el-cy
Monday, May 20, 2024

Ανόρθωση – Άρης Λεμεσού: Προγνωστικά, Ανάλυση 11/05/2024

Νίκη για να παραμείνει στην τέταρτη και υπό προϋποθέσεις – κατάκτηση του κυπέλλου από την Ομόνοια – προνομιούχο θέση θέλει στο Αντώνης Παπαδόπουλος ο Άρης (Σάββατο, 19:00), ο οποίος αντιμετωπίζει την πάντα μαχητική Ανόρθωση, στο τελευταίο ματς της σεζόν.


Ανόρθωση – Άρης Λεμεσού: Ανάλυση, Παρουσίαση 11/05/2024

Η Ανόρθωση των χίλιων προβλημάτων, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, δεν τα βάζει κάτω και συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα στους αντιπάλους της. Τελευταίο της θύμα η ΑΕΚ, την οποία σόκαρε σε χρόνο καθυστερήσεων, στερώντας της την ευκαιρία να ανέβει στην κορυφή. Με ότι μας έχει δείξει μέχρι σήμερα δεν πρέπει να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο να κόψει βαθμούς και από τον Άρη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ομάδα της Λεμεσού.

Κόντρα στην ΑΕΚ (1-1) ήταν από νωρίς πίσω στο σκορ και δεν είχε δημιουργήσει αξιοσημείωτες ευκαιρίες για να σκοράρει, με την ΑΕΚ να ελέγχει το ματς σε όλη την διάρκεια του.

Συγκεκριμένα, το ματς άρχισε ιδανικά για την ΑΕΚ, η οποία προηγήθηκε στο 15’ με τον Ράφα Λόπες, ο οποίος σκόραρε από κοντά μετά από γύρισμα του Πονς.

Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ προσπάθησε να ελέγξει το ματς και δεν αντιμετώπισε προβλήματα από την αντίπαλο της, αλλά μια ολιγωρία της ΑΕΚ μετά από εκτέλεση φάουλ στο 92′, η οποία έφερε το γκολ του Μακούν, ήταν αρκετή για την Ανόρθωση ώστε να πάρει την ισοπαλία, με μόλις ένα σουτ εντός στόχου.

«Ήρθαμε εδώ να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Έχω αφήσει στην άκρη το αποτέλεσμα, αυτό που μας απασχολούσε είναι να κάνουμε την προσπάθειά μας. Αρχίζω από τώρα και σκέφτομαι το επόμενο παιχνίδι. Εμείς είμαστε χαρούμενοι που στείλαμε ένα μήνυμα ότι αγωνιστικά υπήρχε και θα υπάρχει για πάντα η Ανόρθωση… Θέλω να χαρώ αυτή την εμφάνιση αλλά με προβληματίζει το ότι αποχωρούν παίκτες», δήλωσε ο Γιάνης Οκκάς.

Η αγωνιστική πτώση του Άρη έφερε τον περσινό πρωταθλητή στο σημείο να παλεύει για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο την τελευταία αγωνιστική – και αυτό με την προϋπόθεση ότι η Ομόνοια θα κατακτήσει το κύπελλο.

Η τελευταία νίκη της ομάδας του Αλεξέι Σπιλέφσκι ήταν στις 10 Μαρτίου επί του ΑΠΟΕΛ (2-1) και εάν θέλει να περάσει από το «Αντώνης Παπαδόπουλος» με νίκη – μετά από δύο μήνες – δεν πρέπει να υποτιμήσει την Ανόρθωση.

Κόντρα στην Πάφος FC (1-1) δεν ήταν κακός και μπορούσε να πάρει το τρίποντο εάν ήταν πιο εύστοχος, αλλά ακόμα και έτσι καθορίζει ο ίδιος την τύχη του σε σχέση με την μάχη που δίνεται για την τέταρτη θέση.

Ο Άρης προηγήθηκε στο 25′, με τον Μοντνόρ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα του σε μια αντεπίθεση και νίκησε τον Ίβουσιτς, με πλασέ. Ωστόσο, η Πάφος ισοφάρισε ένα λεπτό αργότερα με τον Τζάτζα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε μια μακρινή μπαλιά και με ωραία ενέργεια ελευθερώθηκε και πλάσαρε για το 1-1.

Στο 32′ ο Άρης μπορούσε να προηγηθεί ξανά, ωστόσο ο Ίβουσιτς έκανε σπουδαία απόκρουση, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ουρόσεβιτς και κεφαλιά του Μοντνόρ. Γενικότερα, το ματς ήταν ισοδύναμο, αλλά ο Άρης θα μπορούσε να πάρει την νίκη, εάν ο Σεμέδο ήταν πιο εύστοχος στις καθυστερήσεις, όταν βρέθηκε απέναντι από τον Ίβουσιτς, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει.

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε έναν ποιοτικό αντίπαλο. Όποτε παίζουν μαζί μας τρέχουν σαν…άλογα!… Κάναμε πολύ καλό παιχνίδι αξίζαμε να πάρουμε τη νίκη. Οι ποδοσφαιριστές μου είναι πολεμιστές μετά από έναν μεγάλο αριθμό αγώνων που έχουμε δώσει… Δεν χάθηκε σήμερα η Ευρώπη, αλλά στα προηγούμενα παιχνίδια. Όλα ήταν κομβικής σημασίας, όμως χάσαμε βαθμούς από τις μικρές ομάδες όταν παίζαμε στην Ευρώπη… Πρέπει να κερδίσουμε την Ανόρθωση και θα περιμένουμε να πάρει το κύπελλο η Ομόνοια για να παίξουμε στην Ευρώπη», δήλωσε ο Αλεξέι Σπιλέφσκι.


Ανόρθωση – Άρης Λεμεσού: Στατιστικά & Προϊστορία 11/05/2024

  • 4-1-0 ο Άρης στα πέντε τελευταία τους (10-4 τέρματα)
  • 2-0-3 με την Ανόρθωση γηπεδούχο (6-9)
  • Νίκη με 2-3 για τον Άρη στον πρώτο γύρο και 2-1 στον δεύτερο και 1-1 στα playoffs φέτος
  • 6-6-5 η Ανόρθωση εντός (τέρματα 21-19)
  • 7-2-8 ο Άρης εκτός (τέρματα 28-23)
  • 7/9 πιο πρόσφατα εντός έδρας της Ανόρθωσης ήταν Under 2.5 Goals & N/G
  • 2-3 Goals τα 7/9 ματς του Άρη στα playoffs


Ανόρθωση – Άρης Λεμεσού: Προγνωστικά 11/05/2024

Τρία αμφίσκορα μετρούν στα τρία φετινά τους ματς οι δύο ομάδες.

GG ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.77 ΣΤΗ NOVIBET

Η Ανόρθωση δεν έχει να χάσει κάτι στο τελευταίο ματς της σεζόν, στο οποίο αναμένουμε να δούμε τέρματα.

OVER 2.5 GOALS ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.74 ΣΤΗ NOVIBET


Ανόρθωση: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 11/05/2024

Περιορισμένες και πάλι οι επιλογές του Γιάννη Οκκά, αφού αρκετοί παίκτες είναι εκτός ομάδας, λόγω του οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ανόρθωση.

Πιθανή ενδεκάδα (5-2-3): Μιχαήλ –  Αντωνίου, Κορρέα, Κάργας, Μακούν, Κορέια – Χρυσοστόμου, Αρτυματάς – Γουαρίς, Παρούτης, Καστέλ

Άρης: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 11/05/2024

Αμφίβολοι οι Καζού και Σάβο.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Βανά Άλβες – Γιαγκό, Μπρόρσον, Μουσούντα, Ουρόσεβιτς– Μπένγκτσον, Στρούσκι, Σζόκε, Μοντνόρ – Σάβο, Γκομίς


Η Novibet κατέχει άδεια κλάσης Β από την ΕΑΣ με αριθμό Β022. Η συμμετοχή ανηλίκων κάτω των 18 ετών σε στοίχημα απαγορεύεται ρητώς.

Παίξε υπεύθυνα. www.safergambling.gov.cy

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ