el-cy
Monday, May 13, 2024

ΑΕΚ – Άρης: Προγνωστικά, Ανάλυση 04/12/2023

Η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Άρη (21:00) στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Super League. Για το ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια ξεχωρίσαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα.

Ο πρώτος γύρος της κανονικής περιόδου στο πρωτάθλημα κλείνει με ντέρμπι, με την ΑΕΚ να περιμένει τον Άρη.

Οι νταμπλούχοι θέλουν το «τρίποντο» για να μείνουν μόνοι δεύτεροι στην κατάταξη σε απόσταση βολής από τον Παναθηναϊκό, ενώ οι Θεσσαλονικείς να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ μετά τη νίκη επί των «πράσινων» την προηγούμενη αγωνιστική.


ΑΕΚ – Άρης: Ανάλυση, Παρουσίαση 04/12/2023

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια στο ντέρμπι με το οποίο πέφτει η αυλαία της 13ης αγωνιστικής στη Super League.

Μετά την Ευρώπη επιστροφή στο πρωτάθλημα για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, η οποία καλείται να πάρει τη νίκη για να συνεχίσει ακάθεκτη στην κούρσα κορυφής, η οποία συνεχίζεται με λεπτομέρειες να χωρίζουν τους διεκδικητές.

Οι νταμπλούχοι (27 βαθμοί) έχουν ως μεγάλο όπλο την «Αγιά Σοφιά», ωστόσο μετρούν ήδη δύο απώλειες στον φετινό «μαραθώνιο» (1-1 με Ολυμπιακό και Πανσερραϊκό) και στοχεύουν στην 3η συνεχόμενη νίκη τους.

Το ζητούμενο για την ΑΕΚ είναι να ανακτήσει δυνάμεις σωματικά και πνευματικά μετά την ήττα από την Μπράιτον στη Νέα Φιλαδέλφεια για το Europa League (0-1) που σήμανε μαθηματικά το τέλος των ελπίδων πρόκρισης στη διοργάνωση, αλλά άφησε φυσικά ανοικτή την 3η που οδηγεί σε ευρωπαϊκή συνέχεια στο Conference League, κάτι που θα κριθεί στο φινάλε του ομίλου, απέναντι στον Άγιαξ στο Άμστερνταμ.

Στην αντίπερα όχθη ο Άρης παρατάσσεται στην Αθήνα με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου νίκησε τον Παναθηναϊκό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (2-0), αναγκάζοντας τον πρωτοπόρο στην πρώτη του εκτός έδρας απώλεια, με την πρώτη φετινή νίκη σε ντέρμπι να έχει ανοίξει την όρεξη για νέο καλό αποτέλεσμα απέναντι σε μεγάλο αντίπαλο.

Οι Θεσσαλονικείς καλούνται να δείξουν πως η νίκη επί των «πράσινων» δεν ήταν… πυροτέχνημα, σε μία δύσκολη δοκιμασία εκτός έδρας, για να βελτιώσουν την επίδοση μακριά από το «σπίτι» τους, καθώς μετρούν μία νίκη (0-2 στο Βόλο) και μία ισοπαλία (0-0 στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ) σε πέντε αγώνες.

Πέρυσι η ΑΕΚ έκανε το 4/4 απέναντι στους «κιτρινόμαυρους» της Θεσσαλονίκης σε κανονική περίοδο και Playoffs (0-2, 3-0, 3-1, 1-2), απαντώντας έτσι στις τρεις σερί νίκες του Άρη την προηγούμενη σεζόν, η τελευταία εκ των οποίων (3-2) μάλιστα είχε αφήσει την «Ένωση» εκτός Ευρώπης.

Στις 12 τελευταίες αναμετρήσεις ως γηπεδούχος η ΑΕΚ έχει 6 νίκες, έναντι 2 νικών του Άρη και τεσσάρων ισοπαλιών.

 


ΑΕΚ – Άρης: Στατιστικά & Προϊστορία 04/12/2023

  • Η ΑΕΚ έχει 27 βαθμούς σε 12 αγώνες, ενώ ο Άρης 20 βαθμούς.
  • Η ΑΕΚ την προηγούμενη αγωνιστική νίκησε στα Γιάννινα (0-1), ενώ ο Άρης νίκησε τον Παναθηναϊκό (2-0).
  • Στα 4 περσινά ματς σε κανονική περίοδο και Playoffs επικράτησε σε όλα η ΑΕΚ (0-2, 3-0, 3-1, 1-2) ενώ είχαν προηγηθεί 3 νίκες των «κίτρινων».
  • Στα 8 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια δεν υπάρχει ισοπαλία. Τελευταίο «Χ» ήταν το 0-0 το ΟΑΚΑ το 2021.
  • Στα 20 τελευταία παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας, ο γηπεδούχος έχει επικρατήσει μόλις 7 φορές (4 η ΑΕΚ 3 ο Άρης).
  • Η ΑΕΚ έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της σε 5/6 τελευταία ματς πρωταθλήματος.
  • Αντίστοιχα ο Άρης έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε 4/5 τελευταία παιχνίδια.
  • Η βαθμολογία της Super League

 


ΑΕΚ – Άρης: Προγνωστικά 04/12/2023

Η ΑΕΚ περιμένει τον Άρη με στόχο το «τρίποντο» που θα τη διατηρήσει σε απόσταση ενός βαθμού από την κορυφή. Στα δύο περσινά ματς των Playoffs είχαμε Goal-Goal, με τις δύο ομάδες να προέρχονται από σερί αγώνων στο πρωτάθλημα που σκοράρουν.

GOAL/GOAL ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.10 ΣΤΗ NOVIBET

Επίσης στα δύο ματς των Playoffs σκόρερ είχε χριστεί ο Στίβεν Τσούμπερ (δύο στην «Αγιά Σοφιά» κι ένα στη Θεσσαλονίκη) με την παράδοση να μπορεί να συνεχιστεί για 3ο σερί ματς.

ΣΚΟΡΕΡ ΤΣΟΥΜΠΕΡ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.50 ΣΤΗ NOVIBET


ΑΕΚ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 04/12/2023

Λιβάι Γκαρσία, Γαλανόπουλος και Γιόνσον είναι εκτός όπως και ο Βαν Βερτ, με τον Κάλενς να είναι τιμωρημένος, με τον Ματίας Αλμέιδα να έχει καταλήξει σε σχήμα με τον Πόνσε στην κορυφή της επίθεσης.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-1-2): Αθανασιάδης – Σιντινπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί – Σιμάνσκι, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς – Πινέδα – Τσούμπερ, Πόνσε.

Άρης: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 04/12/2023

Ο Άρης καλείται να καλύψει το κενό του τραυματία Φεράρι, ενώ τιμωρημένος είναι ο Βερστάτε, για τη θέση του οποίου φαβορί θεωρείται ο Τζούρασεκ.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Κουέστα – Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Μπράμπετς – Ζουλ, Τζούρασεκ – Νταρίντα, Παναγίδης, Σουλεϊμάνοφ – Μορόν.

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ