el-cy
Sunday, May 12, 2024

AEK Λάρνακας – Απόλλων Λεμεσού: Προγνωστικά, Ανάλυση 10/02/2024

Ζωντανή στη μάχη του τίτλου έμεινε η ΑΕΚ η οποία αντιμετωπίζει στο ΑΕΚ Arena τον Απόλλωνα (Σάββατο, 19:00), ο οποίος, πλέον, δεν μπορεί να έχει σοβαρές βλέψεις για την πρώτη εξάδα. Όπως διαμορφώθηκαν τα δεδομένα, οι γηπεδούχοι είναι αυτοί που έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το ματς.

Το σπουδαίο παιχνίδι παίζει εδώ με ενισχυμένες αποδόσεις και Live στοίχημα.


ΑEK Λάρνακας – Απόλλων Λεμεσού: Ανάλυση, Παρουσίαση 10/02/2024

Ζωντανή στο όνειρο του τίτλου έμεινε στο ΓΣΠ η ΑΕΚ, καταφέρνοντας να ισοφαρίσει (2-2) στο 86’, με επεισοδιακό τρόπο, αφού χρειάστηκε να παρέμβει το VAR – ένα λεπτό αργότερα – για να επικυρωθεί το χρυσό τέρμα. Η κεφαλιά του Σάντσες αποκρούστηκε από τον Μπέλετς, αλλά κρίθηκε ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή πριν την απόκρουση του τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ. Υπενθυμίζεται ότι, στο κυπριακό πρωτάθλημα δεν υπάρχει Goal-line technology.

Η ΑΕΚ, η οποία γενικά δυσκολεύτηκε πολύ να βρει χώρους απέναντι στον ΑΠΟΕΛ και θα μπορούσε να βρεθεί πίσω στο σκορ και με δύο τέρματα, έκανε την αντεπίθεση της από το 75’ και διατήρησε τη διαφορά της από τη κορυφή στους έξι βαθμούς.

O ΑΠΟΕΛ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 4’, όταν ο Βιγιαφάνες εκτέλεσε φάουλ ο Ντβάλι έπιασε την κεφαλιά και ο Λέδες στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα σκόραρε στην εστία της ομάδας του.

Στο 10′ ο ΑΠΟΕΛ θα μπορούσε να πάρει ισχυρό προβάδισμα, όταν ο Κβιλιτάια έβγαλε τον Βιγιαφάνες απέναντι από τον Πίριτς, αλλά ο Αργεντινός δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε. Η ΑΕΚ προσπαθούσε να απειλήσει τον ΑΠΟΕΛ, αλλά στην ουσία είχε μια ανούσια κατοχή και δυσκολευόταν πολύ να προσεγγίσει την περιοχή των γηπεδούχων.

Η καλύτερη φάση της ΑΕΚ καταγράφηκε στις καθυστερήσεις και ήταν ένα πολύ καλό μακρινό σουτ του Ντίμερς, το οποίο απέκρουσε ο Μπέλετς σε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος ο ΑΠΟΕΛ ανέβασε ρυθμό και θα μπορούσε να κάνει το 2-0. Στο 53′ είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Ντάλσιο, ο οποίος από το ύψος της περιοχής έπιασε ένα φαλτσαριστό σουτ το οποίο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι ενώ στο 56′, μετά από λανθασμένη έξοδο του Πίριτς και κεφαλιά του Τσεπάκ, ο Γκαρσία έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή.

Από το 46’μέχρι το 72’ η ΑΕΚ έβαλε στο ματς, κατά σειρά, τους Γκιούρτσο, Σάντσες, Σάντος και Τρισκόφσκι και στο 77’ ισοφάρισε. Ο Ντίμερς εκτέλεσε φάουλ, ο Μιλίτσεβιτς, με το εκτόπισμα του, σέρβιρε στον Τρισκόφσκι ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να ισοφαρίσει.

Στο 82′ ο ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε ξανά, όταν από κόρνερ του Μεχρί, ο Πέτροβιτς έκανε τακουνάκι προς την εστία και ο Μιλίτσεβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Η απάντηση της ΑΕΚ δόθηκε αμέσως. Πρώτα έχασε μεγάλη φάση με τον Λόπες, στο 84’ – με κεφαλιά του Λόπες και εντυπωσιακή απόκρουση του Μπέλετς – και στο 86’ ισοφάρισε μετά από σέντρα του Τόνγκια και κεφαλιά του Σάντσες.

Μάλιστα, μετά την ισοφάριση η ΑΕΚ έψαξε και τη νίκη και έκανε δύο καλές φάσεις για να την πετύχει.

«Σήμερα βάλαμε τέσσερα γκολ και ήρθαμε ισοπαλία, αφού εάν παρατηρήσετε, στα δύο τέρματα του ΑΠΟΕΛ, οι παίκτες μας είχαν αισθητή επαφή με τη μπάλα, η οποία κατέληξε στα δίχτυα. Στα ντέρμπι είναι δύσκολο να παρουσιάζεις πάντα καλή εικόνα, παίζει ρόλο και η δύναμη του αντιπάλου. Πρέπει να δημιουργούμε περισσότερες ευκαιρίες, σήμερα κρατούσαμε την μπάλα, όμως δεν κάναμε αυτά που θέλαμε στην επίθεση. Δεχθήκαμε δύο τέρματα από στατικές φάσεις και σε αυτό πρέπει να δουλέψουμε αρκετά», είπε ο Ραν Μπεν Σιμόν.

Τέλος – εκτός απρόοπτου – στα σενάρια για είσοδο του Απόλλωνα στο πρώτο γκρουπ έβαλε η εντός έδρας ήττα από την Ομόνοια (1-2). Στο κρισιμότερο ματς που είχε να δώσει στο πλαίσιο της μάχης για την πρώτη εξάδα δεν ήταν όσο καλός έπρεπε ενώ έχασε και πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο, εξέλιξη που έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο του.

Η Ομόνοια, η οποία μπήκε δυνατά στο ματς και προειδοποίησε με διπλή μεγάλη ευκαιρία στο 5’ – χαμένο τετ-α-τετ του Στεπίνσκι και κοντινή προβολή του Λέτσιακς που έβγαλε δύσκολα ο Δημητρίου – άνοιξε το σκορ μετά από απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Μπεζούς, στην οποία ο Λέζιακς σκόραρε από πολύ κοντά.

Ο Απόλλωνας δεν ήταν επικίνδυνος για την άμυνα της Ομόνοιας, ωστόσο θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 28’, αλλά ο Φαμπιάνο απέκρουσε πέναλτι που εκτέλεσε ο Βαλμπουενά. Απείλησε και στο 36’ με τον Μαλεκκίδη, ωστόσο δεν κατάφερε να φτιάξει μεγάλες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο είχε μια ανούσια κατοχή.

Τα δεδομένα δεν άλλαξαν στο δεύτερο ημίχρονο μέχρι που ήρθε η ισοφάριση – ο Απόλλωνας είχε μια καλή ευκαιρία με σουτ του Μάρκες που έφυγε λίγο έξω.

Στο 87’ ο Σάντος έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Σαγκάλ σκόραρε με κεφαλιά – οι δύο ποδοσφαιριστές πέρασαν στο γήπεδο στο 71’.

Από εκεί και πέρα ο Απόλλωνας πολιόρκησε την άμυνα της Ομόνοιας και έκανε πολλές τελικές, με σημαντικότερες τη μεγάλη επέμβαση του Φαμπιάνο σε κεφαλιά του Μάρκες στο 90’ και ευκαιρία του Μαλεκκίδη ένα λεπτό αργότερα.

Τελικά, κόντρα στη ροή, η Ομόνοια πήρε τη νίκη στη τελευταία φάση του αγώνα, με διαγώνιο σουτ του Σιπριάνο.

«Είναι σίγουρα ένα σκληρό κτύπημα το ότι δεχθήκαμε το γκολ στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Δεν αρχίσαμε καλά, δεχθήκαμε το γκολ από μια στημένη φάση. Είχαμε σιγουρά πολλές ευκαιρίες και η πιο ξεκάθαρη ήταν το πέναλτι. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν σαφώς ανώτεροι, ήταν ένας μονόλογος του Απόλλωνα.

Παίζαμε περισσότερο με καρδιά και όχι τόσο με μυαλό και για αυτό ίσως δεν σκοράραμε μετά από τόσες ευκαιρίες που κάναμε. Σιγουρά είναι σκληρό για μας που δεχθήκαμε αυτό το γκολ. Τουλάχιστον όταν δεν μπορείς να κερδίσεις ένα ματς, να μπορείς να μην χάσεις. Είναι δύσκολο για μας το ότι χάθηκε αυτό το παιχνίδι με αυτό τον τρόπο», δήλωσε ο Πάμπλο Ματσίν.

Online stoixima στη Novibet με αμέτρητες επιλογές για όλα τα κορυφαία παιχνίδια.

Στο στοίχημα ποδόσφαιρο οι αναμετρήσεις για το Πρωτάθλημα της Κύπρου συνδυάζονται και με Ενισχυμένες αποδόσεις.


ΑEK Λάρνακας – Απόλλων Λεμεσού: Στατιστικά & Προϊστορία 10/02/2024

  • 3-0-2 μετρά ο Απόλλωνας κόντρα στην ΑΕΚ στα τελευταία πέντε (τέρματα 4-3)
  • 2-1-2 στα τελευταία πέντε τους που ήταν γηπεδούχος η ΑΕΚ (6-7)
  • 0-1 για την ΑΕΚ στο ματς του πρώτου γύρου
  • 8-2-1 η ΑΕΚ εντός, με τέρματα 26-14
  • 6-4-1 ο Απόλλωνας εκτός, με τέρματα 24-11 – ο καλύτερος του πρωταθλήματος
  • 9-3-0 με τον Ραν Μπεν Σιμόν στον πάγκο η ΑΕΚ (21- 6)
  • Η ΑΕΚ στην έδρα της προέρχεται από έξι 1 & Under 3.5 Goals

ΑEK Λάρνακας – Απόλλων Λεμεσού: Προγνωστικά 10/02/2024

 Η ΑΕΚ δεν ηττήθηκε στην έδρα του πρωτοπόρου ΑΠΟΕΛ και θέλει να κάνει το 3/3 για να βρεθεί όσο πιο κοντά στη κορυφή με τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Ο απογοητευμένος Απόλλωνας αναμένεται να παλέψει το ματς, ωστόσο οι γηπεδούχοι έχουν μεγαλύτερο κίνητρο και καλύτερο σύνολο.

1 ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.80 ΣΤΗ NOVIBET

Η προϊστορία των δύο ομάδων ευνοεί τα λίγα τέρματα. Η ΑΕΚ, μετά το δύσκολο ματς με τον ΑΠΟΕΛ, καλείται να πάρει μια επαγγελματική νίκη και να μην δώσει δικαιώματα στον Απόλλωνα, ο οποίος δεν έχει το εύκολο γκολ στα δύσκολα ματς.

UNDER 2.5 GOALS ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.76 ΣΤΗ NOVIBET


ΑEK Λάρνακας: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 10/02/2024

Εκτός ο τραυματίας Γκάμα. Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ραν Μπεν Σιμόν, συμπλήρωσε απαγορευτικό αριθμό καρτών και θα απουσιάσει στο ματς με τον Απόλλωνα.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Πίριτς – Γκαρσία, Μιλίτσεβιτς, Ρομπέρζ, Ντιουνκού,       – Λέδες, Πονς – Τόνγκια, Ντίμερς, Φαράζ – Σολ

Απόλλων Λεμεσού: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 10/02/2024

Εκτός ο Εκπολό λόγω καρτών και οı Σιέλβικ και Γιούρτσεβιτς λόγω τραυματισμού. Έχει κάποιες πιθανότητες για να προλάβει ο Κοστάκε.

 Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Λέουβενμπεργκ – Νταρίκουα, Πειμπέρνς, Άδωνη, Μαλεκκίδης – Κολ, Αρτεάν, Κυριάκου, Βαλμπουενά – Μάρκες, Μπακένγκα

Η Novibet κατέχει άδεια κλάσης Β από την ΕΑΣ με αριθμό Β022. Η συμμετοχή ανηλίκων κάτω των 18 ετών σε στοίχημα απαγορεύεται ρητώς. 

Παίξε υπεύθυνα. www.safergambling.gov.cy

 

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ