el-cy
Monday, May 13, 2024

Ανόρθωση – ΑΕΚ Λάρνακας: Προγνωστικά, Ανάλυση 17/03/2024

Μεγάλο κίνητρο για να περάσει με διπλό από το Αντώνης Παπαδόπουλος έχει η ΑΕΚ στο ντέρμπι με την Ανόρθωση (Κυριακή, 17:00), η οποία μπορεί να βρίσκεται πολύ μακριά από τους στόχους της και σε κρίση, αλλά πάντα θα είναι ένα δύσκολος αντίπαλος για την ομάδα της Λάρνακας.

Το σπουδαίο παιχνίδι παίζει εδώ με ενισχυμένες αποδόσεις και Live στοίχημα.  


Ανόρθωση – ΑΕΚ Λάρνακας: Ανάλυση, Παρουσίαση 17/03/2024

Σημαντικές εξελίξεις έφερε στην Ανόρθωση η νέα ήττα (2-3) από την Πάφος FC. Μετά το τέλος του αγώνα, σε δηλώσεις του ο Γκαγιέγο – ο προπονητής που έφτιαξε μια σκληροτράχηλη ομάδα, η οποία έπαιζε ελκυστικό ποδόσφαιρο μέχρι το τέλος του 2023 – άφησε να εννοηθεί ότι τα άσχημα οικονομικά της ομάδας έπαιξαν τον ρόλο τους στον εκτροχιασμό της Ανόρθωσης και σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της ομάδας – μέσα στο 2024 μετρά 7 ήττες σε 14 αγώνες, 3/3 στα πιο πρόσφατα – η διοίκηση αποφάσισε να δώσει τέλος στη συνεργασία με τον Ισπανό κόουτς και να βάλει στη θέση του, ως υπηρεσιακό προπονητή, τον Γιάννη Οκκά.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Ανόρθωση βρίσκεται στην 6η θέση, με 48 βαθμούς έναντι 59 της ΑΕΚ (3η) και 55 της Ομόνοιας (4η) και η υπόθεση ευρωπαϊκό εισιτήριο μοιάζει τελειωμένη. Ουσιαστικά, το ματς με την Πάφος FC ήταν η μεγάλη της ευκαιρία για να μπει ξανά στη μάχη της Ευρώπης αλλά με λάθη και απερίσκεπτες ενέργειες των ποδοσφαιριστών της κατάφερε να τινάξει το ματς στον αέρα και στις καθυστερήσεις να δεχθεί μια οδυνηρή ήττα.

Η Πάφος FC προηγήθηκε με πέναλτι – μετά από σέντρα του Ικόκο, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κορέια – του Τάνκοβιτς στο 34’, σε ένα ματς στο οποίο δεν υπήρχαν μεγάλες φάσεις μέχρι το σημείο αυτό.

Στο 53’ μετά από μπαλιά του Κορέια ο Καστέλ τελείωσε τη φάση και η Ανόρθωση ισοφάρισε και στο 64’ γύρισε το ματς, όταν ο Τσίκο έκανε ένα σουτ, η μπάλα κόντραρε και ο Γκασάμα υποδέχθηκε τη μπάλα, γύρισε και σούταρε για το 2-1.

Η Πάφος μη έχοντας να χάσει κάτι ανέβασε πολλούς παίκτες στην περιοχή της Ανόρθωσης και άρχισε να πιέζει. Στο 87΄η Ανόρθωση έμεινε με 10 παίκτες λόγω κόκκινης κάρτας στον Τσίκο ο οποίος γρονθοκόπησε αντίπαλο, μετά από διεκδίκηση και οι φιλοξενούμενοι αύξησαν ακόμα περισσότερο την πίεση τους.

Στο 90+3′ ο Αρμπολέδα έκανε μεγάλη επέμβαση σε κεφαλιά του Γκολντάρ, αλλά λίγο αργότερα ο Μηνάς Αντωνίου έκανε ένα εντελώς αχρείαστο πέναλτι πάνω στον Τζάτζα, το οποίο μετέτρεψε, ξανά, σε τέρμα ο Τάνκοβιτς.

Μετά από νέα διακοπή, το ματς συνεχίστηκε και η Πάφος έκανε την ανατροπή με τέρμα στο 90+14′.

Μετά από σέντρα του Μπότσκαι ο Γκολντάρ, με ένα τελείωμα που θα ζήλευαν και επιθετικοί, τιμώρησε την Ανόρθωση, για τα πολλά λάθη που έκανε στο ματς.

Τους εφτά βαθμούς στα playoffs έφτασε η ΑΕΚ – πρώτη σε συγκομιδή – μετά το μεγάλο διπλό στο ΓΣΠ επί της Ομόνοιας (0-1). Κατέβηκε στο ματς με σκοπό να κλείσει τους χώρους στους πράσινους – όπως και έκανε – και κατάφερε να πάρει το ματς με μια κίνηση του Μπεν Σιμόν από τον πάγκο.

Πλέον, έχει μπει για τα καλά στη μάχη του τίτλου, αφού, όπως έχει δείξει τους τελευταίους μήνες διαθέτει την ομάδα για να πάρει το πρωτάθλημα. Μοναδικό της μειονέκτημα η βαθμολογική διαφορά από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ (-4).

Στο ματς με την Ομόνοια, για πρώτη φορά μετά τις 16 Σεπτεμβρίου δεν αγωνίστηκε ως βασικός ο ποιοτικός μεσοεπιθετικός Ντίμερς, τη θέση του οποίου πήρε ο Γκάμα ενώ ο εξτρέμ Σάντος ήταν βασικός για δεύτερο συνεχόμενο ματς (πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο). Ωστόσο, στο ημίχρονο αντικαταστάθηκε από τον ποιοτικό Φαράζ.

Το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα δεν είχε κάποια φάση, με τις δύο ομάδες, λόγω και της κρισιμότητας του ματς, να παίζουν προσεκτικά. Η πρώτη φάση του αγώνα ήταν για την ίδια, στο 14’, όταν ο Λέδες έπιασε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής και ανάγκασε τον Φαμπιάνο να διώξει την μπάλα, δύσκολα, σε κόρνερ. Στο 19’, μετά από λανθασμένη πάσα του Χαραλάμπους, ο Γκάμα έπιασε ένα καλό σουτ εντός περιοχής, αλλά η Ομόνοια φάνηκε τυχερή, αφού η μπάλα βρήκε σε συμπαίκτη του και κατέληξε έξω.

Η μεγαλύτερη απειλή για την ΑΕΚ προήλθε από στημένες φάσεις. Στο 28’ ο Μπεζούς εκτέλεσε ένα φαλτσαριστό απευθείας κόρνερ και η Ομόνοια κέρδισε νέο κόρνερ, το οποίο εκτέλεσε και πάλι ο Ουκρανός, με τον ίδιο τρόπο. Αυτή τη φορά βρήκε τον Σεμέδο (29’) στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο μεσοεπιθετικός της Ομόνοιας, από κοντά, δεν κατάφερε να κάνει το 1-0.

Στο πρώτο ημίχρονο κυριάρχησε η τακτική, με τις δύο ομάδες να βάζουν σε πρώτο πλάνο την αμυντική πειθαρχία και την οργάνωση και τελικά να αλληλοεξουδετερώνονται.

Στον ίδιο ρυθμό συνεχίστηκε και το δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο ο Ραν Μπεν Σιμόν είχε εναλλακτικό σχέδιο για να πάρει το ματς. Στο 62’ θέλησε να αλλάξει το ματς και έριξε και δεύτερο επιθετικό στον αγώνα. Συγκεκριμένα, απέσυρε τον Γκάμα και έβαλε στη θέση του τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, Φραν Σολ. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα (63’) μετά από σέντρα στην περιοχή και διώξιμο του Παναγιώτου, ο Λόπες σταμάτησε την μπάλα και με ένα δυνατό σουτ έβαλε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ.

Η ΑΕΚ ήταν άριστα στημένη στο γήπεδο, δεν άφησε σε κανένα σημείο την Ομόνοια να βγάλει αντίδραση και πήρε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο, σε ένα ματς με ελάχιστες φάσεις.

«Ήταν ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, με κόσμο το πλευρό της. Έπρεπε να παίξουμε έξυπνα και αυτό κάναμε. Είμαι ευλογημένος που προπονώ αυτούς τους παίκτες. Εμείς ορίζουμε τη μοίρα μας, δεν αφήνουμε κανένα να αποφασίσει τι θα πετύχουμε. Το πνεύμα της ΑΕΚ είναι απίστευτο.

Είμαι τυχερός που είμαι σε αυτή την ομάδα. Αναλύοντας το κάθε παιχνίδι, επιλέγουμε την καλύτερη ενδεκάδα. Ξέραμε πως θα παρουσιαστεί η Ομόνοια, πως ήθελε τη νίκη για μας προσπεράσει. Ξέραμε πως θα έπαιρνε ρίσκο στο δεύτερο μέρος και θέλαμε να το εκμεταλλευτούμε. Έχουμε μεγάλο ρόστερ, το εμπιστεύομαι», δήλωσε ο Μπεν Σιμόν.

Online stoixima στη Novibet με αμέτρητες επιλογές για όλα τα κορυφαία παιχνίδια.

Στο στοίχημα ποδόσφαιρο οι αναμετρήσεις για το Πρωτάθλημα της Κύπρου συνδυάζονται και με Ενισχυμένες αποδόσεις.


Ανόρθωση – ΑΕΚ Λάρνακας: Στατιστικά & Προϊστορία 17/03/2024

  • 0-2-3 για την ΑΕΚ στα 5 τελευταία στο Αντώνης Παπαδόπουλος (τέρματα 2-7)
  • 3-2-0 η ΑΕΚ στα 5 τελευταία τους (τέρματα 6-0), 7-4-0 στα τελευταία 11 τους
  • 0-0 και νίκη της ΑΕΚ με 1-0 στα φετινά τους
  • 6-6-3 η Ανόρθωση εντός (τέρματα 21-16)
  • 8-5-2 η ΑΕΚ εκτός, με τέρματα 18-10 (τρέχει σερί 7-5-0)
  • 5/7 πιο πρόσφατα εντός έδρας της Ανόρθωσης ήταν Under 2.5 Goals & N/G
  • Στα 9/12 τελευταία της εκτός έδρας η ΑΕΚ κράτησε απαραβίαστη την εστία της

Ανόρθωση – ΑΕΚ Λάρνακας: Προγνωστικά 17/03/2024

Η ΑΕΚ θέλει να συνεχίσει την πορεία πρωταθλητισμού που κάνει εδώ και μήνες ενώ η Ανόρθωση είναι σε άσχημη κατάσταση, βαθμολογικά και ψυχολογικά.

2 ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.97 ΣΤΗ NOVIBET

Το Under 2.5 Goals, παραδοσιακά, έχει προβάδισμα στο συγκεκριμένο ζευγάρι.

UNDER 2.5 GOALS ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.68 ΣΤΗ NOVIBET


Ανόρθωση: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 17/03/2024

Χωρίς τον Τσίκο Μπάνζα θα αγωνιστεί η Ανόρθωση, ο οποίος είναι τιμωρημένος ενώ έφυγε και απροειδοποίητα για το εξωτερικό.

Άτυχος ξανά ο Μιχάλης Ιωάννου, ο οποίος τραυματίστηκε ξανά και θα μείνει εκτός για ένα μήνα.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Αρμπολέδα – Ουαγκέ, Μαρμούκ, Κάργας, Μακούν –  Τεχέρα, Τιουνέ – Γουαρίς, Περέα, Φερέιρα – Καστέλ

ΑΕΚ Λάρνακας: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 17/03/2024

Αναμένεται να επιστρέψουν οι Γκιούρτσο και Μάμας και συνεπώς η ομάδα θα πάει πάνοπλή στο ματς με την Ανόρθωση.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Πίριτς – Γκαρσία, Μιλίτσεβιτς, Ρομπέρζ, Ντιουνκού,       – Λέδες, Πονς – Τόνγκια, Ντίμερς, Φαράζ – Σολ


Η Novibet κατέχει άδεια κλάσης Β από την ΕΑΣ με αριθμό Β022. Η συμμετοχή ανηλίκων κάτω των 18 ετών σε στοίχημα απαγορεύεται ρητώς. 

Παίξε υπεύθυνα. www.safergambling.gov.cy

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ