el-cy
Friday, May 10, 2024

AEK Λάρνακας – Ομόνοια: Προγνωστικά, Ανάλυση 21/04/2024

Μεγάλο ματς αναμένεται να γίνει μεταξύ της δεύτερης ΑΕΚ (68 β.) και της τρίτης Ομόνοιας (65 β.) την Κυριακή (19:00, ΑΕΚ Arena), αφού οι δύο ομάδες – οι πιο επιτυχημένες στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος – θέλουν την νίκη για παραμείνουν στο κόλπο του τίτλου και να τα παίξουν όλα για όλα στους αγώνες τους με τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ.

Το σπουδαίο παιχνίδι παίζει εδώ με ενισχυμένες αποδόσεις και Live στοίχημα.  


ΑEK Λάρνακας – Ομόνοια: Ανάλυση, Παρουσίαση 21/04/2024

Ακατάλληλο για καρδιακούς ήταν το ματς του Άρη με την ΑΕΚ (0-1), στο οποίο οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη στις καθυστερήσεις, μετά που είχαν ακυρωθεί τρία τέρματα (δύο για τον Άρη και ένα για την ΑΕΚ) και χάθηκαν κάποιες μεγάλες ευκαιρίες. Πρόκειται για νίκη που δείχνει την νοοτροπία που επικρατεί στην σημερινή ομάδα της ΑΕΚ – δεν έκανε το καλύτερο της παιχνίδι – και η οποία μπορεί να αποδειχθεί νίκη τίτλου, στο τέλος του πρωταθλήματος.

Το ματς αν και προηγουμένως δεν είχε τις μεγάλες φάσεις, μετά το 80’ πήρε ένα άγριο ρυθμό. Αρχικά η ΑΕΚ έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Τρισκόφσκι στο 82’, ο οποίος μόνος μέσα από την περιοχή έκανε το πλασέ, αλλά ο Βανά Άλβες πραγματοποίησε εντυπωσιακή απόκρουση και του αρνήθηκε το τέρμα.

Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Άρη να χάσει μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες του πρωταθλήματος και μία ευκαιρία η οποία μπορεί να του στοιχίσει σημαντικά στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Στο 83΄ο Κοκόριν βγήκε μόνος απέναντι από τον Πίριτς, έχοντας όλο το χρόνο και το χώρο πέρασε τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ και προ κενής εστίας «κατάφερε» να στείλει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 89′ η ΑΕΚ είχε νέα πολύ καλή προϋπόθεση, όταν ο Σάντος έφυγε μόνος, έκανε το γύρισμα για τον Γκιούρτσο αλλά η πάσα ήταν δυνατή δεν ήταν δυνατό να την προλάβει για να σκοράρει.

Στο 90+2′ ακυρώθηκε δεύτερο τέρμα του Άρη, αφού στο ξεκίνημα της φάσης ήταν σε θέση οφσάιντ ο Σαβό και τρία λεπτά αργότερα, τελικά, ο αγώνας έγειρε προς την ΑΕΚ, η οποία σκόραρε από στημένη φάση – μακρινό φάουλ – με κεφαλιά του Μιλίτσεβιτς.

«Το ποδόσφαιρο είναι το μόνο άθλημα στον κόσμο που μπορεί να προσφέρει τέτοιες συγκινήσεις. Η πρώτη μου απάντηση είναι ότι γι’ αυτό το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο. Όλες οι απαντήσεις είναι σε αυτό το παιχνίδι, το οποίο θα μπορούσε σε οποιοδήποτε δευτερόλεπτο να κριθεί υπέρ της μίας ή της άλλης ομάδας. Στο τέλος ήμασταν εμείς οι τυχεροί. Όταν θες κάτι πάρα πολύ, κάποιος εκεί πάνω σε βοηθά… Το πρωτάθλημα ήταν όνειρο χθες, σήμερα είναι φιλοδοξία.

Το μεγαλύτερο διάστημα στη σεζόν κυνηγούμε και απόψε μπήκαμε στο παιχνίδι ξέροντας το αποτέλεσμα του ΑΠΟΕΛ, είναι απόδειξη του σπουδαίου χαρακτήρα από τους παίκτες μου. Δεν ξέρω ποιος θα είναι ο τελικός προορισμός μας, αλλά σημασία έχει το ταξίδι… Θέλαμε τόσο πολύ τη νίκη, ήταν παιχνίδι-κλειδί, βρεθήκαμε δις σε πολύ δύσκολη θέση (σ.σ. στα ακυρωθέντα τέρματα του Άρη), είχα αποδεχτεί την ισοπαλία, μετά ήλθε αυτό το τέρμα… Είμαι κι εγώ άνθρωπος, τέτοιες καταστάσεις επηρεάζουν κι εμάς τους προπονητές, γι’ αυτό και αντέδρασα με αυτόν τον τρόπο μετά το γκολ του Μιλίτσεβιτς», δήλωσε ο Ραν Μπεν Σιμόν.

Δεν σταματά πουθενά η Ομόνοια του Γιάννη Αναστασίου, η οποία κέρδισε και την Ανόρθωση (0-2) και είναι η μοναδική ομάδα που έχει πιθανότητες για να κάνει το νταμπλ.

Με ευκαιρία για την Ανόρθωση άρχισε το ματς (3’), με τον Γκερέρο να βγαίνει απέναντι από τον Ουζόχο, αλλά να καθυστερεί και να δίνει στους αμυντικούς της Ομόνοιας την ευκαιρία να απομακρύνουν προ της γραμμής, το ψηλοκρεμαστό πλασέ του.

Η Ομόνοια έχασε νωρίς (10’) τον ποιοτικό και κομβικό για το παιχνίδι της Μπεζούς, ο οποίος αποχώρησε χωλαίνοντας και θα χάσει την σεζόν – τη θέση του πήρε ο φορμαρισμένος Αλιούμ.

Στο 20′ καταγράφηκε και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια, αλλά ο Αλιούμ, από την μικρή περιοχή, δεν κατάφερε να σκοράρει, απέναντι στον εξερχόμενο Αρμπολέδα.

Ο Αλιούμ ήταν ο πρωταγωνιστής και της δεύτερης μεγάλης φάσης της Ομόνοιας. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, μετά από ωραία συνεργασία, βρέθηκε εντός περιοχής και πήγε να τελειώσει τη φάση με τακουνάκι, αλλά ο Μαρμούκ απομάκρυνε προ της γραμμής.

Γενικότερα, το πρώτο μέρος ήταν ισορροπημένο και με καλό ρυθμό. Η Ομόνοια μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε κεφάλι στο σκορ στο 60΄, όταν ο Χαμάς έκανε σέντρα πάνω στον Αλιούμ, ο οποίος κέρδισε τον προσωπικό του αντίπαλο και σκόραρε με κεφαλιά.

Στο 78′ η Ομόνοια αναπτύχθηκε όμορφα, ο Σεμέδο βρέθηκε σε πολύ καλή θέση, αλλά το φαλτσαριστό πλασέ του έφυγε έξω.

Τελικά ο φορμαρισμένος Σεμέδο σκόραρε στο 87΄, σε άλλη μια επίθεση που άρχισε από τα αριστερά και τον Χαμάς. Ο Μπάκιτς βρήκε τον Σεμέδο, ο οποίος εντός περιοχής ξεπέρασε ένα αντίπαλο και τελείωσε ιδανικά τη φάση.

«Φανήκαμε νευρικοί. Δεν αρχίσαμε καλά. Κάναμε πολλά λάθη. Δεν πιέζαμε τους εαυτούς μας. Η Ανόρθωση ξεκίνησε ορμητικά. Όσο πέρναγε η ώρα βρίσκαμε τα πατήματά μας. Η αλλαγή του Μπεζούς, η παρουσία του Μπασιρού μετά από αρκετό διάστημα επηρέασε. Όσο είχαμε υπομονή και παίζαμε από τα άκρα που ήταν και το πλάνο κάναμε ευκαιρίες, δείξαμε υπομονή. Είχαμε 3-4 καλές ευκαιρίες στο ημίχρονο.

Είπα στα παιδιά στο ημίχρονο να έχουμε υπομονή και να εκμεταλλευτούμε τις φάσεις. Έπαιξε ρόλο η νοοτροπία μας. Δείξαμε υπομονή, σκοράραμε ένα γκολ μετά ήρθε και το δεύτερο. Δεν νομίζω ότι δεχθήκαμε ιδιαίτερη πίεση», δήλωσε ο Αναστασίου.

«Είναι τρία παιχνίδια. Θα πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι», πρόσθεσε για τη μάχη στο πρωτάθλημα.


ΑEK Λάρνακας – Ομόνοια: Στατιστικά & Προϊστορία 21/04/2024

  • 4-1-0 μετρά η ΑΕΚ κόντρα στην Ομόνοια στα τελευταία πέντε (τέρματα 7-1)
  • 4-0-1 η ΑΕΚ στα τελευταία πέντε τους που ήταν γηπεδούχος (8-4)
  • 0-0 και 0-1 στο ΓΣΠ και 2-1 η ΑΕΚ στη Λάρνακα στα τρία φετινά τους
  • 10-3-3 η ΑΕΚ εντός, με τέρματα 33-19
  • Η Ομόνοια έχει απολογισμό 8-4-4 εκτός (22-18)
  • Η ΑΕΚ στην έδρα της προέρχεται από 8/11 1 & Under 3.5 Goals
  • 10/13 τελευταία εκτός έδρας της Ομόνοιας ήταν 2-3 goals

ΑEK Λάρνακας – Ομόνοια: Προγνωστικά 21/04/2024

Κλειστά ματς, στα οποία τον πρώτο λόγο έχει η τακτική μας παρουσιάζουν όποτε συναντηθούν οι δύο ομάδες και δεν αναμένουμε πολλά τέρματα ούτε στο επερχόμενο ραντεβού τους, στο οποίο η νίκη είναι τεράστιας σημασίας και για τις δύο.

UNDER 2.5 GOALS ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.8O ΣΤΗ NOVIBET

Η Ομόνοια προέρχεται από πολύ καλές εμφανίσεις, δύσκολα δέχεται τέρμα και παρά την απουσία του σημαντικού αμυντικού Κουλιμπαλί θα βάλει πολύ δύσκολα στους γηπεδούχους.

ΑΕΚ UNDER 0.5 GOAL ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.83 ΣΤΗ NOVIBET


ΑEK: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 21/04/2024

Χωρίς απουσίες θα παραταχθεί η ΑΕΚ, αφού επιστρέφει και ο Σολ.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Πίριτς – Γκαρσία, Μιλίτσεβιτς, Ρομπέρζ, Ντιουνκού,       – Λέδες, Πονς – Τόνγκια, Γκάμα, Φαράζ – Λόπες

Ομόνοια: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 21/04/2024

 Δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Φαμπιάνο, Λανγκ και Μπεζούς. Με ίωση είναι ο Φράνσον ενώ είναι εκτός λόγω καρτών ο πολύ σημαντικός το τελευταίο διάστημα Κουλιμπαλί.

Μεσοβδόμαδα έδωσε αγώνα κυπέλλου απέναντι στον Άρη, για τον επαναληπτικό της μεγάλης νίκης (0-3) που έκανε στη Λεμεσό.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Ουζόχο – Μάθιους, Μίλετιτς, Παναγιώτου, Χαμάς – Κούσουλος, Χαραλάμπους – Αλιούμ, Σίμιτς, Σεμέδο – Στεπίνσκι   

Η Novibet κατέχει άδεια κλάσης Β από την ΕΑΣ με αριθμό Β022. Η συμμετοχή ανηλίκων κάτω των 18 ετών σε στοίχημα απαγορεύεται ρητώς.

Παίξε υπεύθυνα. www.safergambling.gov.cy

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ