el-cy
Monday, May 20, 2024

ΑΠΟΕΛ – ΑΕΚ Λάρνακας: Προγνωστικά, Ανάλυση 11/05/2024

Και τώρα οι δυο τους, για την ανάδειξη του πρωταθλητή: ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ Λάρνακας (ΓΣΠ, Σάββατο, 19:00) θα λύσουν τις διαφορές τους στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και ο νικητής θα πάρει μαζί του και το πρωτάθλημα.

Σε περίπτωση ισοπαλίας – οι δύο διεκδικητές ισοβαθμούν στους 72 βαθμούς – ο τίτλος θα πάει στην ομάδα της Λευκωσίας, η οποία υπερέχει της ΑΕΚ στα μεταξύ τους αποτελέσματα.


ΑΠΟΕΛ – ΑΕΚ Λάρνακας: Ανάλυση, Παρουσίαση 11/05/2024

Σε ένα δραματικό φινάλε, που παρόμοιο του έχουμε να δούμε από την σεζόν 2013-2014 – όταν ο ΑΠΟΕΛ διεκδικούσε τον τίτλο με την ΑΕΛ – οδηγείται η ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή, με τον ΑΠΟΕΛ να θέλει να επιστρέψει στις κατακτήσεις, μετά από τέσσερα χρόνια.

Ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να μην είχε την αναμενόμενη απόδοση στα playoffs και σε πολλά ματς να μην έθελξε με το ποδόσφαιρο που έπαιξε, ωστόσο στα κρίσιμα σημεία του πρωταθλήματος ήταν πάντα παρών, έδειχνε χαρακτήρα και αρνείτο να κατέβει από την κορυφή – όπως στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ στο οποίο βρέθηκε πίσω στο σκορ και ανέτρεψε το αποτέλεσμα, χωρίς να είχε… προϊδεάσει για κάτι τέτοιο.

Η ομάδα της πρωτεύουσας δεν θέλει με τίποτα να χάσει και τον φετινό τίτλο, αφού πέραν του ότι θέλει να σταματήσει το σερί που τρέχει χωρίς πρωτάθλημα, είναι η ομάδα που στον τελευταίο αγώνα θα παίξει στην έδρα της και μπροστά στον κόσμο της και η οποία ευνοείται με δύο αποτελέσματα.

Στο τελευταίο του ματς πριν από τη διακοπή ηττήθηκε στο ντέρμπι με την Ομόνοια (1-0), ωστόσο στάθηκε τυχερός από την απώλεια βαθμών της ΑΕΚ και παρέμεινε στην κορυφή.

Ο Σα Πίντο πήγε στο ντέρμπι με την Ομόνοια με όλα του τα όπλα – δεν επέλεξε να προστατεύσει Τσεπάκ και Κονσταντίνοφ που ήταν στο όριο των καρτών – ωστόσο μετά που ο ΑΠΟΕΛ βρέθηκε πίσω στο σκορ η ομάδα δεν κατάφερε σε καμιά φάση να αντιδράσει ενώ η Ομόνοια θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο τέρμα.

Η πρώτη φάση του ΑΠΟΕΛ – ο οποίος μπήκε με μεγαλύτερη όρεξη στο ματς – ήταν στο 7’, με τον Εφραίμ να πιάνει ένα ωραίο σουτ εντός περιοχής, αλλά την μπάλα να βρίσκει σε συμπαίκτη του (Σαρφό).

Για περίπου 20’ ο ΑΠΟΕΛ έδωσε την μπάλα στην Ομόνοια και έκανε παιχνίδι υπομονής, αλλά όταν επέστρεψε στις οργανωμένες επιθέσεις βρέθηκε πολύ κοντά στο 0-1.

Συγκεκριμένα, στο 29’ ο ΑΠΟΕΛ έχασε την ευκαιρία του αγώνα, όταν ο Ντογκαλά – ο οποίος πήγε στα αριστερά για να δημιουργηθεί αριθμητικό πλεονέκτημα- πήρε την μπάλα από το κέντρο, έκανε μια κούρσα από τα αριστερά και ακολούθως παράλληλη σέντρα στην περιοχή, αλλά ο αμαρκάριστος Κβιλιτάια βρήκε το δοκάρι και στην επαναφορά – σε εξίσου μεγάλη ευκαιρία – σούταρε έξω.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ομόνοια μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο και ήταν καλύτερη από τον ΑΠΟΕΛ. Στο 51’ ο Σεμέδο κινήθηκε από αριστερά και έκανε ένα δυνατό σουτ αλλά ο Μπέλετς έκανε πολύ καλή απόκρουση.

Το 1-0 έγινε στο 70′, όταν μετά από λάθος του Κοσταντίνοφ, ο Σεμέδο έπιασε ένα σουτ, το οποίο απέκρουσε ο Μπέλετς, αλλά ο Σίμιτς που ακολούθησε την φάση σκόραρε από κοντά.

Στο 85′ η Ομόνοια θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματα της, αλλά ο Αλιούμ, ο οποίος βρέθηκε σε καλή θέση εντός περιοχής, δεν ήταν εύστοχος.

«Θα μπορούσαμε να κερδίζουμε 2-0 στο πρώτο ημίχρονο… Στο δεύτερο ημίχρονο δεν παίξαμε με την ίδια αφοσίωση και πειθαρχία. Μετά το γκολ που δεχτήκαμε ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε στο παιχνίδι. Παραμένουμε πρώτοι, έχουμε δυο αποτελέσματα και θα προετοιμαστούμε για το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς», είπε ο Σα Πίντο.

«Δεν θα παίξουμε για την ισοπαλία, θα παίξουμε για να κερδίσουμε. Θα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι. Είμαστε η καλύτερη επίθεση, η καλύτερη άμυνα. Θα έχουμε τους οπαδούς μας στο πλευρό μας. Αξίζουμε αυτό το πρωτάθλημα και θα το πάρουμε», πρόσθεσε.  

Πίσω της άφησε η ΑΕΚ Λάρνακας το κάζο από την Ανόρθωση (1-1) το οποίο δεν της αφήνει περιθώριο για άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης με τον ΑΠΟΕΛ, εάν θέλει να στεφθεί πρωταθλήτρια για πρώτη φορά στην ιστορία της.

H ΑΕΚ ήλεγχε το παιχνίδι σε όλη την διάρκεια του, αλλά έχασε την νίκη και την κορυφή από μία στημένη φάση, στις καθυστερήσεις – άλλη μια φορά φέτος που «αυτοκτονεί» ενώ είναι έτοιμη να αποσπάσει την πρωτοπορία.

Το ματς άρχισε ιδανικά για την ΑΕΚ, η οποία προηγήθηκε στο 15’ με τον Ράφα Λόπες, ο οποίος σκόραρε από κοντά μετά από γύρισμα του Πονς.

Από εκεί και πέρα προσπάθησε να ελέγξει το ματς και δεν αντιμετώπισε προβλήματα από την αντίπαλο της, αλλά μια ολιγωρία μετά από εκτέλεση φάουλ της Ανόρθωσης στο 92′ η οποία έφερε το γκολ του Μακούν, ήταν αρκετή για να χάσει ένα πολύτιμο τρίποντο, στην πρώτη φάση που έκαναν οι φιλοξενούμενοι εντός στόχου.

«Είμαι πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο μπορεί να τύχει κάτι τέτοιο, αλλά πρέπει να πω πόσο περήφανος είμαι για τους παίκτες μου που δίνουν τα πάντα. Αυτή τη στιγμή αυτό που χρειάζονται αυτοί οι απίστευτοι παίκτες είναι να τους υποστηρίξουμε με θετική ενέργεια για να πάμε σε δύο εβδομάδες στο ΓΣΠ για να πάρουμε τη νίκη…

Όλα συμβαίνον για κάποιο λόγο, μετά το τέλος της σεζόν θα δούμε αν συνέβη για κακό ή καλό το ότι φέραμε ισοπαλία και εκεί θα δούμε τι σημαίνει αυτό το αποτέλεσμα… Έχουμε ένα στόχο πάμε για τη νίκη και με νίκη κερδίζουμε το πρωτάθλημα», δήλωσε ο Μπεν Σιμόν.


ΑΠΟΕΛ – ΑΕΚ Λάρνακας: Στατιστικά & Προϊστορία 11/05/2024

  • 3-2-0 μετρά ο ΑΠΟΕΛ στα πέντε τελευταία τους για το πρωτάθλημα (11-6 τέρματα)
  • 3-2-0 και στα πέντε τελευταία τους στο ΓΣΠ (7-4 τέρματα)
  • Στα φετινά τους νίκησε με 0-3 και 1-2 ενώ το ματς στο ΓΣΠ έληξε 2-2
  • 13-2-2 ο ΑΠΟΕΛ εντός έδρας (37-9)
  • 10-5-2 η ΑΕΚ εκτός (20-10) – τρέχει σερί 9-5-0
  • Στα 11/14 τελευταία της εκτός έδρας η ΑΕΚ κράτησε απαραβίαστη την εστία της
  • Στα playoffs η ΑΕΚ μετρά μόνο νίκες εκτός έδρας (4-0-0) – Όλες με σκορ 0-1
  • Η ΑΕΚ δεν έχει νίκη στο ΓΣΠ κόντρα στο ΑΠΟΕΛ από το 2015

ΑΠΟΕΛ – ΑΕΚ Λάρνακας: Προγνωστικά 11/05/2024

Για το μεγάλο παιχνίδι που θα κρίνει τον τίτλο επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα σε δελεαστικές αποδόσεις. Παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες που ξέρει ότι θα αντιμετωπίσει, η ΑΕΚ έχει τη δυνατότητα να γράψει ιστορία εάν φύγει με το τρίποντο από το ΓΣΠ. Αναμένουμε να μπει δυνατά στο ντέρμπι τίτλου.

ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.25 ΣΤΗ NOVIBET

Αναμένουμε ένα μεγάλο ματς το οποίο θα κριθεί με στενό σκορ.

2-3 GOALS ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.91 ΣΤΗ NOVIBET


ΑΠΟΕΛ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 11/05/2024

Χωρίς απουσίες ο ΑΠΟΕΛ.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Μπέλετς – Τσεμπάκ, Ντβάλι, Πέτροβιτς, Σούσιτς – Κοσταντίνοφ, Ντάλσιο, Σαρφό – Μαρκίνιος, Ντογκαλά, Κβιλιτάια

ΑΕΚ Λάρνακας: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 11/05/2024

Δηλώνουν όλοι ετοιμοπόλεμοι στο στρατόπεδο της ΑΕΚ.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Πίριτς – Γκαρσία, Μιλίτσεβιτς, Ρομπέρζ, Ντιουνκού – Λέδες, Πονς – Φαράζ, Γκάμα, Τόνγκια – Λόπες


Η Novibet κατέχει άδεια κλάσης Β από την ΕΑΣ με αριθμό Β022. Η συμμετοχή ανηλίκων κάτω των 18 ετών σε στοίχημα απαγορεύεται ρητώς. 

Παίξε υπεύθυνα. www.safergambling.gov.cy

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ