el-cy
Sunday, May 12, 2024

AEK Λάρνακας – Ανόρθωση: Προγνωστικά, Ανάλυση 17/02/2024

Άλλο ένα δυνατό ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ (3η, 49 β.) και της Ανόρθωσης (6η, 44 β. και ματς λιγότερο) αναμένεται το Σάββατο (19:00, ΑΕΚ Arena), αφού οι δύο ομάδες – όπως και στον πρώτο γύρο – παραδοσιακά προσφέρουν ματς που έχουν ένταση.

Το σπουδαίο παιχνίδι παίζει εδώ με ενισχυμένες αποδόσεις και Live στοίχημα.  

ΑEK Λάρνακας – Ανόρθωση: Ανάλυση, Παρουσίαση 17/02/2024

Η ΑΕΚ είχε να διαχειριστεί την πρώτη ήττα επί Ραν Μπεν Σιμόν κόντρα στην ΑΕΛ, αλλά κατάφερε να περάσει (2-3) από τη Λεμεσό και μια δύσκολη έδρα.

Ευτύχησε να προηγηθεί στο 8’, με σουτ του Λέδες εκτός περιοχής. Μετά το 20’ η ΑΕΛ άρχισε να βάζει πίεση και είχε κάποιες φάσεις με αποκορύφωμα το δοκάρι του Παπαφώτη στο 30’. Η ΑΕΚ ανταπέδωσε με δύο ευκαιρίες του Σολ, στο 38΄και στο 43΄. Στη δεύτερη περίπτωση ο Ισπανός επιθετικός έπιασε ένα σουτ από το ύψος της περιοχής και η μπάλα πέρασε κοντά από το δοκάρι.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Ντίμερς ανάγκασε τον Ανέστη σε δύσκολη απόκρουση, αλλά ήταν η ΑΕΛ αυτή που σκόραρε, στο 55’, με κεφαλιά του Μορέιρα στην περιοχή. Τελικά, η ΑΕΚ, εκμεταλλευόμενη τις ικανότητες της στο ψηλό παιχνίδι, πήρε τη νίκη με δύο τέρματα που  άρχισαν από στημένες φάσεις.

Στο 66’ σκόραρε ο Τόνγκια, με κεφαλιά στην περιοχή και στο 74’, μετά από φάουλ του Λέδες, σκόραρε ο Γκαρσία, επίσης με κεφαλιά μέσα από την περιοχή.

Το μόνο που κατάφερε η ΑΕΛ ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις, με μακρινό σουτ του Ντζάλμα.

«Ας δούμε τη μεγάλη εικόνα, ήταν δύσκολο ματς για εμάς, σε δύσκολη έδρα, προερχόμενοι από ήττα. Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και οι παίκτες ήταν πολεμιστές και έδωσαν τα πάντα για μία μεγάλη νίκη. Αυτή η νίκη, μας δίνει ώθηση για τη δύσκολη συνέχεια. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε, είμαι χαρούμενος για τα παιδιά, αλλά σε δύο μέρες έχουμε νέο ντέρμπι με την Ανόρθωση και από αύριο αρχίζουμε δουλειά», δήλωσε ο προπονητής της ΑΕΚ, Ραν Μπεν Σιμόν.

 Τέλος στα σενάρια που την ήθελαν να μένει εκτός της πρώτης εξάδας έδωσε η Ανόρθωση κόντρα στον Απόλλωνα, τον οποίο νίκησε με 2-0 , παρά το ότι βρέθηκε να παίζει με 10 παίκτες από το 38΄, λόγω κόκκινης κάρτας του Κάργα (Α).

Μετά από αυτό το σημαντικό τρίποντο – έσπασε ένα σερί 0-1-3 στο πρωτάθλημα – και με δεδομένο ότι έχει αγώνα λιγότερο (ΑΕΖ, εκτός έδρας) εάν ανακάμψει αγωνιστικά και μπορέσει να φτάσει τις επιδόσεις του 2023, βάσει της βαθμολογίας θα είναι στη διεκδίκηση των ευρωπαϊκών εισιτηρίων.

Το ματς με τον Απόλλωνα ήταν ζωής και θανάτου για τις δύο ομάδες, αφού ο Απόλλωνας έπαιζε τις τελευταίες του ελπίδες για είσοδο στην εξάδα. Το γεγονός αυτό βοήθησε στο να δούμε ένα επιθετικό ματς με τις δύο ομάδες να μπαίνουν δυνατά στον αγώνα και οι φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη.

Στο 10’ ο Φερέιρα είχε ένα καλό σουτ που πέρασε έξω ενώ στο 18′ ο Βαλμπουενα πήγε να κρεμάσει τον Αρμπολέδα και στο 20’ ο Σαγκάλ σούταρε ανενόχλητος αλλά δεν βρήκε στόχο. Η καλύτερη φάση ήρθε στο 21′, όταν ο Φερέιρα βρήκε τον Τσίκο, ο οποίος έκανε σουτ εντός περιοχής, αλλά ο Λέουβενμπεργκ απέκρουσε.

Εκεί που η Ανόρθωση φαινόταν να ανεβάζει και άλλο την απόδοσή της έμεινε με 10, λόγω κόκκινης κάρτας του Κάργα, για χτύπημα εκτός φάσης. Τελικά, προηγήθηκε στις καθυστερήσεις με κεφαλιά του Καστέλ. Είχε προηγηθεί σέντρα του Φερέιρα και μια πρώτη κεφαλιά του Μαρμούκ – η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 51’ ο Απόλλωνας έχασε σπουδαία φάση για το 1-1, όταν ο Μπακένγκα έκανε σέντρα, ο Μάρκες έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Αρμπολέδα απέκρουσε ενστικτωδώς.

Από το 60’ και μετά, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα που είχε, η Ανόρθωση δεν απειλήθηκε σημαντικά. Στις καθυστερήσεις έκανε και το 2-0 με πέναλτι του Τσίκο – το είχε κερδίσει ο ίδιος μετά από μαρκάρισμα του Εκπολό.

«Ο κόσμος κάλυψε το κενό του 11ου παίκτη. Και οι παίκτες κάλυψαν τον στόχο της χρόνιας που ήταν να ήμασταν στην εξάδα. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της ευθύνης και της πίεσης. Εμείς αισθανόμασταν ευθύνη. Ήταν μια απάντηση σε αυτούς που έλεγαν ότι δεν έρχονται οι νίκες. Δείχνει τον σεβασμό των παικτών προς την ιστορία του σωματείου. Δεν αμφέβαλα ποτέ για την ομάδα, ποτέ για τη δουλειά που κάνουν οι ποδοσφαιριστές. Είμαστε μια ομάδα φιλόδοξη και δεν πρόκειται να παραδοθούμε. Θέλω να προσκαλέσω αυτούς που αμφέβαλαν να ανέβουν ξανά στο καράβι», δήλωσε ο προπονητής της Ανόρθωσης, Νταβίδ Γκαγιέγο.

Online stoixima στη Novibet με αμέτρητες επιλογές για όλα τα κορυφαία παιχνίδια.

Στο στοίχημα ποδόσφαιρο οι αναμετρήσεις για το Πρωτάθλημα της Κύπρου συνδυάζονται και με Ενισχυμένες αποδόσεις.


ΑEK Λάρνακας – Ανόρθωση: Στατιστικά & Προϊστορία 17/02/2024

  • 3-2-0 η ΑΕΚ στα 5 τελευταία τους (τέρματα 8-1), 6-3-0 στα τελευταία 9 τους
  • 3-2-0 και τα πέντε τελευταία με γηπεδούχο την ΑΕΚ (τέρματα 8-2)
  • 0-0 το ματς του πρώτου γύρου
  • 8-2-2 η ΑΕΚ εντός, με τέρματα 27-16
  • 7-0-4 η Ανόρθωση εκτός (17-9)
  • 10-3-1 με τον Ραν Μπεν Σιμόν στον πάγκο η ΑΕΚ (25- 10)
  • Η ΑΕΚ στην έδρα της προέρχεται από 6/7 1 & Under 3.5 Goals
  • 6/8 τελευταία της Ανόρθωσης εκτός έδρας ήταν N/G

ΑEK Λάρνακας – Ανόρθωση: Προγνωστικά 17/02/2024

 Η ΑΕΚ – στο πρώτο τους ματς – ήταν από τις λίγες ομάδες που δυσκόλεψαν την Ανόρθωση, όταν η ομάδα της Αμμοχώστου ήταν σε πολύ καλή φόρμα. Με όπλο την έδρα, την προϊστορία και τις απουσίες της Ανόρθωσης έχει προβάδισμα για τη νίκη.

1 ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.78  ΣΤΗ NOVIBET

Από πέντε συνεχόμενα G-G προέρχεται η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και από δύο συνεχόμενα στα εκτός έδρας ματς της η Ανόρθωση.

ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.88 ΣΤΗ NOVIBET


ΑEK Λάρνακας: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 17/02/2024

Τόνγκια και Γκαρσία συμπλήρωσαν απαγορευτικό αριθμό κίτρινων καρτών και θα χάσουν ένα ματς εκ των επόμενων δύο. Εκτός ο τραυματίας Γκάμα.

 Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Πίριτς – Γκαρσία, Μιλίτσεβιτς, Ρομπέρζ, Ντιουνκού,       – Λέδες, Πονς – Τόνγκια, Ντίμερς, Φαράζ – Σολ

Ανόρθωση: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 17/02/2024

Eκτός οι Ουαγκέ, Τιουνέ και Καστέλ που συμπλήρωσαν απαγορευτικό αριθμό κίτρινων καρτών – έπαιξαν με τον Απόλλωνα. Κάρτες συμπλήρωσε και ο Κορέια και θα χάσει ένα από τα δύο επόμενα ματς ενώ εκτός είναι και ο Κάργας (κόκκινη). Εκτός και οι τραυματίες Γκερέρο και Αρτυματάς.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Αρμπολέδα – Αντωνίου, Μαρμούκ, Μακούν, Κορέια – Τεχέρα, Ιωάννου – Φερέιρα, Γουαρίς, Τσίκο – Γκασαμά


Η Novibet κατέχει άδεια κλάσης Β από την ΕΑΣ με αριθμό Β022. Η συμμετοχή ανηλίκων κάτω των 18 ετών σε στοίχημα απαγορεύεται ρητώς. 

Παίξε υπεύθυνα. www.safergambling.gov.cy

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ