el-cy
Monday, May 13, 2024

AEK – ΑΠΟΕΛ: Προγνωστικά, Ανάλυση 31/03/2024

Να εκτοπίσει τον ΑΠΟΕΛ από την κορυφή θέλει η ΑΕΚ, η οποία στο ματς της Κυριακής (17:00, ΑΕΚ Arena) έχει τη δική της ευκαιρία, για αυτό που δεν κατάφεραν τους τελευταίους μήνες η Ανόρθωση, η Ομόνοια και ο Άρης – όταν με νίκη θα προσπερνούσαν τον πρωτοπόρο.

Το σπουδαίο παιχνίδι παίζει εδώ με ενισχυμένες αποδόσεις και Live στοίχημα.  


ΑEK – ΑΠΟΕΛ: Ανάλυση, Παρουσίαση 31/03/2024

Ένα από τα κρισιμότερα ματς της στο πρωτάθλημα θα δώσει η ΑΕΚ κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, αφού έχει την ευκαιρία να κατεβάσει την ομάδα της πρωτεύουσας από την κορυφή, για πρώτη φορά από την έναρξη των playoffs και να πάρει τη θέση της – σήμερα βρίσκεται στο -1.

Πριν από τη διακοπή ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, όντας η πιο φορμαρισμένη ομάδα της δεύτερης φάσης (3-1-0) και η ομάδα που παρουσίασε το πιο πειστικό πρόσωπο, με την αγωνιστική της παρουσία. Το ερωτηματικό για την ομάδα της Λάρνακας είναι το εάν θα βρίσκεται στην ίδια φόρμα που είχε πριν τη διακοπή. Την ίδια ώρα, πρέπει να δείξει ότι δεν φοβάται να φτάσει – και να παραμείνει – στην κορυφή. Από την άλλη, αναμένεται με ενδιαφέρον και η – πιθανή – αντίδραση του πρωτοπόρου ΑΠΟΕΛ, μετά τις δύο σερί ήττες.

Στο τελευταίο της ματς η ΑΕΚ πέρασε από το – πάντα εχθρικό – Αντώνης Παπαδόπουλος, κερδίζοντας, με το αγαπημένο της 0-1 και την, αδιάφορη, πλέον, Ανόρθωση, σε ένα ματς στο οποίο, όπως συνηθίζει, έπαιξε με υπομονή και με μόνο στόχο το τρίποντο.

Η πρώτη της τελική καταγράφηκε στο 34′, με ένα σουτ του Λόπες, αλλά ένα λεπτό αργότερα ο ίδιος παίκτης βρέθηκε πολύ κοντά στο 0-1, όταν έπιασε ένα φαλτσαριστό πλασέ εκτός περιοχής και η μπάλα πέρασε έξω, αλλά πολύ κοντά από το δοκάρι του Αρμπολέδα.

Στο ημίχρονο του αγώνα η Ανόρθωση έμεινε με 10 παίκτες, λόγω κόκκινης στον Τιουνέ, για κτύπημα στον Σολ, μετά από λογομαχία. Παρά ταύτα, στο 59’ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν, όταν ο Καστέλ επωφελήθηκε από λάθος του Ρομπέρζ, βγήκε απέναντι από τον Ερερίν αλλά, για καλή τύχη της ΑΕΚ, δεν κατάφερε να τον νικήσει.

Η φάση αυτή «ξύπνησε» την ΑΕΚ, η οποία στο 66’ άγγιξε, σε δύο περιπτώσεις, το 0-1. Αρχικά, ο Λόπες πλάσαρε εντός περιοχής αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι μετά από απόκρουση του Αρμπολέδα και στη συνέχεια ο Σολ δεν κατάφερε να σκοράρει σε κενή εστία.

Ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα ο Τόνγκια, από θέση εντός περιοχής, το πήρε πάνω του και με εξαιρετικό  φαλτσαριστό πλασέ έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ.

«Λένε ότι όταν ανεβαίνεις ψηλά, το οξυγόνο είναι λιγότερο. Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα, η πίεση ήταν μεγάλη. Δεν κάναμε τόσο καλό παιχνίδι, μας έλειψαν αρκετά πράγματα από αυτά που παρουσιάζουμε. Πρέπει να κρατήσουμε τον χαρακτήρα που βγάλαμε και αν υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να παρουσιάζεις για να διατηρείς το πνεύμα του νικητή, είναι αυτά που παρουσιάσαμε σήμερα. Βρήκαμε τον τρόπο παρά το γεγονός ότι δεν ήταν πολύ καλή εμφάνιση μας», σχολίασε ο Μπεν Σιμόν.

Μουρμούρα έφερε στις τάξεις των οπαδών του ΑΠΟΕΛ η ήττα (0-1) από την μεγάλη του αντίπαλό, Ομόνοια, ωστόσο οι γαλαζοκίτρινοι θέλουν να κάνουν μια νέα αρχή κόντρα στην ΑΕΚ και να μην αφήσουν τους διώκτες τους να τους προσπεράσουν.

Τα άσχημα νέα για τον ΑΠΟΕΛ, απέναντι στους πράσινους, ήρθαν με την ανακοίνωση της ενδεκάδας του, αφού έμεινε εκτός, λόγω τραυματισμού, ο κομβικός για το παιχνίδι και τον τρόπο ανάπτυξης της ομάδας Κβιλιτάια. Από εκεί και πέρα ο Σα Πίντο επέλεξε να παίξει με τον Μεχρί στο χώρο του κέντρου και κατακρίθηκε γι’ αυτό, όπως και για το ότι δεν χρησιμοποίησε τον Σαρφό, ο οποίος έδωσε ενθαρρυντικά σημεία στις τελευταίες του παρουσίες.

Το ματς άρχισε με τον ΑΠΟΕΛ να μην πατά καλά στο γήπεδο. Και αυτό παρά το ότι έπαιζε μπροστά στους οπαδούς του και θα ανέμενε κάποιος ότι θα έμπαινε με μεγαλύτερη ένταση στο ματς.

Για κακή του τύχη, η πρώτη μεγάλη φάση του ματς (19’) ήταν αυτή που καθόρισε τον αγώνα – οι διορθωτικές κινήσεις που ακολούθησαν δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο Αλιούμ άδειασε τον Βιτάλ, έκανε το γύρισμα στην περιοχή και το σουτ του Στεπίνσκι πέρασε έξω. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη φάση η μπάλα βρήκε στο χέρι του Σούσιτς και δόθηκε πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Πολωνός επιθετικός της Ομόνοιας και την έβαλε μπροστά στο σκορ (22’).

Ο ΑΠΟΕΛ δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα που επιβλήθηκε της Ομόνοιας στο πρόσφατο τους ματς (3-0) και το γεγονός αυτό ανάγκασε τον Σα Πίντο να αντικαταστήσει τον Κονσταντίνοφ (είχε δεχτεί κίτρινη κάρτα) με τον Βιγιαφάνες από το 25’, προκειμένου να γίνει πιο δημιουργικός ο ΑΠΟΕΛ. Ανέβασε τις γραμμές του στο γήπεδο από το 30΄και μετά και έβαλε πίεση στην Ομόνοια – ιδιαίτερα μέχρι το 35’. Δημιούργησε προϋποθέσεις και τελικές (5), αλλά καμία από αυτές δεν ήταν προς την εστία της Ομόνοιας, η οποία μετά το 0-1 οπισθοχώρησε και προσπάθησε να κάνει παιχνίδι αντεπιθέσεων.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε χωρίς κάποια μεγάλη φάση και στο 56’ ο Σα Πίντο, θέλοντας να αντιδράσει, αντικατέστησε τον Μεχρί με τον Δώνη, ο οποίος πήρε θέση στα δεξιά της επίθεσης ενώ ο Ντογκαλά μεταφέρθηκε στα αριστερά και ο Μαρκίνιος στον άξονα.

Το σχήμα του ΑΠΟΕΛ έγινε πιο επιθετικό, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις το καθαρό μυαλό απουσίαζε, ακόμα και όταν οι προϋποθέσεις στην επίθεση ήταν καλές.

Η καλύτερη φάση (διαρκείας) του ΑΠΟΕΛ ήταν στο 68’, όταν η μπάλα έφτασε στον Ντογκαλά ο οποίος, εντός μικρής περιοχής, έκανε ένα δύσκολο πλασέ, αλλά ο Φαμπιάνο διάβασε τη φάση και απέκρουσε με τα πόδια. Ένα καλό μακρινό σουτ του Βιτάλ στο 70’ το απέκρουσε και πάλι ο Φαμπιάνο, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Η Ομόνοια απάντησε με μεγάλη ευκαιρία στο 73’, όταν μετά από ωραία ενέργεια του Μπεζούς, ο Μπάκιτς βρέθηκε σε καλή θέση εντός περιοχής, έκανε το πλασέ αλλά ο Μπέλετς σταμάτησε την μπάλα.

Στο 87′ ένα καλό σουτ του Δώνη αποκρούστηκε από τον Φαμπιάνο και στο 89′ μια κεφαλιά του Τομανέ υπό πίεση έφυγε έξω και με αυτό τον τρόπο ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος έκανε πάρα πολλές τελικές προσπάθειες, δέχθηκε την πρώτη του φετινή εντός έδρας ήττα και δεύτερη διαδοχική στις τελευταίες αγωνιστικές – για πρώτη φορά φέτος.

«Δυστυχώς δεν κέρδισε η καλύτερη ομάδα… Η ομάδα έκανε τα πάντα αλλά δεν σκόραρε. Είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες, δουλεύουν σκληρά… Παίξαμε καλά για να κερδίσουμε σήμερα. Δεν σκοράραμε. Τα κάναμε όλα σωστά αλλά δεν σκοράραμε. Πρέπει να ζήσουμε με αυτό και να κοιτάξουμε τον επόμενο αγώνα. Πρέπει να προετοιμαστούμε για τα επόμενα παιχνίδια», δήλωσε ο Σα Πίντο.

Online stoixima στη Novibet με αμέτρητες επιλογές για όλα τα κορυφαία παιχνίδια.

Στο στοίχημα ποδόσφαιρο οι αναμετρήσεις για το Πρωτάθλημα της Κύπρου συνδυάζονται και με Ενισχυμένες αποδόσεις.


ΑEK – ΑΠΟΕΛ: Στατιστικά & Προϊστορία 31/03/2024

  • 2-2-1 για τον ΑΠΟΕΛ στα 5 τελευταία με την ΑΕΚ (10-7 τέρματα)
  • 1-2-2 στα πέντε τελευταία στην ΑΕΚ Arena (8-5 τέρματα ο ΑΠΟΕΛ)
  • 7-3-3 για την ΑΕΚ με τον ΑΠΟΕΛ στην ΑΕΚ Arena
  • 0-3 ο ΑΠΟΕΛ και 2-2 στο ΓΣΠ στα φετινά τους
  • 9-3-2 η ΑΕΚ εντός, με τέρματα 29-17
  • 7-4-4 ο ΑΠΟΕΛ εκτός (τέρματα 23-12)
  • Η ΑΕΚ στην έδρα της προέρχεται από 7/9 1 & Under 3.5 Goals
  • 14-4-1 με τον Ραν Μπεν Σιμόν στον πάγκο η ΑΕΚ (30-11)
  • Τα πέντε από τα έξι τελευταία ματς του ΑΠΟΕΛ ήταν Under 1.5 Goals

ΑEK – ΑΠΟΕΛ: Προγνωστικά 31/03/2024

Η ΑΕΚ του Ραν Μπεν Σιμόν έκανε μεγάλη αντεπίθεση και τώρα έχει την ευκαιρία να πατήσει κορυφή. Ο ΑΠΟΕΛ δεν μπήκε καλά στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος και θα πρέπει να αλλάξει πρόσωπο αν θέλει να φύγει με βαθμολογικό όφελος από το ΑΕΚ Arena.

1 DRAW NO BET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.76 ΣΤΗ NOVIBET

Μπορούν να σκοράρουν οι δύο ομάδες, όπως και στο τελευταίο τους ματς στο ΓΣΠ (2-2). Ωστόσο, αυτή τη φορά, λόγω και της κρισιμότητας του ματς δεν αναμένουμε να δούμε τόσα πολλά τέρματα.

2-3 GOALS ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.91 ΣΤΗ NOVIBET


ΑEK: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 31/03/2024

Δεν έχει απουσίες η ΑΕΚ.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Πίριτς – Γκαρσία, Μιλίτσεβιτς, Ρομπέρζ, Ντιουνκού,       – Λέδες, Πονς – Τόνγκια, Γκάμα, Φαράζ – Λόπες

ΑΠΟΕΛ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 31/03/2024

Θα απουσιάσει και πάλι, ο Κρέσπο.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Μπέλετς – Τσεμπάκ, Ντβάλι, Πέτροβιτς, Σούσιτς – Κοσταντίνοφ, Ντάλσιο, Βιγιαφάνιες – Μαρκίνιος, Εντογκαλά, Κβιλιτάια


Η Novibet κατέχει άδεια κλάσης Β από την ΕΑΣ με αριθμό Β022. Η συμμετοχή ανηλίκων κάτω των 18 ετών σε στοίχημα απαγορεύεται ρητώς. 

Παίξε υπεύθυνα. www.safergambling.gov.cy

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ