπημα στον Περέα.

«Ικανοποίηση για τον βαθμό, γιατί είναι γνωστά τα δεδομένα της ομάδας. Εγώ αυτό που ζητώ είναι τα παιδιά να μπαίνουν μέσα να τα δίνουν όλα. Μας αφήνει ικανοποίηση λόγω της προσπάθειας, μην τα μπερδέψουμε. Σίγουρα μας πίεσε ο Άρης αλλά φέραμε το παιχνίδι εκεί για να έχουμε την ευκαιρία μας και να πάρουμε κέρδος… Αυτή η προσπάθεια που κάναμε ήταν για μας κάτι το θετικό για να συνεχίσουμε», δήλωσε ο Γιάννος Οκκάς.


ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση: Στατιστικά & Προϊστορία  07/04/2024

  • 2-2-1 στα 5 τελευταία τους στο ΓΣΠ (τέρματα 3-3)
  • 3-2-0 ο ΑΠΟΕΛ στα 5 τελευταία τους (τέρματα 5-1)
  • 0-0 το ματς τους στα playoffs (1-0 ο ΑΠΟΕΛ και 1-1 τα άλλα δύο φετινά)
  • 12-2-1 ο ΑΠΟΕΛ εντός (35-7)
  • 8-1-6 η Ανόρθωση εκτός (21-13)
  • Ο ΑΠΟΕΛ διαθέτει την καλύτερη επίθεση (58) του πρωταθλήματος, μαζί με τον Άρη
  • Ο ΑΠΟΕΛ διαθέτει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος (20)
  • Η Ανόρθωση έχασε στα 5/7 πιο πρόσφατα εκτός έδρας ματς
  • Βαθμολογία 1η Κατηγορία Κύπρος

ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση: Προγνωστικά  07/04/2024

Ένα τέρμα δέχθηκε ο ΑΠΟΕΛ στα τρία φετινά ματς με την Ανόρθωση, η οποία δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον για το ματς και παράλληλα έχει να διαχειριστεί τα προβλήματα στο οικονομικό.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ UNDER 0.5 GOAL ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.92 ΣΤΗ NOVIBET

Ο ΑΠΟΕΛ ενδιαφέρεται για την ουσία και είτε βρει σθεναρή αντίσταση από την Ανόρθωση είτε όχι, αναμένουμε ότι θα θελήσει να πάρει ένα σκορ ασφαλείας και να το διαφυλάξει.

ΑΚΡΙΒΕΣ ΣΚΟΡ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ 1-0, 2-0, 3-0 ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.40 ΣΤΗ NOVIBET


ΑΠΟΕΛ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα  07/04/2024

Θα απουσιάσουν οι Κρέσπο, Πολυκάρπου και Γουίλερ.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Μπέλετς – Τσεμπάκ, Ντβάλι, Πέτροβιτς, Βιτάλ,

– Κοσταντίνοφ, Ντάλσιο, Βιγιαφάνιες – Μαρκίνιος, Εντογκαλά, Κβιλιτάια

Ανόρθωση: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα  07/04/2024

Εκτός οι Κίκο, Ιωάννου και Τσίκο.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Αρμπολέδα –  Αντωνίου, Κορρέα, Μαρμούκ, Κορέια – Χρυσοστόμου, Αρτυματάς – Φερέιρα, Γκερέρο, Παρούτης – Καστέλ 

Η Novibet κατέχει άδεια κλάσης Β από την ΕΑΣ με αριθμό Β022. Η συμμετοχή ανηλίκων κάτω των 18 ετών σε στοίχημα απαγορεύεται ρητώς. 

Παίξε υπεύθυνα. www.safergambling.gov.cy

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ