el-cy
Monday, May 13, 2024

AEK Λάρνακας – Άρης Λεμεσού: Προγνωστικά, Ανάλυση 09/12/2023

Με τον αέρα του Πρωταθλητή Χειμώνα – έστω και σε τριπλή ισοβαθμία – πάει στη Λάρνακα για να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ (Σάββατο, 17:00, ΑΕΚ Arena) ο Άρης Λεμεσού (29 β., τέρματα 26-12), πριν από το εντός έδρας ματς ζωής ή θανάτου με την Σπάρτα Πράγας (Πέμπτη), στο οποίο θα κυνηγήσει ένα αποτέλεσμα που θα του επιτρέπει να συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία και με τη νέα χρονιά.

Θετικό κλίμα υπάρχει και στα αποδυτήρια της ΑΕΚ (20 β., τέρματα 21-16), η οποία επενδύει στην αλλαγή προπονητή (2-1-0 με τον Ραν Μπεν Σιμόν στον πάγκο, χωρίς να δεχθεί τέρμα σε τρία δύσκολα ματς) με στόχο να κάνει ένα πολύ καλύτερο γύρο από τον πρώτο, ο οποίος την έφερε στην 6η θέση, εννέα βαθμούς πίσω από τους πρωτοπόρους.


ΑEK Λάρνακας – Άρης Λεμεσού: Ανάλυση, Παρουσίαση 09/12/2023

Συνέχεια στη μίνι αντεπίθεση που άρχισε με τον Ραν Μπεν Σιμόν στον πάγκο θέλει να δώσει η ΑΕΚ, η οποία μετά τις νίκες με 0-1 και 3-0 απέναντι σε Απόλλωνα και ΑΕΛ αντίστοιχα εξήλθε ισόπαλη με 0-0 κόντρα στην Ανόρθωση, σε εκτός έδρας ματς.

Μία ενδεχόμενη νίκη απέναντι στον Άρη θα ανοίξει νέες προοπτικές στο πρωτάθλημα για την ομάδα της Λάρνακας, η οποία στη συνέχεια θα αντιμετωπίσει τέσσερις από τις έξι τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας – με τις οποίες, πάντως, δεν τα πήγε καλά στον πρώτο γύρο (2-1-1).

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, η ΑΕΚ δεν έστειλε, ακόμη, μήνυμα αντεπίθεσης με την εικόνα της στο γήπεδο – που να προμηνύει, δηλαδή, ότι είναι σε θέση να καλύψει αρκετό από το χαμένο έδαφος μέχρι το τέλος του δευτέρου γύρου και να βρεθεί κοντά στους αρχικούς στόχους της.

Φυσικά, το τελευταίο της ματς κόντρα στην Ανόρθωση (0-0) δεν προσφέρεται για πολλά συμπεράσματα, αφού πέραν των αποβολών, των εντάσεων και των διακοπών του αγώνα ελάχιστα πράγματα έδωσε όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι.

Μια φάση στο 10’ ήταν αρκετή για να αφήσει τις δύο ομάδες με 10 παίκτες και να βάλει φωτιά στο ματς. Ο Τσίκο αποβλήθηκε μετά που χτύπησε στο πρόσωπο τον Ντιουνγκού, καθώς μονομαχούσαν έντονα για την μπάλα ενώ από πλευράς ΑΕΚ αποβλήθηκε ο αρχηγός Τόμοβιτς (Α) ο οποίος ζήτησε τον λόγο από τον Τσίκο, ρίχνοντας του και κουτουλιά.

Από εκεί και πέρα οι ευκαιρίες για κάποιο τέρμα ήταν ελάχιστες, με την ΑΕΚ να μην δέχεται τελική στον στόχο από την Ανόρθωση – ούτε και κάποια μεγάλη ευκαιρία – και παράλληλα να είναι αυτή που θα μπορούσε να σκοράρει, σε δύο περιπτώσεις.

Ειδικότερα, στο 36′ η ΑΕΚ αναπτύχθηκε όμορφα, αλλά ο Φαράζ (ΜΕ) από ευνοϊκή θέση μέσα στην περιοχή δεν έβαλε αρκετή δύναμη στο τελείωμα του.

Στο 90+1′ ο Σάντος (ΜΕ), ο οποίος είχε περάσει στον αγώνα κάποια λεπτά προηγουμένως, έκανε κούρσα από δεξιά, μπήκε στην περιοχή, αλλά επέλεξε να σουτάρει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, παρά να πασάρει σε αμαρκάριστο συμπαίκτη του εντός περιοχής.

«Αν μου έλεγαν πριν το παιχνίδι να έρθω στο Παπαδόπουλος να έχω 4-5 καλές ευκαιρίες χωρίς να αφήσω εκτεθειμένη την άμυνα θα το αγόραζα. Είμαστε σε φάση αναδιοργάνωσης… Προσπαθήσαμε να πάρουμε το καλύτερο από την επίθεση χωρίς αδυναμίες στην άμυνα. Όπου χρειάζεται θα παίζουμε με τρεις αμυντικούς, όπου χρειάζεται με άλλη διάταξη, κρατάω όλες τις επιλογές ανοιχτές για να κάνω την καλύτερη επιλογή τακτικά σε κάθε παιχνίδι», δήλωσε μετά τον αγώνα ο Ραν Μπεν Σιμόν.

Παρά τις σημαντικές απουσίες που είχε, ο Άρης συνέτριψε την ΑΕΛ (4-0) στο ντέρμπι της Λεμεσού, λίγες ημέρες μετά την εκτός έδρας ισοπαλία με τη Ρέιντζερς και κόλλησε δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα (1-0 τον ΑΠΟΕΛ). Ήταν ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και επιβεβαίωσε και στο γήπεδο τη διαφορά δυναμικότητας που έχουν οι δύο ομάδες, με τη δημιουργία πολλών τελικών προσπαθειών.

Στο 39’ ο Κοκόριν και ο Σιουμάνσκι – αγωνίστηκαν στην κορυφή της επίθεσης – έκρυψαν τη μπάλα, σε μικρό χώρο, στη περιοχή της ΑΕΛ και ο πρώτος τελείωσε τη φάση, για το 0-1. Λίγα λεπτά αργότερα ο Χέντι αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Σιουμάνσκι και στο 45’+4 ο Μαγιαμπέλα σκόραρε μετά την αδυναμία των παικτών της ΑΕΛ να διώξουν από την περιοχή τους. Με αυτό τον τρόπο ο Άρης κατάφερε να κλειδώσει, ουσιαστικά, τη νίκη από το ημίχρονο.

Οι δύο επιθετικοί του Άρη συνδυάστηκαν και στο 66’ όταν, μετά από αντεπίθεση, ο Κοκόριν πέτυχε το δεύτερο του τέρμα. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε με αριστοτεχνική απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Νίκολιτς (88’).

«Είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε, μετά από μια δύσκολη εβδομάδα και το ταξίδι στη Γλασκώβη», είπε ο Αλεξέι Σπιλέφσκι, ο οποίος μιλώντας για τον Νίκολιτς σχολίασε ότι: «Είναι μεγάλο ταλέντο, ως τέτοιο τον αποκτήσαμε από τη Σερβία. Είναι αλήθεια ότι είχε δύσκολη περίοδο γιατί έπρεπε να προσαρμοστεί στη φιλοσοφία μας. Επίσης, έπρεπε να ξεπεράσει το γεγονός ότι δεν δηλώθηκε στην Ευρώπη. Είναι επαγγελματίας και δουλεύει συνεχώς. Για τα φάουλ τα δουλεύει εδώ και δύο μήνες. Έχει βήματα να κάνει εμπρός για να γίνει ένας σημαντικός παίκτης για την ομάδα μας».


ΑEK Λάρνακας – Άρης Λεμεσού: Στατιστικά & Προϊστορία 09/12/2023

  • 2-0 ο Άρης στον πρώτο αγώνα τους (Μοντνόρ 31’, Σπόλιαριτς 90+3’)
  • 2-1-2 στα πέντε τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια (τέρματα 11-7 ο Άρης)
  • 2-3-0 η ΑΕΚ στα μεταξύ τους ματς στο ΑΕΚ Arena (τέρματα 10-6)
  • Η τελευταία νίκη του Άρη επί της ΑΕΚ σε εκτός έδρας ματς ήταν το 2009 (0-1, στο κύπελλο)
  • 3-2-1 η ΑΕΚ εντός, με τέρματα 17-11
  • 4-1-1 ο Άρης εκτός, με τέρματα 16-8
  • 2-1-0 με τον Ραν Μπεν Σιμόν στον πάγκο η ΑΕΚ, χωρίς να δεχθεί τέρμα (4-0)
  • Η ΑΕΚ διαθέτει τη χειρότερη επίθεση και άμυνα της εξάδας (21-16)
  • Ο Άρης Λεμεσού σκόραρε στα 22 από τα 25 φετινά του παιχνίδια

ΑEK Λάρνακας – Άρης Λεμεσού: Προγνωστικά 09/12/2023

Έμφαση στην άμυνα δίνει ο νέος προπονητής της ΑΕΚ ενώ ο Άρης έχει να δώσει και ματς πρόκρισης την Πέμπτη και ίσως να προτιμήσει ένα πιο συντηρητικό τρόπο παιχνιδιού.

UNDER 2.5 ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.05

Η ΑΕΚ δεν έχει δεχθεί τέρμα στα 6/7 τελευταία της ματς.

ΑΡΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ UNDER 1.5 ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.70 


ΑEK Λάρνακας: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 09/12/2023

Κόντρα στην Ανόρθωση ο Ραν Μπεν Σιμόν παράταξε τριάδα στην άμυνα, ωστόσο στο ματς με τον Άρη θα είναι εκτός, λόγω κόκκινης κάρτας, ο βασικός κεντρικός αμυντικός Τόμοβιτς. Αμφίβολος είναι ο μέσος Καπτούμ, ο οποίος με τον νέο προπονητή μετρά 25 λεπτά συμμετοχής, όπως και ο Φαράζ, ο οποίος μάλλον προλαβαίνει.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Πίριτς – Γκαρσία, Μιλίτσεβιτς, Ρομπέρζ, Ντιουνγκού,       – Λέδες, Πονς – Τόνγκια, Ντίμερς, Φαράζ – Σολ

Άρης Λεμεσού: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 09/12/2023

Ο αναπληρωματικός μέσος Μπράουν (Μ) θα είναι εκτός λόγω καρτών. O Μουσόντα (Α) είχε ένα χτύπημα στη μέση και είναι αμφίβολος.

Επιστρέφουν από τιμωρία οι Γιαγκό, Ουρόσεβιτς και Ζόκε ενώ διαθέσιμος είναι και ο Μπαμπίκα.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Βανά Άλβες – Γιαγκό, Μπρόρσον, Ουρόσεβιτς, Καζού  – Στρούτσκι, Ζόκε, Μπένγκτσον, Μαγιαμπέλα  – Κoκόριν, Σιουμάνσκι

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ