el-cy
Sunday, May 12, 2024

Ανόρθωση – ΑΠΟΕΛ: Προγνωστικά, Ανάλυση 25/02/2024

Με ένα από τα παραδοσιακά ντέρμπι του κυπριακού ποδοσφαίρου αρχίζει η δεύτερη φάση του πρωταθλήματος, με την Ανόρθωση και τον ΑΠΟΕΛ να αναμετρώνται στο Αντώνης Παπαδόπουλος (Κυριακή, 16:00), με στόχο το τρίποντο. Οι γηπεδούχοι θέλουν να μείνουν ζωντανοί στο όνειρο της Ευρώπης και οι φιλοξενούμενοι να κάνουν ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Το σπουδαίο παιχνίδι παίζει εδώ με ενισχυμένες αποδόσεις και Live στοίχημα.  


Ανόρθωση – ΑΠΟΕΛ: Ανάλυση, Παρουσίαση 25/02/2024

Μετά την περσινή απουσία, η Ανόρθωση επέστρεψε στο γκρουπ που αναδεικνύει τον πρωταθλητή, με στόχο να κερδίσει την έξοδο της στην Ευρώπη.

Κατά την τελευταία της παρουσία στο πρώτο γκρουπ (2021-2022) άρχισε την προσπάθεια της από την 4η θέση και τερμάτισε 5η, με απολογισμό 2-5-3.

Η αποστολή της δεν θα είναι εύκολη αφού βρίσκεται στην 6η θέση και στο -5 από την 3η ΑΕΚ. Το θετικό για την ομάδα είναι το ότι, μεσοβδόμαδα, κέρδισε τον εξ αναβολής αγώνα με την ΑΕΖ και πλέον η διαφορά που την χωρίζει από τις προπορευόμενες ομάδες δεν είναι απαγορευτική. Ωστόσο, για να πετύχει τους στόχους της, με το τέλος της δεύτερης φάσης, πρέπει να θυμίσει την ελκυστική και δυσκολοκατάβλητη Ανόρθωση του 2023.

Κόντρα στην ΑΕΖ επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της και νίκησε με 0-2, χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα και χωρίς να σπαταλήσει πολλές δυνάμεις.

Προσπάθησε να αναλάβει τον έλεγχο του αγώνα από νωρίς και προηγήθηκε στο 19’, όταν ο Καστέλ βρήκε τον Τσίκο, με ωραία κάθετη πάσα και ο Ανγκολέζος πέρασε την μπάλα πάνω από τον Μιλοσάβλιεβιτς, για το 0-1. Το 0-2 έγινε στο 42’, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι – το κέρδισε ο Κορέια – του Καστέλ.

Η Ανόρθωση πήρε ισχυρό προβάδισμα από το ημίχρονο και ο Νταβίντ Γκαγιέγο άφησε τον Ουαγκέ στα αποδυτήρια, για να τον προφυλάξει, αντικαθιστώντας τον με τον Μηνά Αντωνίου.

Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα και στο δεύτερο ημίχρονο, με την εστία του Αρμπολέδα να απειλείται μόνο στο 66’ όταν ο Κλε βρήκε δοκάρι. Δοκάρι είχε και η Ανόρθωση στο 78′, μετά από κόρνερ του Φερέιρα και κεφαλιά του Γκασάμα.

«Η ομάδα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστική, είμαι πολύ περήφανος για τη δουλειά που έγινε σε αυτή την πρώτη φάση, παρά τα πολλά εμπόδια. Έτσι και στη δεύτερη φάση στα επόμενα 10 παιχνίδια οι ποδοσφαιριστές θα τα δίνουν όλα. Αυτό για το οποίο είναι περήφανοι οι οπαδοί μας είναι το πόσο ανταγωνιστικοί είμαστε», δήλωσε ο Γκαγιέγο.

«Ο Ουαγκέ βγήκε γιατί άλλος συμποδοσφαιριστής του είχε το ίδιο δικαίωμα μαζί του να παίξει. Τον Κίκο δεν θα τον έχουμε μαζί μας γιατί θα εγχειριστεί την Παρασκευή. Έχει πρόβλημα στο γόνατο», πρόσθεσε.

Σε μάθημα θέλει να μετατρέψει την απώλεια του περσινού πρωταθλήματος ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος εισέρχεται και φέτος πρώτος στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος. Πέρσι, άρχισε τη προσπάθεια του έχοντας μαξιλαράκι δύο πόντων από την ΑΕΚ και έξι από τον Άρη και τελικά τερμάτισε τρεις βαθμούς πίσω από τον πρωταθλητή Άρη – και αυτό αφού κέρδισε το τελευταίο και χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον ματς με τον Άρη.

Στο περσινό πρωτάθλημα ο απολογισμός του ήταν κάκιστος (2-6-2) στη δεύτερη φάση, ωστόσο φέτος η ομάδα παρουσιάζεται πιο αποφασισμένη, ο προπονητής εμπνέει τους παίκτες και δίκαια βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, βάσει της συμπεριφοράς και της εικόνας που έβγαλε στις πρώτες 26 αγωνιστικές.

Στο τελευταίο ματς της πρώτης φάσης ο ΑΠΟΕΛ δεν έπεσε στην παγίδα της Δόξας και πήρε την ουσία (0-1). Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλός, παρά μόνο είχε μια ανούσια υπεροχή. Ουσιαστικά, δεν μπόρεσε να βρει τις λύσεις απέναντι στην καλά οργανωμένη Δόξα και θα μπορούσε να μείνει και πίσω στο σκορ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όταν ο Χάνι έπιασε ένα δυνατό σουτ που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η εικόνα του αγώνα ήταν η ίδια και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον ΑΠΟΕΛ να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά να μην μπορεί να φτιάξει σημαντικές ευκαιρίες.

Κάπου εκεί ήρθε η φάση του 62’ στην οποία ο ΑΠΟΕΛ εκμεταλλεύτηκε για άλλα μια φορά φέτος τις στημένες φάσεις και τα τέρματα που μπορεί να πάρει από τους αμυντικούς και τους μέσους του. Από εκτέλεση φάουλ του Εφραίμ, ο Κονσταντίνοφ πήρε την κεφαλιά προς στην εστία της Δόξας, η μπάλα κτύπησε στον Ντβάλι και κατέληξε στα δίχτυα.

«Το σημαντικό ήταν να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις. Θέλαμε να κάνουμε μακρινά σουτ αφού ο τερματοφύλακας τους δεν ήταν έμπειρος. Μεγάλος μας αντίπαλος ήταν η κούραση. Στο β’ ημίχρονο εξήγησα στην ομάδα τι ήθελα να κάνουμε. Γι’ αυτό έκανα και αλλαγή. Δημιουργήσαμε καταστάσεις αλλά οι αλλαγές των Εφραίμ και Τομανέ βοήθησαν περισσότερο την ομάδα. Είμαι ικανοποιημένος. Μπορείς σε κάποια παιχνίδια να μην αγωνιστείς καλά αλλά να πάρεις τους βαθμούς», δήλωσε ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Ρικάρντο Σα Πίντο.

Online stoixima στη Novibet με αμέτρητες επιλογές για όλα τα κορυφαία παιχνίδια.

Στο στοίχημα ποδόσφαιρο οι αναμετρήσεις για το Πρωτάθλημα της Κύπρου συνδυάζονται και με Ενισχυμένες αποδόσεις.


Ανόρθωση – ΑΠΟΕΛ: Στατιστικά & Προϊστορία 25/02/2024

  • 3-2-0 ο ΑΠΟΕΛ στα 5 τελευταία τους (τέρματα 6-2)
  • 3-1-1 η προϊστορία στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», για αγώνες πρωταθλήματος (τέρματα 8-5)
  • 1-1 με γηπεδούχο την Ανόρθωση και 1-0 στο ΓΣΠ, στα φετινά
  • 6-5-2 η Ανόρθωση εντός (τέρματα 19-13)
  • 7-3-3 ο ΑΠΟΕΛ εκτός (τέρματα 20-10)
  • 4/5 πιο πρόσφατα εντός έδρας της Ανόρθωσης ήταν Under5 Goals & N/G (όπως και τα τρία τελευταία της γενικά)
  • Ο ΑΠΟΕΛ διαθέτει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος (54)
  • Ο ΑΠΟΕΛ διαθέτει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος (16)

Ανόρθωση – ΑΠΟΕΛ: Προγνωστικά 25/02/2024

 Η Ανόρθωση δεν βρίσκεται στην ίδια κατάσταση που ήταν στα δύο προηγούμενα ματς με τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος θα βρει μπροστά του μια καλή αντίπαλο, ωστόσο δύσκολα θα φύγει ηττημένος από το Αντώνης Παπαδόπουλος.

X2 & UNDER 3.5 GOALS ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.80 ΣΤΗ NOVIBET

Τα λίγα τέρματα έχουν προβάδισμα στο συγκεκριμένο ματς, αφού και στους δύο φετινούς αγώνες των δύο ομάδων οι ευκαιρίες που δημιούργησαν δεν ήταν πολλές.

Παράλληλα, μετρούν πέντε συνεχόμενα Under 2.5 Goals στις πέντε τελευταίες συναντήσεις τους για το πρωτάθλημα.

UNDER 2.5 GOALS ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.72 ΣΤΗ NOVIBET


Ανόρθωση: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 25/02/2024

Κενό στο αριστερό άκρο της άμυνας προκύπτει για την Ανόρθωση, αφού ο Κίκο είναι εκτός λόγω τραυματισμού και ο Κορέια λόγω καρτών.

Τιμωρημένος είναι και ο Κάργας, οπότε οι επιλογές στην άμυνα λιγοστεύουν επικίνδυνα. Αμφίβολος και ο μεσοεπιθετικός Γουαρις.Εκτός και οι τραυματίες Γκερέρο και Αρτυματάς.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Αρμπολέδα – Ουαγκέ, Μαρμούκ, Κορρέα, Μακούν  –  Τσίκο, Τεχέρα, Τιουνέ, Φερέιρα – Καστέλ, Γκασαμά

ΑΠΟΕΛ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 25/02/2024

O Κρέσπο επανήλθε στη βασική ενδεκάδα στο ματς με τη Δόξα, αλλά αντικαταστάθηκε νωρίς και μπήκε ξανά στη λίστα των τραυματιών.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Μπέλετς – Τσεμπάκ, Πέτροβιτς, Ντβάλι, Σούσιτς – Κοσταντίνοφ, Ντάλσιο, Βιγιαφάνιες – Μαρκίνιος, Εντογκαλά, Κβιλιτάια


Η Novibet κατέχει άδεια κλάσης Β από την ΕΑΣ με αριθμό Β022. Η συμμετοχή ανηλίκων κάτω των 18 ετών σε στοίχημα απαγορεύεται ρητώς. 

Παίξε υπεύθυνα. www.safergambling.gov.cy

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ